Nieuws Europese steun voor modernisering van het Nijmeegse Radboudumc

25 oktober 2018

EIB leent € 150 miljoen voor modernisering Radboud universitair medisch centrum met nieuw klinisch gebouw en renovatie van bestaande faciliteiten. De leningsovereenkomst is daarnaast bedoeld voor duurzaamheidsinvesteringen.

De Europese Investeringsbank en Radboudumc hebben een leningsovereenkomst van € 150 miljoen getekend. De financiering is bedoeld voor het opnieuw configureren alsmede de modernisering van het universiteitsziekenhuis, onder meer door de bouw van een nieuwe klinische faciliteit (het zogenaamde “Gebouw S”) en de renovatie van bestaande faciliteiten. Hiernaast zullen ook duurzaamheidsinvesteringen in e-health onder het project vallen.

Doel van het project is om het Radboudumc nog functioneler en efficiënter te maken, alsmede om verschillende diensten beter te integreren door de campus compacter en flexibeler te maken en bepaalde afdelingen verticaal en horizontaal beter bij elkaar te brengen. Het vervangen, uitbreiden en renoveren van de bestaande faciliteiten zal deze reorganisatie van campusactiviteiten mogelijk maken.
 
“De levensverwachting in Nederland behoort tot de hoogste ter wereld,” stelde EIB President Werner Hoyer. “maar als we ouder worden, komen er ook specifieke problemen om de hoek kijken, en daar moeten Nederlandse ziekenhuizen zich op instellen. In deze tijden van versnellende vergrijzing en technologische vernieuwing zijn we blij dat we het Radboudumc kunnen steunen met het voorbereiden op de toekomst van de gezondheidszorg.”
 
“De Nederlandse zorgsector heeft een ingrijpende hervorming nodig om in te kunnen spelen op de snelle demografische, sociologische en technologische veranderingen in de samenleving. Daarbij is leiderschap nodig. Het Radboudumc wenst hierin verantwoordelijkheid te nemen, en is de EIB dankbaar voor de financiële steun aan onze missie ‘to have a significant impact on healthcare’.” voegde Leon van Halder, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc, toe.
 
De financiering zal de uitvoering van het investeringsprogramma van het Radboudumc tot 2023 mogelijk maken.

Meer nieuws


Vier miljoen voor Europees onderzoek palliatieve sedatie studie naar proportioneel gebruik palliatieve sedatie

24 april 2019

Onderzoekers van het Radboudumc krijgen samen met collega’s uit acht Europese landen vier miljoen euro EU-subsidie voor onderzoek naar het proportionele gebruik van palliatieve sedatie bij ernstig zieke patiënten.

lees meer

Radboudumc klaar voor de zorg van de toekomst met nieuwe gebouw 1.855 binnendeuren, 45.000 m2, 180.000 m3, 20 kilometer kabelgoten

23 april 2019

Nóg meer dan nu al het geval is, draait alles in de nieuwbouw van het Radboudumc om het aanbieden van zorg op maat aan de patiënt én om efficiënter werken, met behoud van kwaliteit van zorg. Burgemeester Bruls van Nijmegen gaf op 23 april het officiële startsein voor de bouw.

lees meer

Vervolgonder­zoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten Drie miljoen subsidie van de Hartstichting

18 april 2019

​Een consortium onderzoekers onder leiding van Folkert Kuipers (UMCG) en Mihai Netea (Radboudumc) heeft een Impulse Grant van drie miljoen euro van de Hartstichting ontvangen.

lees meer

Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten Nederlandse zorgsysteem brengt minder marktdynamiek dan verwacht

16 april 2019

Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.

lees meer