Behandeling

Het onderzoek start in de herfst van 2023. Voor het onderzoek zult u twee weken lang één keer per dag sotorasib innemen. Daarnaast krijgt u twee keer één tablet rivaroxaban.  

Voorafgaand aan het onderzoek krijgt u een medische keuring. Voor het onderzoek moet u twee volledige dagen naar het onderzoekscentrum van het Radboudumc komen (van 07:00 tot ± 20:00 uur). Daarnaast brengt u ook vier korte bezoeken aan het onderzoekscentrum. Tijdens deze bezoeken zal er bloed bij u afgenomen worden. Dit wordt gedaan op 25 verschillende momenten. In totaal zal er zo’n 185 ml bloed, verdeeld over zes dagen, bij u afgenomen worden.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling en eventuele bijwerkingen.

Lopende onderzoeken ROSIE: Rivaroxaban-Sotorasib interactiestudie

Over het onderzoek

Bij de afdeling Apotheek doen we onderzoek naar het effect van geneesmiddelen in het lichaam. Om de behandeling van patiënten met longkanker te verbeteren, onderzoeken we de wisselwerking tussen de bloedverdunner Xarelto® en het antikankermiddel Lumykras®.

lees meer

Over het onderzoek

Bij de afdeling Apotheek van het Radboudumc doen we onderzoek naar het effect van geneesmiddelen in het lichaam. Om de behandeling van patiënten met longkanker te verbeteren, onderzoeken we de wisselwerking tussen de bloedverdunner rivaroxaban (merknaam: Xarelto®) en het antikankermiddel sotorasib (merknaam: Lumykras®).

Longkankerpatiënten hebben vaak last van stolsels. Daarom gebruiken veel longkankerpatiënten een bloedverdunner. Daarnaast hebben mensen met longkanker vaak andere gezondheidsproblemen, waarvoor ze bloedverdunners moeten gebruiken. Eén van de meest gebruikte bloedverdunners is rivaroxaban. Dit middel kan niet altijd samen gebruikt worden met longkankermedicijnen. Longkankermedicijnen kunnen ervoor zorgen dat de bloedverdunner te sterk of te weinig werkt. Dit kan ervoor zorgen dat bloedingen of toch stolsels ontstaan. Omdat het effect van sotorasib op rivaroxaban op dit moment nog onbekend is, voeren we dit onderzoek uit.


Wie kunnen meedoen?

Bekijk de voorwaarden om mee te kunnen doen aan deze studie.

lees meer

Wie kunnen meedoen?

Er zijn een aantal voorwaarden om mee te kunnen doen aan de studie:

  • U bent tussen de 18 en 65 jaar.
  • U bent overwegend gezond.

U kunt niet meedoen met de studie als:

  • U zwanger bent.
  • U borstvoeding geeft.

De onderzoekers kunnen u meer informatie geven over de criteria waaraan u moet voldoen.


Behandeling

Voor dit onderzoek zult u twee weken lang één keer per dag sotorasib innemen, en krijgt u twee keer één tablet rivaroxaban. Verder komt u vier keer naar het onderzoekscentrum om bloed af te laten nemen.

lees meer

Vragen en aanmelden

Heeft u belangstelling of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Vragen en aanmelden

Heeft u belangstelling of wilt u aanvullende informatie? Stuur dan een e-mail met onderstaande gegevens naar esther.hollander@radboudumc.nl:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum 
  • Telefoonnummer 
  • E-mailadres 

Of bel op werkdagen naar (+31) 6 50162069 en vraag naar de ROSIE-studie. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

  • Medewerkers
  • Intranet