Nieuws Debby Gerritsen benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden in de langdurige zorg
4 juni 2019

Debby Gerritsen is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte in de langdurige zorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel is mogelijk gemaakt door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen(UKON).

Debby Gerritsen is sinds 2007 als senior onderzoeker en programmaleider van het onderzoek naar welbevinden verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.
Als bijzonder hoogleraar zal Debby Gerritsen zich richten op het initiëren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van onderzoekers en het mede vormgeven aan multidisciplinaire netwerken als infrastructuur voor onderzoek en innovatie, het UKON in het bijzonder. Ook vragen die voortkomen uit de klinische praktijk van de langdurige zorg zoals de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van interventies, hebben haar aandacht.
Debby Gerritsen (Winterswijk, 1973) is opgeleid tot ouderenpsycholoog aan de Radboud Universiteit. Ze promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar kwaliteit van leven in verpleeghuizen. Als wetenschappelijk projectmedewerker bij de Stichting Verenigde Amstelhuizen Amsterdam (2003-2005), werkte Debby Gerritsen mee aan de ontwikkeling van een vraaggestuurd en cliëntgericht zorgproces. Ook werkte ze als psycholoog in Verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam. Voor het Heyendaal Instituut van de Radboud Universiteit zette ze onderzoek op naar Dementie en Mensbeeld.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Stephan van Duin

wetenschapsvoorlichter

06 24 59 27 70

Meer nieuws


Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer

Lowlandsonderzoek laat potentie zien van reanimatietraining met virtual reality

18 november 2019

De cardiologen van Radboudumc die dit jaar tijdens Lowlands Science het onderzoek Lowlands Saves Lives uitvoerden, hebben de resultaten in recordtempo gepubliceerd in het toptijdschrift JAMA Cardiology.

lees meer

Rob Jetten en Pieter Derks ambassadeurs voor All4small Meer aandacht voor kwetsbare en te vroeg geboren kinderen

15 november 2019

Rob Jetten en Pieter Derks hebben vandaag hun handtekening gezet onder het ambassadeursschap voor All4small, verbonden aan het Radboudumc.

lees meer

Gezond ouder worden met een online coach

15 november 2019

Ook ouderen blijken zelf goed aan een gezondere leefstijl te kunnen werken met hulp van een online coach. Zo kunnen zij het risico op hart- en vaatziekten en dementie verlagen.

lees meer

Willem-Pieter de Boode benoemd tot hoogleraar Neonatologie

14 november 2019

Willem-Pieter de Boode is kinderarts-neonatoloog en staflid van de afdeling Neonatologie in het Amalia Kinderziekenhuis Nijmegen. (English version included)

lees meer