Nieuws ‘Ondernemen’ in het Kinderziekenhuis, iets voor u?

22 februari 2010

Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer die zaken wil doen met een goed gevoel? Meldt u dan aan voor de bijzondere Bedrijfsvriendenavond in het Radboud Kinderziekenhuis op 2 maart.

Zolang er geen wondermiddel is dat alle zieke kinderen beter maakt, zijn Bedrijfsvrienden onmisbaar voor de jonge helden in ons Kinderziekenhuis. Bedrijfsvrienden zijn ondernemers die via donaties activiteiten mogelijk maken om het leven van de kinderen in het ziekenhuis te veraangenamen. Nieuwe Bedrijfsvrienden zijn hard nodig voor nieuwe initiatieven.

Bedrijfsvriendenavond

Vijf jonge Wijchense ondernemers, verenigd in De Nieuwe Garde Wijchen, hebben het voortouw genomen om collega-ondernemers enthousiast te maken voor deze bijzondere vriendschap. Samen met het Radboud Kinderziekenhuis organiseren ze daarvoor een informatieavond. Aan dit initiatief geven ook andere – grote en kleinere - ondernemers belangeloos hun medewerking. Het Nimweegs Soaptheater vrolijkt de avond op.

Tijdens deze ontmoeting tussen bedrijfsleven en kinderziekenhuis leert u het Radboud Kinderziekenhuis beter kennen. En u ziet hoe belangrijk het is voor een ziek kind om meer te beleven dan alleen maar te liggen tussen vier ziekenhuismuren en behandelingen te ondergaan. Ook hoort u waaraan gedoneerd geld zoal besteed wordt.

Alvast een paar voorbeelden van projecten:


  • Laptoppie: via een laptop contact maken met vriendjes en school.

  • Snoezelkamer: een eigen knusse kamer in het ziekenhuis om even te chillen. Of om bij te komen van een vervelend onderzoek.

  • Babywatch: thuis op de pc krijgen ouders hun zieke baby in beeld.

De Stichting Vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis voert de projecten uit.

Waar en Wanneer?

Radboud Kinderziekenhuis

dinsdag 2 maart, 18.00 tot 20.00 uur 

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer weten over Bedrijfsvrienden, of wilt u zich aanmelden voor de informatieavond? Kijk op de website Bedrijfsvriendgezocht.

Bezoek ook de website van de Stichting Vrienden van het Kinderziekenhuis.

Meer nieuws


Nieuwe biomarker voor jicht kan ziekte monitoren

26 februari 2024

Radboudumc en Université Paris Cité hebben een nieuwe biomarker gevonden waarmee de aanwezigheid van urinezuurkristallen heel goed is te monitoren. Mogelijk is daarmee gezondheidsschade op termijn terug te dringen.

lees meer

Vijf vragen over jicht Beantwoord door reumatoloog Sander van Leuven

26 februari 2024

Jicht is aan een stille maar gestage opmars bezig. In 2019 waren er wereldwijd meer dan 45 miljoen mensen met jicht, een verdubbeling in dertig jaar. Reumatoloog Sander van Leuven beantwoordt vijf veelvoorkomende vragen.

lees meer

Merel van der Stelt in Focus over 3D-geprinte onderbeenprotheses Donderdag 22 februari, 20.55 uur, Focus, NPO2

22 februari 2024

NTR Wetenschap zendt op donderdag om 20.55 uur de uitzending 'Geprinte benen' uit. Hierin is o.a. collega Merel van der Stelt te zien. (foto: Focus)

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet