Nieuws Film Papas bloed over stamceldonatie
21 oktober 2019

Vandaag gaat de aangrijpende film online 'Papa's bloed', over leukemiepatiënt Dennis Verweijen. Hij was op zoek naar een stamceldonor. Twee jaar geleden overleed deze inspirerende man op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Er was geen stamceldonor voor hem. Met deze film wil hij laten zien hoe belangrijk het is om stamceldonor te worden. Zijn vrouw Anke maakte de film af.

Als Radboudumc zijn wij blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze prachtige film. Dr Michel Schaap, hematoloog; dr. Aukje Meijerink, gynaecoloog; Manita Bremmers, physician assistant, behoorden tot het zorgteam rondom Dennis en zijn gezin en komen in de film aan het woord.

Stichting Matchis, die ook nauw betrokken was, is dankbaar dat de missie van Dennis nu door zijn vrouw Anke wordt voortgezet, zodat steeds minder mensen de boodschap krijgen die Dennis kreeg 'Het spijt me, we hebben geen donor voor u.'

Nationale Donorweek

Van 21 tot en met 28 oktober is het Nationale Donorweek, met speciale aandacht voor donorregistratie.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer