Nieuws ‘Oscars’ voor Radboud Kinder TV!
15 juli 2010

Onlangs deed een team van Radboud Kindertelevisie, de Kijkbuiskinderen, mee aan het Nijmeegse '48-uur-filmproject'. En met succes! Het team sleepte maar liefst zes prijzen in de wacht, waaronder die voor beste film. De opdracht was simpel: maak een film in 48 uur. De uitvoering bleek wat minder eenvoudig, want hoe schrijf je een script, maak je de opnames én monteer je een complete film in 48 uur tijd?

Elf Nijmeegse teams gingen de strijd met elkaar aan. De elementen die in iedere film moesten voorkomen, op wat voor manier dan ook, waren: een vogelhuisje, het karakter kapper Sylvano, of Sylvana Snijders met de zin: ‘Dat vind ik nou zo leuk aan Nijmegen’.

Race

Op vrijdagavond begon de klok te tikken. Het werd een race tegen diezelfde klok. Twee slapeloze nachten, de nodige stress, blikjes energiedrank en een paar herschreven scripts verder was de film af. Hij kreeg de titel A way. Tien minuten voor tijd stormde het team van Kindertelevisie het café binnen waar de film moest worden ingeleverd. Gelukt!

Het geheim bleek een enthousiast, creatief en gemotiveerd team, voor een groot deel bestaand uit vrijwilligers van Radboud Kindertelevisie. Hiermee was de nodige expertise in huis om een prachtige film te maken. En niet voor niets. Tijdens de prijsuitreiking werd A Way bekroond met de prijs voor beste camerawerk, regie, acteur, gebruik van de stad Nijmegen, muziek en, als klapper op de vuurpijl, die van beste film!

Film bekijken

Ook benieuwd naar de film A Way? Bekijk hem op You Tube

Meer nieuws


FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 januari 2022

Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende interventie waarin onderzocht wordt wat het effect is van een combinatie van leefstijlaanpassingen op het denkvermogen van ouderen.

lees meer

Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL

24 januari 2022

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet