Afdelingen Tandheelkunde Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Kliniek voor Orofaciale Pijn en Disfunctie

Wat doen wij?

Binnen de Kliniek voor Orofaciale Pijn en Disfunctie behandelen wij patiënten met pijn en functieproblemen in de mond-, kaak- en aangezicht. Denk aan pijnlijke kaken, een knappend kaakgewricht, kaakklemmen en tandenknarsen overdag of ‘s nachts, snurken of obstructief slaapapneu (OSAS).  

lees meer

Wat doen wij?

Binnen de Kliniek voor Orofaciale Pijn en Disfunctie behandelen wij patiënten met pijn en functieproblemen in de mond-, kaak- en aangezicht. Denk aan pijnlijke kaken, een knappend kaakgewricht, kaakklemmen en tandenknarsen overdag of ‘s nachts, snurken of obstructief slaapapneu (OSAS).

Afhankelijk van de zorgvraag kunnen wij binnen onze kliniek zorg aanbieden vanuit het spreekuur Gnathologie en het spreekuur Tandheelkundige Slaapgeneeskunde.

Binnen het spreekuur Gnathologie behandelen wij patiënten met orofaciale pijn en disfuncties zoals: 

 • Pijnlijke kaken, bijvoorbeeld door aandoeningen van de kaakgewrichten en/of de kauwspieren.
 • Hoofdpijn door aandoeningen van de kaakgewrichten en/of de kauwspieren.
 • Knappend of krakend kaakgewricht.
 • Beperkte mondopening.
 • Schadelijke mondgewoonten zoals kaakklemmen en bijtgewoontes.

Binnen het spreekuur Tandheelkundige Slaapgeneeskunde verzorgen wij de tandheelkundige behandeling van slaapgerelateerde problemen zoals:

 • Obstructief slaapapneu syndroom (OSAS).
 • Snurken.
 • Tandenknarsen of kaakklemmen gedurende de slaap (slaapbruxisme).
 • Slaapgerelateerde pijnklachten in het kauwstelsel.

Aanmelden

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van bijvoorbeeld uw tandarts of huisarts. lees meer

Aanmelden

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van bijvoorbeeld uw tandarts of huisarts. Deze verwijsbrief kunt op opsturen naar:
 
T.a.v. Kliniek voor Orofaciale Pijn en Disfunctie
Afdeling Tandheelkunde (CCT)

Radboudumc
Huispost 309
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen
 
U kunt ons de verwijsbrief ook mailen naar cct@radboudumc.nl.

Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken. Daarnaast ontvangt u een set standaard vragenlijsten om in te vullen voordat u bij ons op intake komt.


Eerste afspraak

Komt u voor de eerste keer? Meldt u dan bij de receptie (route 308). Neem uw verzekeringspas mee en uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. lees meer

Locatie Nijmegen adres en route

Ingang: Tandheelkunde
Verdieping: 0
Route: 308

bekijk route

Locatie Nijmegen adres en route

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Parkeer uw auto tegen normaal tarief (€2,30 per uur) op de parkeerplaats recht tegenover de ingang van het Tandheelkunde gebouw. Een dagkaart is bij de automaat te verkrijgen voor €11,50, hiermee kunt u 24 uur in en uit rijden. Een week- en een maandkaart zijn verkrijgbaar bij de Meldkamer, te vinden bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze kaarten kosten €31,- en €90,-. Vlak voor het gebouw van Tandheelkunde zijn 3 invalide parkeerplaatsen en 2 laden en lossen plaatsen waar de taxi even kan staan.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage onder het Grotiusgebouw. Het tarief bedraagt €2,- per uur met een maximum van €10,-. Bij de betaalautomaten op het terrein kunnen de parkeerkaarten met pin of creditcard worden afgerekend. Contant betalen is niet mogelijk.

Met de fiets

Aan de linkerkant van het gebouw bevindt zich de fietsenkelder. Nadat u uw fiets heeft geparkeerd, kunt u vanuit de kelder via de “Patiënten ingang” het gebouw binnenkomen. Gelijk achter deze deur vindt u een lift die naar de begane grond, de eerste en de tweede verdieping leidt. Rechts om de hoek is de trap.
 
Op de begane grond komt u uit midden in het gebouw.
Voor gebruik van de aanmeldzuil dient u zich in de richting van de hoofdingang te begeven.

Huispostnummer: 309

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Ga naar Verdieping 0 en volg route 308

Kosten van zorg

Het intakeconsult kost in 2023 € 119,69 (code G21 uit de landelijke NZA tarieven voor tandheelkunde). Heeft u vragen over vergoeding van deze kosten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

lees meer

Kosten van zorg

Het intakeconsult kost in 2023 € 119,69  (code G21 uit de landelijke NZA tarieven voor tandheelkunde). Heeft u vragen over vergoeding van deze kosten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Is er aanvullende diagnostiek nodig of gaan we u behandelen? Dan bespreekt uw behandelaar met u de kosten voor het vervolgtraject. In sommige gevallen komen deze kosten in aanmerking voor (een aanvraag voor) vergoeding door uw zorgverzekeraar. Uw behandelaar zal dit dan met u bespreken.

De NZA tarievenlijst voor tandheelkunde vindt u hier.


Weten­schappelijk onderzoek en onderwijs

In onze kliniek vragen we alle patiënten toestemming om hun gegevens te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Vanzelfsprekend worden deze gegevens vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

Onze behandelaars en partners

Onze tandarts-gnathologen kunnen kaakklachten diagnosticeren en behandelen. Onze tandartsen slaapgeneeskunde hebben expertise in slaapproblemen relevant voor de tandheelkunde en de tandheelkundige aanpak daarvan.

lees meer

Onze behandelaars en partners

Er werken tandartsen die deskundig zijn, of opgeleid worden als gedifferentieerde tandartsen, in de vakgebieden Gnathologie en Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Onze tandarts-gnathologen kunnen kaakklachten diagnosticeren en behandelen. Onze tandartsen slaapgeneeskunde hebben expertise in slaapproblemen relevant voor de tandheelkunde en de tandheelkundige aanpak daarvan.

We werken veelal samen met andere tandheelkundige en (para)medische afdelingen, onder andere:

Onze aandachtsgebieden


Gnathologie

Binnen de Gnathologie behandelen wij patiënten met orofaciale pijn en disfuncties (bijvoorbeeld kaakpijn, een knappend kaakgewricht of beperkte mondopening). lees meer

Tandheelkundige Slaap­geneeskunde

Binnen de Tandheelkundige Slaapgeneeskunde verzorgen wij de tandheelkundige behandeling van patiënten met slaapproblemen zoals snurken en obstructief slaapapneu syndroom (OSAS). lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet