17 augustus 2017

Ad Verhagen is met ingang van 1 augustus 2017 benoemd tot hoogleraar Longchirurgie aan het Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar Longchirurgie in Nederland.

Anders dan in landen met een vergelijkbare gezondheidszorg kent Nederland geen zelfstandig vakgebied longchirurgie, maar wordt deze chirurgie verricht door algemeen chirurgen en cardio-thoracaal chirurgen. Voor de ontwikkeling van het vakgebied en in het kader van de landelijke discussie over concentratie van zorg, is de leerstoel Longchirurgie ingericht.

Prof. Verhagen is aangesteld binnen het Radboudumc, vanwege de historische positie die de longchirurgie hier kent, wat heeft geleid tot de grootste longchirurgische kliniek van ons land met een volledig pallet aan verrichtingen.  De ontwikkeling van één longchirurgische organisatie met een uniforme opleiding in Nederland, vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht van prof. Verhagen.

Prof. Verhagen (Nijmegen, 1961) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit, waar hij in 1989 zijn artsexamen behaalde. Hij volgde zijn opleiding op het gebied van de algemene chirurgie in het St. Maartensgasthuis Venlo (1991 – 1993) en op het gebied van de cardio-thoracale chirurgie in het Radboudumc en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (1993 – 1997). Aansluitend heeft hij zich gedurende 6 maanden toegelegd op de centrale luchtweg chirurgie in het Massachusetts General Hospital in Boston. Sinds 1997 werkt prof. Verhagen als staflid cardio-thoracale chirurgie in het Radboudumc, met thorax-longchirurgie als specifiek aandachtsgebied. In 2014 promoveerde hij op het proefschrift 'Aspects of staging in non-small cell lung cancer, a critical evaluation'.
 

Meer informatie


Marloes de Vink

woordvoerder / persvoorlichter

06 52 02 81 72

  • Snel naar