Nieuws Leon van Halder vierde plek op lijst invloedrijke beslissers in de zorg
20 december 2018

Op donderdag 13 december maakte Skipr voor de tiende keer op rij de top 100 van meest invloedrijke beslissers in de zorg bekend. Onze bestuursvoorzitter Leon van Halder steeg dit jaar van de 25e naar de vierde plek.

De ranglijst geeft een beeld van de invloed van de veldspelers op beleidsmakers en -uitvoerders. Volgens de Skipr-ranking heeft Van Halder met zijn netwerk en de (neven)functies die hij bekleedt een invloedrijke positie binnen de zorgsector om veranderingen door te voeren.

Van Halder zet in op samenwerking. Hij heeft een heldere visie op waar het naar toe moet binnen de gezondheidszorg. “Alleen door middel van netwerksamenwerking kunnen we onze ambities realiseren; het leveren van de meest innovatieve en persoonsgerichte zorg. Het zoeken van netwerksamenwerking is steeds gebaseerd op een gemeenschappelijk doel: de beste zorg voor de patiënt. Door samen de zorg (in de regio) in te vullen wordt het ook mogelijk om de patiënt niet door te verwijzen maar meteen op de juiste plek te behandelen.” Vanuit die gedachte sloot het Radboudumc in 2018 samenwerkingsovereenkomsten met onder andere het Maastricht UMC+, de Sint Maartenskliniek en Bernhoven. Initiatieven die leiden tot de juiste zorg op de juiste plek. “We streven steeds naar vernieuwing, het leveren van hoge kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg.”
 

Meer nieuws


Young Stroke toolbox Kennisbron voor jonge mensen met een hersenbloeding of -infarct

10 december 2019

Op 10 december is de website YoungStroketoolbox.nl live gegaan. Deze website is er speciaal voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of een afwijking van de hersenvaten. Vanavond ook te zien op RTL Nieuws (19.30 uur RTL 4).

lees meer

Project Blue Zone genomineerd voor CZ-Zorgprijs ‘Patiënten en naasten creativiteit, rust en ontspanning bieden’

26 november 2019

'We horen regelmatig van deelnemers terug dat ze het zo fijn vinden om even met iets anders bezig te zijn.’

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer

Lucide dromen dagdromen en mindfulness Openbaar college Stephen LaBerge en weekendsymposium

3 juli 2019

Elke nacht ervaren we de meest surrealistische hallucinaties. Op dat moment realiseren we ons echter niet dat we aan het dromen zijn. De uitzondering op deze regel zijn lucide dromen: je wordt je er bewust van dat je droomt tijdens je slaap.

lees meer