Diagnostiek
Onze specialisten doen verschillende onderzoeken. Hierin beoordelen zij het gehoor van uw kind en aan het gehoor gerelateerde functies, zoals het verstaan van spraak. lees meerDiagnostiek
Behandeling
U kunt bij het AC terecht voor behandeling als gehoorverlies is vastgesteld of als de KNO-arts de oorzaak niet kan verhelpen. lees meerBehandeling
Begeleiding
Als uw kind slechthorend is, maakt uw gezin meestal kennis met een totaal onbekende wereld. Het multidisciplinair team van het Kinder Audiologisch Centrum biedt hulp en begeleiding in allerlei vormen en maten. lees meerBegeleiding
Verwijzing
Bij gehoorproblemen en/of spraak- en taalproblemen van uw kind, kan een specialist uw kind verwijzen naar het Kinder AC. De audioloog beoordeelt de verwijsbrief. Daarna plannen we een afspraak voor uw kind in. De kosten van onderzoek binnen het Audiologisch Centrum vallen binnen uw basisverzekering. naar verwijzersinformatieVoorbereiding op het onderzoek van uw kind
Onderzoeken bij een kind doen we altijd in aanwezigheid en in samenwerking met één ouder/begeleider. Mocht u echter met meerdere personen komen, dan is dit geen probleem, maar zullen zij gedurende het onderzoek in de wachtkamer moeten wachten.Wat biedt het AC nog meer?
-
Het Vangnet is een jaarlijkse informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van het kind met een auditieve beperking in de diverse jaargroepen van de reguliere basisschool.
lees meer
Vangnet
Naar uw afspraak
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving
Interessante sites
Gebaren
-
Deze site bevat informatie over Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Gebaren.
naar de website -
Babygebaren.nl richt zich op het verbeteren van de non-verbale communicatie tussen ouder/zorgverlener en kind door het gebruik van gebarentaal.
naar de website -
Verhalencentrum de Gebarenster is er voor jong en oud. U kunt er workshops en lessen volgen in het voorlezen in de Nederlandse Gebarentaal.
naar de website -
Landelijk expertisecentrum op het gebied van de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en Nederlands met Gebaren (NmG).
naar de website -
Handtheater is een unieke organisatie die sinds 1990 actief is op het gebied van podiumkunsten en gebarentaal.
naar de website -
Gebaren met Lotte & Max is bedoeld voor iedereen die wil gebaren met dove, slechthorende en horende kinderen.
naar de website
Lotgenoten ontmoeten
-
‘Zo hoort het’ organiseert activiteiten, workshops en netwerken voor dove en slechthorende kinderen, jongeren, hun ouders en de professionals die met hen werken.
naar de website -
SH-Jong is een non-profit organisatie van en voor slechthorende jongeren, met of zonder CI, die mondeling met elkaar communiceren, zonder gebruik te maken van gebaren.
naar de website
Ouderverenigingen en belangenverenigingen
-
De FODOK is de Nederlandse Federatie van Ouders voor Dove Kinderen. De FODOK behartigt de belangen van dove kinderen en hun ouders.
naar de website -
De FOSS is de Nederlandse Federatie van Ouders van Slechthorende kinderen en van kinderen met Spraak-taalmoeilijkheden.
naar de website -
Dit is de website van de Stichting Hoormij en de FOSS.
naar de website -
Dovenschap is een grote belangenorganisatie van dove mensen in Nederland.
naar de website -
OPCI behartigt de gemeenschappelijke belangen van (potentiële) CI-gebruikers, wijst de weg naar brede, kritische en onafhankelijke informatie.
naar de website
Over doof en slechthorend zijn
-
Nieuwssite voor doven en slechthorenden.
naar de website -
De Federatie van Nederlandse Audiologische Centra is het overkoepelend orgaan van alle Audiologische Centra in Nederland.
naar de website -
De Nationale Hoorstichting organiseert en stimuleert activiteiten op het gebied van voorlichting, preventie, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek.
naar de website -
De website voor informatie over het gehoor.
naar de website -
Informatiecentrum voor alle vragen op het gebied van slechthorendheid, doofheid en hulpmiddelen.
naar de website -
Op de site van het onafhankelijke dovenblad Woord en Gebaar staat de meest recente uitgave van het blad.
naar de website -
Vindt hier informatie over hoortoestellen, bijvoorbeeld: onderhoud, hygiëne, verzekeringen en wat te doen bij problemen.
naar de website -
Een algemene website met links naar relevante internetsites.
naar de website -
Dit is een algemene website met links naar sites van relevante verenigingen, clubs en stichtingen.
naar de website -
Deze website is voor doven, slechthorenden, doofblinden en mensen met tinnitus, hyperacusis, ménière of plotsdoofheid die last hebben van psychische problemen.
naar de website
Speciaal voor kinderen
-
Deze website bevat informatie voor spreekbeurten en werkstukken over het gehoor. Deze site is zeer geschikt voor kinderen vanaf 7-8 jaar.
naar de website -
De Geluidstuin is bedoeld voor kinderen van 9 t/m 11 jaar. De Hoorstichting wil kinderen bewust maken van het nut en plezier van gehoor en ze uitleggen hoe hun gehoor werkt.
naar de website -
Stichting Smiles organiseert activiteiten en evenementen voor zieke en gehandicapte kinderen in Nederland.
naar de website
Zorg en onderwijs
-
Deze website over het passend onderwijs valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
naar de website -
Het Steunpunt Passend Onderwijs geeft informatie over passend onderwijs aan ouders van leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte.
naar de website -
Informatie vanuit het ministerie van Volksgezonsheid, Welzijn en sport over de veranderingen in de AWBZ-zorg voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking of een taalontwikkelingsstoornis.
naar de website