Wifi en TV

In het kinderziekenhuis is overal gratis wifi. Dus je kunt gewoon je eigen laptop of telefoon meenemen. Op elke kamer op de verpleegafdeling ligt een tablet waar je spelletjes op kunt doen tv mee kunt kijken. Ook is er een PlayStation die je mag gebruiken als deze vrij is.


Naar buiten op het dakterras

Op het dakterras kun je lekker even naar buiten. Er is een glijbaan, een klimrek en nog veel meer.

lees meer

Naar buiten op het dakterras

Op het dakterras kun je lekker even naar buiten. Er is een glijbaan, een klimrek en nog veel meer.

De ingang van het dakterras vind je op gang van de verpleegafdeling op de tweede verdieping. 


Spelen op het theaterplein

Op het theaterplein kun je tafelvoetballen, tafeltennissen, fietsen en nog veel meer.

meer lezen

Spelen op het theaterplein

Op het theaterplein kun je vanalles doen. Tafelvoetballen, tafeltennissen, fietsen en nog veel meer. Meestal is er op woensdagmiddag een activiteit op het Theaterplein. Soms komt de brandweer op bezoek, kan je een voorstelling zien of wordt er muziek gemaakt. Vraag aan de pedagogisch zorgverlener van jouw afdeling wat er allemaal te doen is.


Muziek maken met de Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek helpt jou je eigen liedje te schrijven en op te nemen. meer leren

Muziek maken met de Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek brengt muziek in je leven. Geloof je het niet? Let dan maar goed op en spits je oren. Want de muzikanten van de Liedjesfabriek kun je al op de gang horen als ze zingend en gitaar spelend door het ziekenhuis lopen.

Op woensdag en donderdag komen de Liedjesfabrikanten langs. Ze nemen een opnamestudio mee die ze tot aan je bed kunnen rijden. Met microfoons, een computer, geluidsboxen en instrumenten helpen ze jou je eigen liedje te schrijven en op te nemen. Als alles klaar is, krijg jij een dvd met daarop jouw eigen videoclip.

Bekijk hier alvast een muziekclip!


Maak je eigen Kinder-TV

Het kinderziekenhuis heeft een eigen televisiestation waar je zelf tv-programma’s kunt maken. meer

Maak je eigen Kinder-TV

Het kinderziekenhuis heeft een eigen televisiestation waar je zelf tv-programma’s kunt maken. Je kunt zelf een rol spelen, zelf iemand interviewen of zelf achter een echte TV-camera staan. Verzin en maak je eigen tekenfilm, word piraat in een piratenfilm, dans in jouw eigen muziekclip, vertel over je hobby’s of ga op pad om uit te zoeken hoe het laboratorium werkt. Als je zelf mee wilt doen, vraag dat dan aan je pedagogisch zorgverlener.

De filmpjes zijn gratis te zien op de televisie boven je bed. Bekijk de volgende 4 filmpjes die zijn gemaakt door andere kinderen:


Lachen met de CliniClowns

De clowns praten, lachen, spelen en stunten. meer lezen

Lachen met de CliniClowns

Als je in het ziekenhuis ligt, kun je bijzondere clowns tegen komen. Dat zijn de CliniClowns. Ze zijn er speciaal om jou aan het lachen te maken. Zo kun je je ziekte en het ziekenhuisgebeuren een beetje vergeten.  

De CliniClowns komen iedere dinsdag, woensdag en donderdag naar het kinderziekenhuis. Op dinsdag komen ze op de verpleegafdelingen en op de dagbehandeling. Op dinsdag en donderdag op de Kinder IC.

De clowns praten, lachen, spelen en stunten. Alles wat de clowns doen, gaat in overleg met de verpleegkundigen en de pedagogische zorgverleners. Ze doen dus nooit iets met je dat niet van de verpleging mag. En als je er geen zin in hebt, dan mag je dat gerust zeggen. Bij de CliniClowns hebben de kinderen het voor het zeggen!


Regenboog­boom

Kom mee naar het regenboogbos! De mensen van de Regenboogboom vertellen verhalen, maken muziek en hebben mooie kristallen, bloemen en een versierde boom. De Regenboogboom is een paar keer per maand in het kinderziekenhuis.

Appie de sneltekenaar

Een keer per maand komt Appie de sneltekenaar naar ons toe. Appie kan alles tekenen wat je wil! Samen met jou maakt zij heel snel een hele mooie tekening. Die mag je ophangen of aan iemand anders geven.

  • Medewerkers
  • Intranet