Nieuws ‘Krebspreis’ voor prof.dr. Peter Friedl
27 februari 2008

Prof.dr. Peter Friedl van het UMC St Radboud heeft de prestigieuze Duitse ‘Krebspreis’ ontvangen. Hij kreeg de prijs tijdens het 28ste Duitse Congres voor Kanker in Berlijn. Het congres vond plaats van 20 tot 22 februari 2008. Friedl is hoogleraar voor Microscopische Beeldvorming van de Cel bij de afdeling Celbiologie van het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS).


De prijs, een geldbedrag van 22.500 euro, wordt door de Duitse Maatschappij voor Kanker jaarlijks toegekend voor bijzondere wetenschappelijke prestaties die belangrijk zijn voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de oncologie.

Friedl maakt processen in de cel zichtbaar, de interacties van immuun- en tumorcellen en metastasen (uitzaaiingen) van tumoren. Doel hiervan is de groei van tumoren en metastasen te remmen. Nieuwe werkwijzen voor microscopie in weefsels en organen vormen een pijler voor nano- microbiomedisch en biotechnologisch onderzoek. Het onderzoek van Friedl sluit aan bij het onderzoek van het Radboud naar nieuwvormingen, infectie en immunologie, metabole en genetische aandoeningen.

Meer nieuws


FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 januari 2022

Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende interventie waarin onderzocht wordt wat het effect is van een combinatie van leefstijlaanpassingen op het denkvermogen van ouderen.

lees meer

Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL

24 januari 2022

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet