Nieuws Grote brandoefening woensdagmiddag helidek

30 april 2019

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit of brand oefent het Radboudumc regelmatig samen met de brandweer en andere hulpdiensten. Op 1 mei oefenen we met de brandweer op ons helidek.

Woensdagmiddag 1 mei, houdt het Radboudumc samen met de brandweer een grote brandoefening. Hiervoor wordt een brand in scène gezet op ons helidek en zullen een hoogwerker en twee brandweervoertuigen aanwezig zijn bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Om deze oefening goed uit te kunnen voeren is rook onmisbaar. Dit zal goed zichtbaar zijn voor medewerkers, patiënten en omwonenden.

Deze oefening start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het gaat hier om een oefening. Het is dus niet nodig om hiervoor alarmnummers te bellen (intern 5x5, extern 112).
 
We oefenen groot- en kleinschalige branden regelmatig met de brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), zodat we goed voorbereid zijn op calamiteiten en de samenwerking soepel verloopt. Hiervoor hebben het calamiteitenteam van het Radboudumc en de VRGZ goed en regelmatig contact. 

Voor meer informatie over Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kijk hier

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Van 20 tot en met 31 mei voeren studenten onderzoek uit in het kader van onze ambitie om het Radboudumc-terrein rookvrij te maken.

lees meer

Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer