Nieuws Zeven Radboudumc vrouwen in de Viva400
8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

Op 15 november 2018 reikt VIVA voor de 11e keer de jaarlijkse VIVA400 awards uit aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.  De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende vrouwen. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot.

De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

Voor het Radboudumc zijn dit jaar acht vrouwen genomineerd. Binnen de categorie knappe koppen zijn dat Martine Hollander, Saskia de Wildt, Willemijn Hobo, Judith van den Brule, Roshan Cools, Dorien Maas en Rianne van Boekel genomineerd. Binnen de categorie wereldverbeteraars kreeg Milou van Ingen een nominatie.

Stemmen kan tot dinsdag 6 november. Op 15 november 2018 reikt Viva de awards uit.

De genomineerden op een rijtje:

Martine Hollander is voorvechtster van zelfbeschikkingsrecht van zwangere vrouwen. Ze doet, naast haar werk als gynaecoloog, onderzoek naar waarom vrouwen met een hoog-risico zwangerschap toch thuis willen bevallen, of tegen medisch advies bepaalde beslissingen nemen.

Saskia de Wildt is kinderarts en hoogleraar Klinische Farmacologie en coördineert de Nederlandse bijdrage van een groot Europees samenwerkingsverband dat een netwerk opzet voor medicijnonderzoek bij kinderen.

Willemijn Hobo is assistent professor en houdt zich bezig met gerichte immuuntherapie die het afweersysteem stimuleert om kankercellen aan te vallen en de gezonde cellen met rust te laten. Daarnaast hoopt ze dat het afweersysteem een geheugen ontwikkelt dat de ziekte opnieuw aanvalt als het terugkomt.

Judith van den Brule is cardioloog-intensivist en expert op het gebied van de hart- en longmachine. Deze wordt gebruikt op de Intensive Care bij ernstig zieke patiënten waarbij de werking van het hart en of de longen tijdelijk overgenomen moet worden.

Roshan Cools is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie en ontdekte door haar onderzoek dat medicijnen die invloed hebben op de hersenen, niet altijd hetzelfde effect hebben. Met haar onderzoek wil ze erachter komen waarom een bepaald middel wel werkt bij de ene patiënt, maar niet bij een ander.

Dorien Maas  promoveert binnenkort - deels bij het Radboudumc en deels aan de Universiteit Pierre et Marie Curie in Parijs - op schizofrenie. Voor haar scriptie over de rol van de witte stof in de hersenen bij schizofrenie won ze de Pfizer prijs voor Life Sciences. Met die prijs op zak schreef ze een onderzoeksvoorstel waarin ze verder onderzoek wilde doen naar mogelijke nieuwe behandelingen voor de cognitieve problemen waar schizofreniepatiënten mee kampen.

Rianne van Boekel is verpleegkundig expert op de afdeling Anesthesiologie. Als themaleider Pijn is ze verantwoordelijk voor de implementatie van het pijnbeleid in het Radboudumc. In 2018 promoveerde ze en won ze de Anna Reyvaanprijs.

Milou van Ingen is als Physician Assistant werkzaam op de Intensive Care Neonatologie van het Amalia Kinderziekenhuis. Als projectleider van Project NICU vanuit Stichting Vrienden Sengerema Hospital heeft ze een couveuseafdeling opgezet in Tanzania om de hoge babysterfte te laten afnemen en optimale zorg te bieden aan ernstig zieke baby’s.
 
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer