Nieuws Zeven Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

Op 15 november 2018 reikt VIVA voor de 11e keer de jaarlijkse VIVA400 awards uit aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.  De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende vrouwen. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot.

De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

Voor het Radboudumc zijn dit jaar acht vrouwen genomineerd. Binnen de categorie knappe koppen zijn dat Martine Hollander, Saskia de Wildt, Willemijn Hobo, Judith van den Brule, Roshan Cools, Dorien Maas en Rianne van Boekel genomineerd. Binnen de categorie wereldverbeteraars kreeg Milou van Ingen een nominatie.

Stemmen kan tot dinsdag 6 november. Op 15 november 2018 reikt Viva de awards uit.

De genomineerden op een rijtje:

Martine Hollander is voorvechtster van zelfbeschikkingsrecht van zwangere vrouwen. Ze doet, naast haar werk als gynaecoloog, onderzoek naar waarom vrouwen met een hoog-risico zwangerschap toch thuis willen bevallen, of tegen medisch advies bepaalde beslissingen nemen.

Saskia de Wildt is kinderarts en hoogleraar Klinische Farmacologie en coördineert de Nederlandse bijdrage van een groot Europees samenwerkingsverband dat een netwerk opzet voor medicijnonderzoek bij kinderen.

Willemijn Hobo is assistent professor en houdt zich bezig met gerichte immuuntherapie die het afweersysteem stimuleert om kankercellen aan te vallen en de gezonde cellen met rust te laten. Daarnaast hoopt ze dat het afweersysteem een geheugen ontwikkelt dat de ziekte opnieuw aanvalt als het terugkomt.

Judith van den Brule is cardioloog-intensivist en expert op het gebied van de hart- en longmachine. Deze wordt gebruikt op de Intensive Care bij ernstig zieke patiënten waarbij de werking van het hart en of de longen tijdelijk overgenomen moet worden.

Roshan Cools is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie en ontdekte door haar onderzoek dat medicijnen die invloed hebben op de hersenen, niet altijd hetzelfde effect hebben. Met haar onderzoek wil ze erachter komen waarom een bepaald middel wel werkt bij de ene patiënt, maar niet bij een ander.

Dorien Maas  promoveert binnenkort - deels bij het Radboudumc en deels aan de Universiteit Pierre et Marie Curie in Parijs - op schizofrenie. Voor haar scriptie over de rol van de witte stof in de hersenen bij schizofrenie won ze de Pfizer prijs voor Life Sciences. Met die prijs op zak schreef ze een onderzoeksvoorstel waarin ze verder onderzoek wilde doen naar mogelijke nieuwe behandelingen voor de cognitieve problemen waar schizofreniepatiënten mee kampen.

Rianne van Boekel is verpleegkundig expert op de afdeling Anesthesiologie. Als themaleider Pijn is ze verantwoordelijk voor de implementatie van het pijnbeleid in het Radboudumc. In 2018 promoveerde ze en won ze de Anna Reyvaanprijs.

Milou van Ingen is als Physician Assistant werkzaam op de Intensive Care Neonatologie van het Amalia Kinderziekenhuis. Als projectleider van Project NICU vanuit Stichting Vrienden Sengerema Hospital heeft ze een couveuseafdeling opgezet in Tanzania om de hoge babysterfte te laten afnemen en optimale zorg te bieden aan ernstig zieke baby’s.
 
 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Patiënt heeft belangrijke rol in terugdringen van niet-gepaste zorg Onderzoek wijst uit dat ’beter laten dan doen’ de kwaliteit van zorg verbetert en kosten verlaagt

24 januari 2019

Het blijkt verantwoord te kunnen: het terugdringen van niet-gepaste zorg. Want meer zorg is niet altijd betere zorg.

lees meer

Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer
  • Snel naar