Nieuws Film Papas bloed over stamceldonatie
21 oktober 2019

Vandaag gaat de aangrijpende film online 'Papa's bloed', over leukemiepatiënt Dennis Verweijen. Hij was op zoek naar een stamceldonor. Twee jaar geleden overleed deze inspirerende man op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Er was geen stamceldonor voor hem. Met deze film wil hij laten zien hoe belangrijk het is om stamceldonor te worden. Zijn vrouw Anke maakte de film af.

Als Radboudumc zijn wij blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze prachtige film. Dr Michel Schaap, hematoloog; dr. Aukje Meijerink, gynaecoloog; Manita Bremmers, physician assistant, behoorden tot het zorgteam rondom Dennis en zijn gezin en komen in de film aan het woord.

Stichting Matchis, die ook nauw betrokken was, is dankbaar dat de missie van Dennis nu door zijn vrouw Anke wordt voortgezet, zodat steeds minder mensen de boodschap krijgen die Dennis kreeg 'Het spijt me, we hebben geen donor voor u.'

Nationale Donorweek

Van 21 tot en met 28 oktober is het Nationale Donorweek, met speciale aandacht voor donorregistratie.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Indira Tendolkar benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry

22 november 2019

Neuroloog, psychiater en psychotherapeut Indira Tendolkar is met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Innovatieproject is Beste Onderwijs­innovatie 2019 volgens Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs Studenten ontwikkelen zelfbedachte zorginnovaties

22 november 2019

Het Innovatieproject is een unieke onderwijsvorm waarin studenten in teamverband werken aan een zelfgekozen probleem in de gezondheidszorg, en een innovatie hiervoor bedenken.

lees meer

Nederlandse hoogleraren dementie ontmoetten minister Hugo de Jonge

21 november 2019

Nederlandse hoogleraren op bezoek bij Minister Hugo de Jonge. Radboudumc was erbij. Meer geld voor preventie van dementie.

lees meer

Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers

21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

lees meer

Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer