Nieuws Debby Gerritsen benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden in de langdurige zorg

4 juni 2019

Debby Gerritsen is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte in de langdurige zorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel is mogelijk gemaakt door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen(UKON).

Debby Gerritsen is sinds 2007 als senior onderzoeker en programmaleider van het onderzoek naar welbevinden verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.
Als bijzonder hoogleraar zal Debby Gerritsen zich richten op het initiëren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van onderzoekers en het mede vormgeven aan multidisciplinaire netwerken als infrastructuur voor onderzoek en innovatie, het UKON in het bijzonder. Ook vragen die voortkomen uit de klinische praktijk van de langdurige zorg zoals de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van interventies, hebben haar aandacht.
Debby Gerritsen (Winterswijk, 1973) is opgeleid tot ouderenpsycholoog aan de Radboud Universiteit. Ze promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar kwaliteit van leven in verpleeghuizen. Als wetenschappelijk projectmedewerker bij de Stichting Verenigde Amstelhuizen Amsterdam (2003-2005), werkte Debby Gerritsen mee aan de ontwikkeling van een vraaggestuurd en cliëntgericht zorgproces. Ook werkte ze als psycholoog in Verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam. Voor het Heyendaal Instituut van de Radboud Universiteit zette ze onderzoek op naar Dementie en Mensbeeld.

Meer nieuws


Aanpassing primaire eindpunten in onderzoek immuuntherapie komt vaak voor Onderzoekers roepen op tot meer transparantie

9 juni 2023

Bijna tweederde van 38 onderzochte gerandomiseerde studies met immuuntherapie bij blaas-, long- en nierkanker bevat een aanpassing aan primaire eindpunten. Hierover werd vaak niet transparant gerapporteerd. 

lees meer

Focussed Ultrasound nog geen volwaardig alternatief voor parkinsonpatiënt Neurochirurg Saman Vinke nu nog terughoudend over nieuwe techniek

6 juni 2023

Volgens neurochirurg Saman Vinke is het nog te vroeg voor teveel optimisme over de Focussed Ultrasound voor parkinsonpatiënten: “De techniek moet zijn waarde in het totale pakket van behandelingen nog bewijzen.”

lees meer

Werking hersenen wordt beïnvloed door de vorm Nieuwe benadering van hersenactiviteit geeft opmerkelijk resultaat

5 juni 2023

Onderzoekers van Monash University en Radboudumc beschrijven in Nature dat de algemene vorm van iemands hersenen een grotere invloed heeft op hoe wij denken, voelen en ons gedragen dan eerder werd aangenomen.

lees meer

Wat kan een verpleegkundige beter laten of beter doen?

1 juni 2023

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet