Nieuws Europese steun voor modernisering van het Nijmeegse Radboudumc

25 oktober 2018

EIB leent € 150 miljoen voor modernisering Radboud universitair medisch centrum met nieuw klinisch gebouw en renovatie van bestaande faciliteiten. De leningsovereenkomst is daarnaast bedoeld voor duurzaamheidsinvesteringen.

De Europese Investeringsbank en Radboudumc hebben een leningsovereenkomst van € 150 miljoen getekend. De financiering is bedoeld voor het opnieuw configureren alsmede de modernisering van het universiteitsziekenhuis, onder meer door de bouw van een nieuwe klinische faciliteit (het zogenaamde “Gebouw S”) en de renovatie van bestaande faciliteiten. Hiernaast zullen ook duurzaamheidsinvesteringen in e-health onder het project vallen.

Doel van het project is om het Radboudumc nog functioneler en efficiënter te maken, alsmede om verschillende diensten beter te integreren door de campus compacter en flexibeler te maken en bepaalde afdelingen verticaal en horizontaal beter bij elkaar te brengen. Het vervangen, uitbreiden en renoveren van de bestaande faciliteiten zal deze reorganisatie van campusactiviteiten mogelijk maken.
 
“De levensverwachting in Nederland behoort tot de hoogste ter wereld,” stelde EIB President Werner Hoyer. “maar als we ouder worden, komen er ook specifieke problemen om de hoek kijken, en daar moeten Nederlandse ziekenhuizen zich op instellen. In deze tijden van versnellende vergrijzing en technologische vernieuwing zijn we blij dat we het Radboudumc kunnen steunen met het voorbereiden op de toekomst van de gezondheidszorg.”
 
“De Nederlandse zorgsector heeft een ingrijpende hervorming nodig om in te kunnen spelen op de snelle demografische, sociologische en technologische veranderingen in de samenleving. Daarbij is leiderschap nodig. Het Radboudumc wenst hierin verantwoordelijkheid te nemen, en is de EIB dankbaar voor de financiële steun aan onze missie ‘to have a significant impact on healthcare’.” voegde Leon van Halder, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc, toe.
 
De financiering zal de uitvoering van het investeringsprogramma van het Radboudumc tot 2023 mogelijk maken.

Meer informatie


Marloes de Vink

woordvoerder / persvoorlichter

06 52 02 81 72

Meer nieuws


14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit.

lees meer

Onderzoek geneesmiddel zeldzame ziekte kan efficiënter en patiëntgerichter Nieuwe toepassing Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode

12 december 2018

Om te beoordelen of een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte effect heeft, is grootschalig onderzoek met een gerandomiseerde klinische studie niet altijd meer nodig, zeggen onderzoekers van de afdeling Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc.

lees meer

Metalen implantaat maakt medicijn Doelgerichte therapie tegen bacteriële infecties

11 december 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken.

lees meer

Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer
  • Snel naar