Nieuws 2019 Bertine Lahuis per 1 januari 2020 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

13 november 2019

Dr. Bertine Lahuis is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij volgt prof. dr. Paul Smits op, wiens benoemingstermijn per die datum verstrijkt.
 
Bertine Lahuis is sinds december 2017 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc met de aandachtsgebieden patiëntenzorg, kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.
 
Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit: ‘In de afgelopen twee jaar heeft Bertine Lahuis zich laten zien als krachtige bestuurder, die grote waardering oogst, zowel binnen als buiten het Radboudumc. Met haar benoeming is voortzetting van de ingezette koers van het Radboudumc gegarandeerd.’
 
Over haar benoeming zegt Bertine Lahuis: ‘Ik vind het een eer dat het Radboudumc mij het vertrouwen geeft om de rol van voorzitter te mogen gaan vervullen. In de afgelopen twee jaar heb ik de organisatie ervaren als innovatief, persoonsgericht en gedreven. Het zorglandschap kent de komende jaren een grote dynamiek; het Radboudumc zal hieraan een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren met zijn combinatie van zorg, onderwijs en onderzoek. Ik kijk ernaar uit om – samen met alle medewerkers – het Radboudumc een toonaangevende rol te laten spelen in alle netwerken waarin we opereren: regionaal, nationaal en internationaal.’
 
Bertine Lahuis (1967) is kinderpsychiater en was eerder voorzitter van de Raad van Bestuur van Karakter, het expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Gelderland en Overijssel. In 2016 werd zij gekozen tot Zorgmanager van het Jaar. Bertine Lahuis studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij ook de opleiding Psychiatrie volgde en in 2008 promoveerde.
 
Paul Smits heeft het voorzitterschap van de Raad van Bestuur op zich genomen tijdens de ziekte en na het overlijden van Leon van Halder in maart 2019. Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit is hem daarvoor zeer dankbaar.
 
De Raad van Bestuur bestaat per 1 januari 2020 uit dr. Bertine Lahuis (voorzitter), prof. dr. Jan Smit (decaan/vicevoorzitter) en Cees Buren MBA RC (CFO). Er wordt zo snel mogelijk gestart met de invulling van de vacature die ontstaat door de benoeming van Bertine Lahuis. De procedure voor de opvolging van Cees Buren per 1 april 2020 is in volle gang.

Meer informatie


Dennis Verschuren

manager externe communicatie

+31634942522
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Herdenking operatie Market Garden op 18 september Samen met de 82ste Airborne Divisie – je bent welkom

15 september 2023

Radboudumc staat stil bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Vertegenwoordigers van de 82ste Airborne Divisie, onderdeel van operatie Market Garden, nemen deel aan de herdenking.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet