Lopende onderzoeken Wil jij je veerkracht trainen?

Over het onderzoek

In het Europese onderzoeksconsortium DynaMORE bestuderen wetenschappers hoe mensen omgaan met stressvolle levensfasen en welke factoren hen beschermen tegen de ontwikkeling van stressgerelateerde psychische aandoeningen. Stress kan veel verschillende gevolgen hebben voor mentaal welzijn, en deze gevolgen kunnen verschillen van persoon tot persoon.

In de DynaMINT studie onderzoeken we het effect van mobiele applicaties (apps) die gecreëerd zijn om mentale gezondheid te verbeteren. Het doel van het onderzoek is het effect van twee apps vergelijken en begrijpen waarom de apps werken.

Wie kan meedoen?

Om deel te nemen aan het onderzoek moet je fysiek en mentaal gezond zijn en tussen de 18 en 27 jaar oud zijn. Vanwege het MRI-onderzoek word je uitgesloten van deelname als je metalen voorwerpen in je lichaam draagt (bijv. pacemakers, cochleaire implantaten, of een koperen anticonceptie spiraal), of als je zwanger be​nt.

Wij nodigen iedereen van 18-27 jaar uit om deel te nemen aan ons onderzoek. Klik hier om te kijken of je geschikt bent.

De financiële vergoeding voor deelname aan deze studie is 340.

Wat betekent meedoen?

Het onderzoek bestaat uit twee delen: metingen in ons onderzoekscentrum en metingen thuis. Het eerste gedeelte bestaat uit twee bezoeken aan het Donders Centrum voor Cognitieve Neuroimaging (DCCN) in Nijmegen voor een aantal testen (waaronder een MRI-scan, meerdere neurocognitieve taken en een klinisch interview). Tijdens het tweede gedeelte draag je, gedurende 4 weken (verspreid over een half jaar), onze smartwatch in je dagelijks leven en vul je dagelijks vragenlijsten in via onze smartphone. Ook doe je mee met een van beide trainingen.

Je kunt alles over ons onderzoek nalezen op onze website.

Hoe kun je meedoen?

Je kunt hier kijken of je geschikt bent om mee te doen aan het onderzoek.

Contact

Heb je vragen over dit onderzoek? Mail dan naar Dynamore@donders.ru.nl​. 

  • Medewerkers
  • Intranet