Expertisecentra Mindfulness Opleiding Verdiepingsdag Mindfulness & Trauma

Over de verdiepingsdag Mindfulness & Trauma

Het beoefenen van meditatie is niet zonder risico. Bij mensen die traumatische ervaringen hebben, is voorzichtigheid geboden bij het doen mindfulness oefeningen. Tijdens meditatie kunnen deze ervaringen u overspoelen, vooral wanneer u niet weet hoe hiermee om te gaan. In deze nascholing bespreken we hoe u als trainer aanwijzingen voor trauma kunt herkennen bij deelnemers. Hoe zorgt u ervoor dat deelnemers binnen hun ‘window of tolerance’ kunnen blijven?

lees meer

Over de verdiepingsdag Mindfulness & Trauma

Het beoefenen van meditatie is niet zonder risico. Bij mensen die traumatische ervaringen hebben, is voorzichtigheid geboden bij het doen mindfulness oefeningen. Tijdens meditatie kunnen deze ervaringen u overspoelen, vooral wanneer u niet weet hoe hiermee om te gaan. In deze nascholing bespreken we hoe u als trainer aanwijzingen voor trauma kunt herkennen bij deelnemers. Hoe zorgt u ervoor dat deelnemers binnen hun ‘window of tolerance’ kunnen blijven?

Er is aandacht voor het aanpassen van de oefeningen zodat u mindfulness op een manier kunt aanbieden die – wanneer nodig-  meer veiligheid en stabiliteit biedt. Naast het bespreken van de theorie is er ruimte om ervaringen te delen, dilemma’s in te brengen en samen te oefenen.

De verdiepingsdag wordt begeleid door Nicole Schoonbrood en Hiske van Ravesteijn.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

naar formulier

Doelgroep

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers (VMBN cat. 1 en 2).


Kosten

De kosten bedragen €125,-.


Datum en locatie

De verdiepingsdag vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 van 10.15 tot 17.00 uur in het Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness.


Accreditatie

De training is geaccrediteerd door het Mindfulness Register (categorie nascholing MBP 5 punten)


Annulerings­regeling

De annuleringsregeling is afhankelijk van hoe ver voor de aanvangsdatum u annuleert.

lees meer

Annulerings­regeling

Bij annulering vóór 18-05-2024 worden de deelnamekosten minus administratiekosten € 35,- gerestitueerd. Bij annulering na 18-05-2024 vindt geen restitutie plaats.

  • Medewerkers
  • Intranet