Coronaproof activiteiten

Vanwege de coronamaatregelen gaan helaas niet alle activiteiten door. We proberen zoveel mogelijk activiteiten op een andere manier te organiseren, zodat ze coronaproof zijn. Zoals online CliniClowns en tekenen op afstand.

Maak je eigen Kinder-TV

Het kinderziekenhuis heeft een eigen televisiestation waar je zelf tv-programma’s kunt maken.

meer

Maak je eigen Kinder-TV

Het kinderziekenhuis heeft een eigen televisiestation waar je zelf tv-programma’s kunt maken. Je kunt zelf een rol spelen, zelf iemand interviewen of zelf achter een echte TV-camera staan. Verzin en maak je eigen tekenfilm, word piraat in een piratenfilm, dans in jouw eigen muziekclip, vertel over je hobby’s of ga op pad om uit te zoeken hoe het laboratorium werkt. Als je zelf mee wilt doen, vraag dat dan aan je pedagogisch medewerker.

De filmpjes zijn gratis te zien op de televisie boven je bed. Bekijk de volgende 4 filmpjes die zijn gemaakt door andere kinderen:


Spelen op het theaterplein

Op het theaterplein kun je tafelvoetballen, tafeltennissen, fietsen en nog veel meer.

meer lezen

Spelen op het theaterplein

Op het theaterplein kun je vanalles doen. Tafelvoetballen, tafeltennissen, fietsen en nog veel meer. Meestal is er op woensdagmiddag een activiteit op het Theaterplein. Soms komt de brandweer op bezoek, kan je een voorstelling zien of wordt er muziek gemaakt. Vraag aan de pedagogisch medewerker van jouw afdeling wat er allemaal te doen is.


Lachen met de CliniClowns

De clowns praten, lachen, spelen en stunten.

meer lezen

Lachen met de CliniClowns

Als je in het ziekenhuis ligt, kun je bijzondere clowns tegen komen. Dat zijn de CliniClowns. Ze zijn er speciaal om jou aan het lachen te maken. Zo kun je je ziekte en het ziekenhuisgebeuren een beetje vergeten.  

De CliniClowns komen iedere dinsdag en donderdag naar het kinderziekenhuis. Op dinsdag komen ze op de verpleegafdelingen en op de dagbehandeling. Op donderdag op de dagbehandeling en de Kinder IC.

De clowns praten, lachen, spelen en stunten. Alles wat de clowns doen, gaat in overleg met de verpleegkundigen en de pedagogische medewerkers. Ze doen dus nooit iets met je dat niet van de verpleging mag. En als je er geen zin in hebt, dan mag je dat gerust zeggen. Bij de CliniClowns hebben de kinderen het voor het zeggen!


Regenboog­boom

Kom mee naar het regenboogbos! De mensen van de Regenboogboom vertellen verhalen, maken muziek en hebben mooie kristallen, bloemen en een versierde boom. De Regenboogboom is een paar keer per maand in het kinderziekenhuis.

Muziek maken met de Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek helpt jou je eigen liedje te schrijven en op te nemen.

meer leren

Muziek maken met de Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek brengt muziek in je leven. Geloof je het niet? Let dan maar goed op en spits je oren. Want de muzikanten van de Liedjesfabriek kun je al op de gang horen als ze zingend en gitaar spelend door het ziekenhuis lopen.

Op woensdag en donderdag komen de Liedjesfabrikanten langs. Ze nemen een opnamestudio mee die ze tot aan je bed kunnen rijden. Met microfoons, een computer, geluidsboxen en instrumenten helpen ze jou je eigen liedje te schrijven en op te nemen. Als alles klaar is, krijg jij een dvd met daarop jouw eigen videoclip.

Bekijk hier alvast een muziekclip!


Een boek lezen uit de bibliotheek

Er zijn mooie boeken met plaatjes en leuke of spannende (voorlees)boeken voor alle leeftijden.

meer info

Een boek lezen uit de bibliotheek

Heb je zin om een boek te lezen? Dat kan! Elke woensdagochtend komen de mensen van de bibliotheek langs met een boekenwagen. Ze helpen je bij het uitzoeken. Er zijn mooie boeken met plaatjes en leuke of spannende (voorlees)boeken voor alle leeftijden. Van Dick Bruna, Francine Oomen tot Paul van Loon. En boeken over allerlei onderwerpen, zoals dieren en auto's. Verder zijn er strips en ook boeken in het Turks en Arabisch.

Vind je het moeilijk om te lezen? Er zijn ook er luisterboeken op cd en grote letterboeken. Als je ouders, broertjes en zusjes mee willen lezen, mogen ze ook een boek uitzoeken.


Diederik de Muizenschilder

Als je goed oplet, zie je op allerlei plekken kleine muisjes op de muren zitten. Die zijn gemaakt door schilder Diederik.

lees meer

Diederik de Muizenschilder

Als je goed oplet, zie je op allerlei plekken kleine muisjes op de muren zitten. Die zijn gemaakt door schilder Diederik Grootjans. Op de dagbehandeling komt hij ook elke week een muizenschilderijtje maken.


Internet, Wi-Fi & TV

In het kinderziekenhuis is overal gratis draadloos internet.

meer weten

Internet, Wi-Fi & TV

In het kinderziekenhuis is overal gratis draadloos internet. Dus als je je eigen laptop, tablet of telefoon meeneemt kun je internetten. Als je ouders het goed vinden natuurlijk. Boven elk bed hangt ook een TV waar je op kunt computeren en tv kijken. 


Dolf de sneltekenaar

Dolf kan alles tekenen wat je wil!

lees meer

Dolf de sneltekenaar

Een keer per maand komt Dolf de sneltekenaar naar ons toe. Dolf kan alles tekenen wat je wil! Samen met jou maakt hij heel snel een hele mooie tekening. Die mag je zelf ophangen of aan iemand anders geven. Wil je weten wanneer de sneltekenaar bij ons komt? Kijk dan in de agenda van Dolf.

  • Medewerkers
  • Intranet