13 april 2018

Hoogleraar Nico Verdonschot is benoemd tot eredoctor aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit van Aalborg in Denemarken.

Nico Verdonschot is hoogleraar biomechanica aan het Radboudumc en de Universiteit Twente, waar hij sinds dit jaar ook wetenschappelijk directeur is van het TechMed onderzoeksinstituut. Hij is gespecialiseerd in orthopedisch-biomechanisch onderzoek van de onderste extremiteit. Hierbij maakt hij gebruik van beeldvormende technieken zoals CT, MRI, ultrageluid en PET scans. Met behulp van de verkregen beelden ontwikkelt hij computersimulaties om een beter begrip te krijgen van het (dis)functioneren van het bewegingsapparaat.
 
AnyBody
Voor zijn computersimulaties maakt Verdonschot veel gebruik van AnyBody, een softwaresysteem voor musculoskeletale analyse, dat is ontwikkeld aan de Universiteit van Aalborg. Hij ontwikkelde onder andere een AnyBody-model dat de functionele capaciteit van een tumorpatient na musculoskeletale chirurgie kan voorspellen. Een beter inzicht in de effectiviteit van dergelijke chirurgische ingrepen leidt tot betere behandelingen en kostenreductie.
 
Nico Verdonschot verwierf met en voor zijn onderzoek een groot aantal subsidies, waaronder in 2012 een ERC advanced grant van 2,5 miljoen euro voor doorontwikkeling en uitbreiding van zijn werkzaamheden op het gebied van diagnostische en evaluatiemethoden voor orthopedische patiƫnten. Het eredoctoraat is op 13 april uitgereikt tijdens de jaarlijkse viering van de Universiteit van Aalborg.
  • Snel naar