Radiologie

Om te kunnen bepalen welke ziekte of aandoening u heeft, wordt vaak gebruik gemaakt van beeldvorming. We gebruiken röntgen (conventioneel en met CT-apparatuur), echografie en kernspinresonantie (MRI). Daarnaast voert de radioloog ook behandelingen uit, vooral angiointerventies.

lees meer

Radiologie

Om te kunnen bepalen welke ziekte of aandoening iemand heeft, wordt vaak gebruik gemaakt van beeldvorming. En die beeldvorming: dat is precies waarmee Radiologie zich bezighoudt. We gebruiken röntgen (conventioneel en met CT-apparatuur), echografie en kernspinresonantie (MRI). Daarnaast voert de radioloog ook behandelingen uit, vooral angiointerventies.


Interventie Radiologie

De interventieradioloog is een medisch specialist die gespecialiseerd is in minimaal invasieve beeldgestuurde handelingen.

lees meer

Contact

Afdeling Radiologie

(024) 361 45 25
contact


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

LET OP:
Wanneer met u is afgesproken dat u voor een onderzoek/behandeling moet worden opgenomen dan meldt u zich niet bij route 780, maar dan meldt u zich bij de verpleegafdeling waar u wordt opgenomen.
Indien u zich moet melden bij de afdeling Radiologie voor onderzoek/behandeling, meldt u zich dan 10 minuten voor het afgesproken tijdstip aan de balie van de afdeling Radiologie, route 780. De afdeling is ± 10 minuten lopen vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Bij aankomst in het ziekenhuis kunt u gebruik maken van ons gastenvervoer met de golfkar. De golfkar wordt gereden door vrijwilligers en is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 780

Contact­gegevens

Belangrijke telefoonnummers, e-mailadressen en adresgegevens.

lees meer

Contact­gegevens

Afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde
   

Bezoekadres
patiënten Radiologie

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein 10,
6525 GA Nijmegen
Route 780 (begane grond)
   

Bezoekadres
patiënten Nucleaire Geneeskunde

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein 10,
6525 GA Nijmegen
Route 757 (etage -1)
   
Bezoekadres
staf en management
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein 10,
6525 GA Nijmegen
Route 766 (etage 2)
   
Postadres Radboudumc
Huispost 766
Radiologie & Nucleaire Geneeskunde
Postbus 9101,
6500 HB Nijmegen
   
Telefoon
(afspraak maken en vragen stellen)
Radiologie (024) 361 45 25
Nucleaire Geneeskunde telefoonnummer (024) 361 45 10
Afspraak maken voor een onderzoek en uw overige vragen
   
Kopie opvragen Bij het ophalen van de kopie vragen wij naar uw legitimatiebewijs.
U kunt een kopie opvragen van de beelden van uw onderzoek
Telefonisch aanvragen: 
(024) 361 37 39

Schriftelijk aanvragen: 
Radboudumc
Servicedesk Archief 
Huispost 766
Postbus 9101,
6500 HB Nijmegen
servicedeskarchief.radng@radboudumc.nl 
   
Vragen over uw onderzoek  Voor vragen specifiek over echo-onderzoek:
echoteam.radng@radboudumc.nl 

Voor vragen specifiek over nucleaire onderzoeken: informatienucleairegeneeskunde@radboudumc.nl

Voor vragen specifiek over radioactieve behandelingen, zoals schildklier, radium, samarium e.d.: schildkliertherapie@radboudumc.nl 

Für Deutsche Patienten haben wir eine Deutsche Site: http://www.radiojodtherapie-ambulant.de und das Emailadresse: schilddruesentherapie@radboudumc.nl
   
Alle niet-patiëntenzorg gerelateerde vragen Stafsecretariaat Radiologie & Nucleaire Geneeskunde
(024) 361 96 75
secretariaat.radng@radboudumc.nl

Aanvraag­formulier Wetenschap­pelijk onderzoek

Het aanvraagformulier Wetenschappelijk onderzoek is verplaatst naar de intranetpagina’s van de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Bent u een externe aanvrager? Mail dan naar trialbureau.radng@radboudumc.nl

Verslag radiologisch onderzoek of behandeling in mijnRadboud

In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien.

lees meer

Verslag radiologisch onderzoek of behandeling in mijnRadboud

Nadat het onderzoek of de behandeling klaar is, bekijkt de radioloog de beelden. Hij doet dit soms dezelfde dag al, soms een paar dagen later. Hij maakt hiervan een verslag dat hij naar uw behandelaar stuurt. Uw behandelaar bekijkt dit verslag. Samen met de uitslagen van eventuele andere onderzoeken kan uw behandelaar een conclusie trekken. In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien. Het verslag wordt 7 dagen nadat de radioloog het klaar heeft, zichtbaar gemaakt. In mijnRadboud bij ‘Uitslagen’ onder het tabblad ‘Mijn Dossier’ wordt het verslag getoond. Wat het verslag voor u betekent bespreekt uw behandelaar met u tijdens uw volgende afspraak.

Doordat er tijd kan zitten tussen het uitvoeren van het onderzoek en het maken van het verslag, staat de uitslag niet standaard 7 dagen na uw onderzoek in mijnRadboud, maar na 7 dagen + de tijd die de radioloog nodig heeft voor het maken van het verslag.

Bespreek vragen en opmerkingen met uw behandelaar

Radiologische verslagen zijn gemaakt voor uw behandelend arts. Hierdoor kan het voorkomen dat er voor u onbekende woorden worden gebruikt. Wij vragen u om niet zelfstandig conclusies te trekken op basis van de verslagen. Heeft u vragen over het verslag? Schrijf deze dan op en bespreek ze met uw behandelaar tijdens uw volgende afspraak. Uw behandelaar kan u dan meer vertellen over de betekenis van deze verslagen.

Wetenschappelijk onderzoek

Als uw onderzoek (deels) plaatsvindt in het kader van wetenschappelijk onderzoek, is de uitslag niet zichtbaar in mijnRadboud.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Locatie Dekkerswald


Bereikbaar­heid Dekkerswald

In Groesbeek ligt het Radboudumc Dekkerswald. Klik hier voor praktische informatie en bereikbaarheid

lees meer


Onze werkwijze en medische apparatuur

Onze kleine maar dynamische Radiologieafdeling beschikt over twee onderzoekskamers met moderne medische apparatuur, zoals:

- Thorascan: een röntgenapparaat specifiek voor longfoto's. Ook het hart wordt op longfoto’s altijd meegenomen.

- Triathlon: voor uiteenlopende röntgenonderzoeken zoals foto’s van de botten, foto’s van de neusbijholten en foto’s van de buik.

- Mobiel echoapparaat: voor echografisch onderzoek van bijvoorbeeld buikorganen, voor ondersteuning bij puncties van    bijvoorbeeld de longen en voor gebruik op de operatiekamer bij ingrepen voor pijnbehandeling.

- C-boog: een mobiel röntgen-doorlichtsysteem voor stilstaande en bewegende beelden in de operatiekamer, met name voor  ingrepen voor pijnbehandeling.

Medewerkers van de Radiologieafdeling komt u niet alleen tegen op de afdeling zelf maar bijvoorbeeld ook op de bronchoscopie-kamer of op de operatiekamer, waar zij assisteren bij verschillende ingrepen.

Doordat wij onderdeeel zijn van het Radboudumc, zijn de radiologen aldaar verantwoordelijk voor de verslaglegging van onze onderzoeken. Alle beelden die gemaakt worden op Radboudumc Dekkerswald en Radboudumc zijn altijd op beide locaties te bekijken.


Contact Dekkerswald

Afdeling Radiologie

024 685 92 28

Naar uw afspraak op Dekkerswald

Ingang: Radboudumc Dekkerswald Ingang A

bekijk route

Naar uw afspraak op Dekkerswald

Bezoekadres

Radboudumc Dekkerswald
Nijmeegsebaan 31
6561 KE Groesbeek

Routebeschrijving

Reis naar Nijmeegsebaan 31
Ga naar binnen bij: Radboudumc Dekkerswald Ingang A

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet