Nieuws ‘Ondernemen’ in het Kinderziekenhuis, iets voor u?

22 februari 2010

Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer die zaken wil doen met een goed gevoel? Meldt u dan aan voor de bijzondere Bedrijfsvriendenavond in het Radboud Kinderziekenhuis op 2 maart.

Zolang er geen wondermiddel is dat alle zieke kinderen beter maakt, zijn Bedrijfsvrienden onmisbaar voor de jonge helden in ons Kinderziekenhuis. Bedrijfsvrienden zijn ondernemers die via donaties activiteiten mogelijk maken om het leven van de kinderen in het ziekenhuis te veraangenamen. Nieuwe Bedrijfsvrienden zijn hard nodig voor nieuwe initiatieven.

Bedrijfsvriendenavond

Vijf jonge Wijchense ondernemers, verenigd in De Nieuwe Garde Wijchen, hebben het voortouw genomen om collega-ondernemers enthousiast te maken voor deze bijzondere vriendschap. Samen met het Radboud Kinderziekenhuis organiseren ze daarvoor een informatieavond. Aan dit initiatief geven ook andere – grote en kleinere - ondernemers belangeloos hun medewerking. Het Nimweegs Soaptheater vrolijkt de avond op.

Tijdens deze ontmoeting tussen bedrijfsleven en kinderziekenhuis leert u het Radboud Kinderziekenhuis beter kennen. En u ziet hoe belangrijk het is voor een ziek kind om meer te beleven dan alleen maar te liggen tussen vier ziekenhuismuren en behandelingen te ondergaan. Ook hoort u waaraan gedoneerd geld zoal besteed wordt.

Alvast een paar voorbeelden van projecten:


  • Laptoppie: via een laptop contact maken met vriendjes en school.

  • Snoezelkamer: een eigen knusse kamer in het ziekenhuis om even te chillen. Of om bij te komen van een vervelend onderzoek.

  • Babywatch: thuis op de pc krijgen ouders hun zieke baby in beeld.

De Stichting Vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis voert de projecten uit.

Waar en Wanneer?

Radboud Kinderziekenhuis

dinsdag 2 maart, 18.00 tot 20.00 uur 

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer weten over Bedrijfsvrienden, of wilt u zich aanmelden voor de informatieavond? Kijk op de website Bedrijfsvriendgezocht.

Bezoek ook de website van de Stichting Vrienden van het Kinderziekenhuis.

Meer nieuws


Wat kan een verpleegkundige beter laten of beter doen?

1 juni 2023

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet