Nieuws Samen innoveren in de zorg

1 maart 2018

Voor de derde keer doet het Radboudumc REshape Center for Innovation mee aan Hacking Health Nederland. Gedurende drie dagen komen tijdens de Nijmeegse editie Hacking Health Valley (@HH_valley) ontwerpers, patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, ontwikkelaars, technologie en iedereen die gefascineerd is door de zorg en innovaties die daarin ontwikkeld kunnen worden bij elkaar. Tijdens deze zogenaamde Zorghackathon komen de mooiste dingen tot stand. Juíst door de verscheidenheid aan deelnemers.

Dutch Hacking Health is een landelijk initiatief en wordt in 2018 voor de derde keer georganiseerd in het weekend van 20-22 april 2018. Tijdens Dutch Hacking Health wordt op verschillende locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals.

Meer informatie over de nationale Hacking Health

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Impulsiviteit en infectieziekten bij vrouwelijke gevangenen in Indonesie Bij bestrijding infectieziekten is kennisoverdracht alleen niet voldoende

26 maart 2019

Om de kans op infecties te verkleinen speelt het verbeteren van impulscontrole, naast kennisoverdracht, een belangrijke rol. Dat constateren onderzoekers van het Radboudumc en hun Indonesische collega’s op basis van onderzoek bij vrouwelijke gevangenen.

lees meer

Lopen bij mensen met Parkinson verbetert door slim gebruik van zelf ontdekte compensatiestrategieen

26 maart 2019

Mensen met Parkinson ontdekken zelf regelmatig strategieën om hun loopproblemen te omzeilen. Onderzoekers van het Radboudumc hebben voor het eerst een overzicht gemaakt van alle bekende compensatiestrategieën.

lees meer

Tuberculosemedicijn veilig in hogere dosering Te lage dosering rifampicine kan juist bijdragen aan multiresistente tuberculose

25 maart 2019

Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in het wetenschapsblad PlosOne dat ze een groep patiënten met ernstige tuberculose aanzienlijk hogere doseringen hebben voorgeschreven. De doseringen bleken veilig en goed te verdragen.

lees meer

Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer