Wat is de gipskamer?

In de gipskamer behandelen de gipsverbandmeesters diverse aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

lees meer

Wat is de gipskamer?

In de gipskamer werken de gipsverbandmeesters. U kunt naar de gipskamer worden doorverwezen via verschillende disciplines. Bijvoorbeeld via de orthopedisch chirurg, algemeen chirurg, plastisch chirurg, neurochirurg, fysiotherapeut, revalidatiearts of via de Spoedeisende Hulp.

In de gipskamer behandelen we diverse aandoeningen aan het bewegingsapparaat (spieren, botten, pezen en gewrichten). De meest voorkomende behandelingen zijn fracturen (breuken), bandletsels en chronische ontstekingsreacties. We behandelen ook klompvoetjes, Halo-tracties, tenengangers, heupluxaties en we voeren diverse houdingscorrecties uit bij kinderen in de groei.
 

Contact Gipskamer

Bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur
(024) 361 52 43

Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de afdeling Spoedeisende hulp
(024) 361 41 87


Gang van zaken op de gipskamer

Afspraak maken
Een arts van het Radboudumc verwijst u naar de gipskamer.

Wachtkamer
Neem plaats in de wachtkamer op de gele stoelen. De wachttijd hangt af van het aantal patiƫnten. Een gipsverbandmeester roept u vervolgens op voor de controle of behandeling.

Privacy
Heeft u behoefte aan meer privacy in de gipskamer? Geef dit dan aan. Indien nodig kunnen we u naar een aparte kamer brengen.

Douchehoes, rolstoel en krukken

Informatie over de aanschaf of huur.

lees meer

Douchehoes, rolstoel en krukken

Douchehoes

Een gips- of kunststofverband mag niet nat worden. Er zijn speciale douchehoezen verkrijgbaar, die een veilige bescherming van het gips en de huid bieden tijdens het douchen. Deze plastic hoes kan ook worden gebruikt bij huidziekten, spalken, brandwonden etc.

De hoes is verkrijgbaar bij de meeste apotheken en drogisten. U kunt ze ook telefonisch bestellen bij de firma Lomed, telefoonnummer (073) 641 74 64.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gipskamer.

Rolstoel en krukken

Als u voor het eerst gips of een andere ondersteuning aan uw been krijgt, adviseren wij u een rolstoel of krukken mee te nemen. Dat geldt ook als het gips of het andere ondersteunende materiaal definitief van het been wordt verwijderd. Het is namelijk niet altijd mogelijk het been direct te belasten en normaal te bewegen.

Elleboogkrukken kunt u huren via de Spoedeisende Hulp. U levert de krukken daar ook weer in. Krukken en rolstoelen kunnen ook via de thuiszorgwinkel worden geregeld.

Behandeling Gipsverband

U krijgt een gipsverband om uw arm of been. Door dit verband krijgt een botbreuk of ander letsel rust, zodat dit kan genezen. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Dan kunt u daarmee altijd terecht bij de Gipskamer of bij de afdeling Spoedeisende Hulp.

lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 725, poliplein C0

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 725, poliplein C0

Team gipskamer