Nieuws bouwactiviteiten nieuwe ontmoetingsplek begane grond Radboudumc
7 november 2019

Bij de ingang van het Amalia kinderziekenhuis komt een nieuwe ontmoetingsplek (hub) voor patiĆ«nten, bezoekers, medewerkers en studenten. Deze zal op termijn de zogenoemde ‘Broodtrommel’ vervangen. Om dit te realiseren worden nu de voorbereidingen getroffen.

Koffiecorner Vrouw en Kind

Even rustig bijkomen na een indrukwekkende dag of bijpraten met familieleden of collega’s. Dat kan straks allemaal in de nieuwe hub: de koffiecorner Vrouw en Kind. En door de nieuw te bouwen trappen zijn straks ook andere ontmoetingsplekken op de verschillende verdiepingen nog eens extra goed met elkaar verbonden.

Bouwen in 3 fasen

Onlangs is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe koffiecorner op de begane grond. Deze verbouwing wordt in 3 fasen uitgevoerd: eerst starten we met de nieuwe koffiecorner (hub), daarna richten we ons op de nieuw te bouwen trap, die aan de overzijde van de koffiecorner gaat verrijzen tot aan de 5de verdieping; tijdens de bouw van de trap wordt gestart met de 3de en laatste fase van deze verbouwing, de zogenoemde kennishubs op de 3de verdieping. Kennishubs zijn ontmoetingsplekken voor medewerkers om samen te komen, te overleggen of geconcentreerd te werken.

Zo min mogelijk overlast

Om overlast te voorkomen worden bij elke verbouwing eerst stofschotten rondom de werkzaamheden geplaatst. Deze bestaan uit houten panelen met daarboven folie dat reikt tot aan het plafond. Zo ontstaat een luchtdichte afscheiding en komt er geen stof in de lange gang. Door de stofschotten is de breedte van de lange gang over vijftig meter gehalveerd. Tijdens de bouw van de nieuwe koffiecorner Vrouw en Kind blijft de ‘Broodtrommel’ gewoon in gebruik. 

Eindresultaat

Wij bouwen aan een medisch centrum dat klaar is voor de toekomst, blijvend de beste zorg kan bieden, en niet alleen voor een prettige omgeving zorgt voor onze patiĆ«nten en bezoekers, maar tegelijk ook een fijne werkplek biedt voor onze medewerkers en studenten. 
 
Wij vragen uw begrip voor de overlast die deze verbouwingsactiviteiten kunnen veroorzaken. Verwacht wordt dat deze verbouwingen tot medio 2020 zullen duren.

Meer informatie

Als u nieuwsgierig bent naar de verbouwing en het eindresultaat, bekijk dan de presentatieschermen en de informatiepanelen die op verschillende plekken in de gangen te vinden zijn.

Hier vindt u meer informatie over de bouwactiviteiten op ons terrein.

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39