Nieuws Debby Gerritsen benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden in de langdurige zorg
4 juni 2019

Debby Gerritsen is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte in de langdurige zorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel is mogelijk gemaakt door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen(UKON).

Debby Gerritsen is sinds 2007 als senior onderzoeker en programmaleider van het onderzoek naar welbevinden verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.
Als bijzonder hoogleraar zal Debby Gerritsen zich richten op het initiëren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van onderzoekers en het mede vormgeven aan multidisciplinaire netwerken als infrastructuur voor onderzoek en innovatie, het UKON in het bijzonder. Ook vragen die voortkomen uit de klinische praktijk van de langdurige zorg zoals de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van interventies, hebben haar aandacht.
Debby Gerritsen (Winterswijk, 1973) is opgeleid tot ouderenpsycholoog aan de Radboud Universiteit. Ze promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar kwaliteit van leven in verpleeghuizen. Als wetenschappelijk projectmedewerker bij de Stichting Verenigde Amstelhuizen Amsterdam (2003-2005), werkte Debby Gerritsen mee aan de ontwikkeling van een vraaggestuurd en cliëntgericht zorgproces. Ook werkte ze als psycholoog in Verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam. Voor het Heyendaal Instituut van de Radboud Universiteit zette ze onderzoek op naar Dementie en Mensbeeld.

Meer informatie


Stephan van Duin

persvoorlichter

Meer nieuws


Ziekmakende schimmel maakt ook kunstleer waterdicht Bio Art & Design Award voor ontwikkeling schimmelcoating

14 juni 2019

Ziekmakende schimmels hebben ook goede eigenschappen. Zo produceert de schimmel Hormographiella aspergillata waterafstotende sporen. Zou je daar een coating van kunnen maken?

lees meer

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte Na verlaging cholesterol blijven afweercellen toch overactief

14 juni 2019

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd verhoogd. Bepaalde afweercellen dragen daar mogelijk aan bij. Hun geheugen is de boosdoener, zo schrijven ze in Cell Metabolism.

lees meer

Nieuwe risicofactor voor vaginale schimmelinfec­ties Teveel aan afweerstoffen door defect gen verklaart klachten

13 juni 2019

Veel vrouwen kampen met terugkerende vaginale schimmelinfecties. Het is onduidelijk waarom sommigen hier gevoeliger voor zijn dan anderen. Onderzoekers van het Radboudumc ontdekten dat mutaties in het gen SIGLEC15 hier een belangrijke rol in spelen.

lees meer

Immuuntherapie behandeling toegankelijk voor kankerpatient met zeldzaam tumorprofiel Nieuw vergoedingsmo­del voor behandeling op maat

13 juni 2019

Oncologen, geneesmiddelenproducenten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut willen er samen voor zorgen dat patiënten met een zeldzaam moleculair tumorprofiel toegang kunnen krijgen tot de juiste kankergeneesmiddelen

lees meer

Gericht behandelen van zeldzame erfelijke syndromen

12 juni 2019

Het project “ProMiSe” is een van de eerste 17 projecten die financiering krijgen van de Nationale Wetenschapsagenda.

lees meer

Opiaten-epidemie deel van de Nationale Wetenschapsa­genda

12 juni 2019

Een nieuw consortium van wetenschappers, zorginstellingen en farmaceutische bedrijven gaat het gebruik van verslavende pijnstillers in Nederland onderzoeken.

lees meer