Hoe gaat het in het ziekenhuis?

Heb je een afspraak in ons kinderziekenhuis? Dan kun je van te voren filmpjes bekijken. In dit filmpje geeft Oscar een rondleiding aan Fleur over de verpleegafdeling. Fleur maakt kennis met wie er voor haar zorgen in het ziekenhuis, ze bekijkt haar kamer en ontdekt wat er allemaal te doen is.  

Andere taal?

Wil je de video's liever in een andere taal bekijken? Onze video's zijn er ook met Engelse, Duitse, Arabische of Turkse ondertiteling.

bekijk de video's met ondertiteling

Handig om te weten

Weet jij waarom je een bandje om je pols krijgt? In dit filmpje hoor je het antwoord. De verpleegkundige laat zien hoe zij haar handen goed schoonmaakt en de dokter vertelt over een speciaal beschermend pak.


Vertellen over hoe je je voelt

Het helpt om te vertellen hoe je je voelt. Dan kun je het best geholpen worden. Oscar vertelt het aan zijn knuffel, maar dat kan bijvoorbeeld ook aan de verpleegkundige, je broer of zus.


Een behandeling onder narcose

Het kan voorkomen dat je een operatie krijgt waarvoor je onder narcose moet. In dit filmpje wordt uitgelegd wat een narcose is, hoe de narcose verloopt en wat er gedaan wordt. 


Wanneer je weer naar huis mag

Het is belangrijk om al optijd na te denken over wanneer je weer naar huis mag zodat je je goed kan voorbereiden. Drie belangrijke vragen kunnen je daarbij helpen.


Vertel ons wat jij belangrijk vindt

In jouw kamer staat een groot bord waar allemaal belangrijke dingen opstaan die jij zelf invult. Je kan bijvoorbeeld invullen wat belangrijk is voor jou in het ziekenhuis en wat jouw doel van de dag is.  

  • Medewerkers
  • Intranet