Nieuws Eredoctoraat voor Nico Verdonschot

13 april 2018

Hoogleraar Nico Verdonschot is benoemd tot eredoctor aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit van Aalborg in Denemarken.

Nico Verdonschot is hoogleraar biomechanica aan het Radboudumc en de Universiteit Twente, waar hij sinds dit jaar ook wetenschappelijk directeur is van het TechMed onderzoeksinstituut. Hij is gespecialiseerd in orthopedisch-biomechanisch onderzoek van de onderste extremiteit. Hierbij maakt hij gebruik van beeldvormende technieken zoals CT, MRI, ultrageluid en PET scans. Met behulp van de verkregen beelden ontwikkelt hij computersimulaties om een beter begrip te krijgen van het (dis)functioneren van het bewegingsapparaat.
 
AnyBody
Voor zijn computersimulaties maakt Verdonschot veel gebruik van AnyBody, een softwaresysteem voor musculoskeletale analyse, dat is ontwikkeld aan de Universiteit van Aalborg. Hij ontwikkelde onder andere een AnyBody-model dat de functionele capaciteit van een tumorpatient na musculoskeletale chirurgie kan voorspellen. Een beter inzicht in de effectiviteit van dergelijke chirurgische ingrepen leidt tot betere behandelingen en kostenreductie.
 
Nico Verdonschot verwierf met en voor zijn onderzoek een groot aantal subsidies, waaronder in 2012 een ERC advanced grant van 2,5 miljoen euro voor doorontwikkeling en uitbreiding van zijn werkzaamheden op het gebied van diagnostische en evaluatiemethoden voor orthopedische patiƫnten. Het eredoctoraat is op 13 april uitgereikt tijdens de jaarlijkse viering van de Universiteit van Aalborg.

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar