Sabine Oertelt-Prigione is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care aan het Radboudumc. Zij is gespecialiseerd in inwendige geneeskunde en volksgezondheid. Ze is verbonden aan het Instituut voor Gender in Geneeskunde van Charité, Universitätsmedizin in Berlijn, waar ze onderzoek doet naar implicaties van sekse en gender in biomedisch en volksgezondheidsonderzoek. Zij ontwikkelde de eerste systematische database over sekse-en geslachtsspecifieke literatuur en co-redigeerde een van de eerste handboeken over geslachtsgeneeskunde.
Van 2010 tot 2012 studeerde ze aan de University of London/London School of Hygiene and Tropical Medicine, waar ze haar Master of Science (Public Health) behaalde. In 2014 promoveerde zij magna cum laude aan Charité – Universitätsmedizin Berlin op het proefschrift: Pre- and postoperative variables as predictors of gender differences in mortality after aortacoronaric bypass graft. Een jaar later behaalde ze haar Habilitation (tweede promotie/postgraduate teaching license) Internal Medicine.
In 2014 won ze de Max Rubner Prize for Innovations van de Charité Foundation, voor het eerste project op het gebied van seksuele intimidatie in Duitse ziekenhuizen.
Prof. Oertelt-Prigione gaat werken binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Ze gaat onderzoek doen naar gendergevoelige patiëntgerichte preventie en naar sociaal culturele aspecten van genderonderscheid in de zorg.
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws

1,4 miljoen euro voor verminderen van ziekenhuisopnames door medicatie
7 januari 2022 Team van arts en ziekenhuisapotheker gaat medicijnen beter afstemmen lees meer
Huisartsgeneeskunde onderzoekt behandeling en aanhoudende klachten COVID-19 Subsidie ZonMw voor drie grote projecten
30 juli 2021 ZonMw heeft in totaal 4,3 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar de behandeling van COVID-19 en de klachten die veel mensen daarna blijven houden (Long COVID). De onderzoeksgroep Huisartsgeneeskunde van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is mede-aanvrager van deze onderzoeksprojecten lees meer