Nieuws Computer geeft beeld van bewegingsapparaat

13 april 2018

Hoogleraar Nico Verdonschot is benoemd tot eredoctor aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit van Aalborg in Denemarken.

Nico Verdonschot is hoogleraar biomechanica aan het Radboudumc en de Universiteit Twente, waar hij sinds dit jaar ook wetenschappelijk directeur is van het TechMed onderzoeksinstituut. Hij is gespecialiseerd in orthopedisch-biomechanisch onderzoek van de onderste extremiteit. Hierbij maakt hij gebruik van beeldvormende technieken zoals CT, MRI, ultrageluid en PET scans. Met behulp van de verkregen beelden ontwikkelt hij computersimulaties om een beter begrip te krijgen van het (dis)functioneren van het bewegingsapparaat.
 
AnyBody
Voor zijn computersimulaties maakt Verdonschot veel gebruik van AnyBody, een softwaresysteem voor musculoskeletale analyse, dat is ontwikkeld aan de Universiteit van Aalborg. Hij ontwikkelde onder andere een AnyBody-model dat de functionele capaciteit van een tumorpatient na musculoskeletale chirurgie kan voorspellen. Een beter inzicht in de effectiviteit van dergelijke chirurgische ingrepen leidt tot betere behandelingen en kostenreductie.
 
Nico Verdonschot verwierf met en voor zijn onderzoek een groot aantal subsidies, waaronder in 2012 een ERC advanced grant van 2,5 miljoen euro voor doorontwikkeling en uitbreiding van zijn werkzaamheden op het gebied van diagnostische en evaluatiemethoden voor orthopedische patiƫnten. Het eredoctoraat is op 13 april uitgereikt tijdens de jaarlijkse viering van de Universiteit van Aalborg.

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Nicole Blijlevens Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Nicole Blijlevens, internist-hematoloog en afdelingshoofd Hematologie, krijgt lintje voor buitengewone inzet voor patiƫnten met hematologische ziekten.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Marcel Olde Rikkert Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Geriater Marcel Olde Rikkert krijgt lintje voor buitengewone inzet voor ouderenzorg in Nederland en daarbuiten.

lees meer

Betere biomarkers nodig voor CAA Kwart 55plussers heeft CAA maar diagnose is moeilijk vast te stellen

18 april 2024

Ongeveer een kwart van de 55plussers heeft de aandoening, blijkt uit promotieonderzoek van Anna de Kort aan het Radboudumc. Betere biomarkers zijn nodig voor een snellere en goede diagnose.

lees meer

Vapen, een ernstig gezondheidsrisico Artsen slaan alarm tegen vapen

16 april 2024

Artsen spreken zich gezamenlijk uit tegen vapen in de landelijke campagne artsenslaanalarm.nl.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet