Nieuws 2018 Samen innoveren in de zorg

1 maart 2018

Voor de derde keer doet het Radboudumc REshape Center for Innovation mee aan Hacking Health Nederland. Gedurende drie dagen komen tijdens de Nijmeegse editie Hacking Health Valley (@HH_valley) ontwerpers, patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, ontwikkelaars, technologie en iedereen die gefascineerd is door de zorg en innovaties die daarin ontwikkeld kunnen worden bij elkaar. Tijdens deze zogenaamde Zorghackathon komen de mooiste dingen tot stand. Juíst door de verscheidenheid aan deelnemers.

Dutch Hacking Health is een landelijk initiatief en wordt in 2018 voor de derde keer georganiseerd in het weekend van 20-22 april 2018. Tijdens Dutch Hacking Health wordt op verschillende locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals.

Meer informatie over de nationale Hacking Health

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts dr. Ronald Admiraal Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts.

lees meer

Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer
  • Snel naar