Afdelingen Tandheelkunde Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

Voor wie?

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) behandelen tandartsen, tandarts-assistenten en mondhygiënisten mensen met bijzondere tandheelkundige problemen.

lees meer

Voor wie?

Heeft u een handicap of aandoening waardoor u niet naar de gewone tandarts kunt? Dan kunt u na verwijzing van uw eigen tandarts of huisartsbij het CBT terecht. Ook mensen die erg bang zijn voor de tandarts kunnen naar het CBT. Meestal gaat u daarna weer terug naar uw eigen tandarts. Soms behandelt het CBT u langere tijd. 

Contact

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

(024) 361 40 27

Aanmelden bij CBT

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken bij het CBT? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts.

aanmelden

Aanmelden bij CBT

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken bij het CBT? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts. Deze verwijsbrief kunt op opsturen naar:
 
Radboudumc
Huispost 309
Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen
 
U kunt ons de verwijsbrief ook mail naar centrumvoorbijzonderetandheelkunde@radboudumc.nl.
Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.
 

Locatie Nijmegen

Ingang: Tandheelkunde
Route: 308

bekijk route

Locatie Nijmegen

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Parkeer uw auto tegen normaal tarief (€1,60 per uur) op de parkeerplaats recht tegenover de ingang van het Tandheelkunde gebouw. Een dagkaart is bij de automaat te verkrijgen voor €8,-, hiermee kunt u 24 uur in en uit rijden. Een week- en een maandkaart zijn verkrijgbaar bij de Meldkamer, te vinden bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze kaarten kosten €27,50 en €80,-. Vlak voor het gebouw van Tandheelkunde zijn 3 invalide parkeerplaatsen en 2 laden en lossen plaatsen waar de taxi even kan staan.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage onder het Grotiusgebouw. Het tarief bedraagt €2,- per uur met een maximum van €10,-. Bij de betaalautomaten op het terrein kunnen de parkeerkaarten met pin of creditcard worden afgerekend. Contant betalen is niet mogelijk.

Met de fiets

Aan de linkerkant van het gebouw bevindt zich de fietsenkelder. Nadat u uw fiets heeft geparkeerd, kunt u vanuit de kelder via de “Patiënten ingang” het gebouw binnenkomen. Gelijk achter deze deur vindt u een lift die naar de begane grond, de eerste en de tweede verdieping leidt. Rechts om de hoek is de trap.
 
Op de begane grond komt u uit midden in het gebouw.
Voor gebruik van de aanmeldzuil dient u zich in de richting van de hoofdingang te begeven.

Huispostnummer: 309

 

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Volg route 308

Eerste afspraak

Komt u voor de eerste keer, meldt u dan bij de receptie van het CBT (route 313). Neem uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en verzekeringspas mee.

over uw 1e afspraak

Eerste afspraak

Komt u voor  de eerste keer, meldt u dan bij de receptie van het CBT (route 313). Neem uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en verzekeringspas mee. 

Tandarts beoordeelt uw gebit

Tijdens het eerste onderzoek bekijkt de tandarts uw gebit, hij stelt vragen en maakt eventueel röntgenfoto’s en gebitsmodellen. Hij beoordeelt of het CBT u kan behandelen en of dit voor u de beste oplossing is. Als dat zo is, legt de tandarts uit hoe hij u wil behandelen. Dat noemen we een behandelplan. Ook bespreekt hij de kosten met u en wat de zorgverzekeraar misschien kan vergoeden.
 

Kosten

Of uw zorgverzekeraar behandelingen door het CBT vergoedt, hangt van een paar dingen af. Bekijk uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

over kosten

Kosten

Het stoeluurtarief van het CBT is € 427,68. Verzekeraars vergoeden de kosten van het intakeconsult meestal vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat u deze kosten zelf moet betalen, omdat u een wettelijk vastgesteld eigen risico heeft. Heeft u vragen over vergoedingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Gaan we u behandelen? Dan moet uw zorgverzekeraar hier altijd toestemming voor geven.

Of uw zorgverzekeraar behandelingen door het CBT vergoedt, hangt van een paar dingen af. Bekijk uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.