Nieuws Grote brandoefening woensdagmiddag helidek
30 april 2019

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit of brand oefent het Radboudumc regelmatig samen met de brandweer en andere hulpdiensten. Op 1 mei oefenen we met de brandweer op ons helidek.

Woensdagmiddag 1 mei, houdt het Radboudumc samen met de brandweer een grote brandoefening. Hiervoor wordt een brand in scène gezet op ons helidek en zullen een hoogwerker en twee brandweervoertuigen aanwezig zijn bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Om deze oefening goed uit te kunnen voeren is rook onmisbaar. Dit zal goed zichtbaar zijn voor medewerkers, patiënten en omwonenden.

Deze oefening start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het gaat hier om een oefening. Het is dus niet nodig om hiervoor alarmnummers te bellen (intern 5x5, extern 112).
 
We oefenen groot- en kleinschalige branden regelmatig met de brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), zodat we goed voorbereid zijn op calamiteiten en de samenwerking soepel verloopt. Hiervoor hebben het calamiteitenteam van het Radboudumc en de VRGZ goed en regelmatig contact. 

Voor meer informatie over Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kijk hier
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


CT-scan na overlijden kan meer duidelijkheid bieden over de doodsoorzaak Promotieonderzoek van Lianne Sonnemans

20 februari 2020

Een CT-scan na overlijden leidt tot 12% meer juist vastgestelde doodsoorzaken ten opzichte van de doodsoorzaak die de behandelend arts vaststelt op basis van alleen klinische gegevens en lichamelijk onderzoek.

lees meer

Zeven Vici's voor Radboudumc en Radboud Universiteit

20 februari 2020

Christian Beckmann, Sander Leeuwenburgh en Annette Schenck van het Radboudumc hebben ieder een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro ontvangen. Ook vier onderzoekers van de Radboud Universiteit ontvangen een Vici.

lees meer

Oproep: wetenschappers gezocht voor Expeditie Next tijdens Vierdaagse!

20 februari 2020

Geef een lezing in de silent disco, doe onderzoek met de bezoekers van de feesten of laat een demo zien.

lees meer

Microinfarct in de hersenen alleen zichtbaar in acute fase Link tussen minimale vaatschade en hersenschade komt langzaam in beeld

19 februari 2020

Door elke vier weken een hersenscan te maken bij ruim vijftig ouderen wisten Nijmeegse onderzoekers voor het eerst het beloop van micro-infarcten in de hersenen zichtbaar te maken.

lees meer

Media-aandacht voor Thermo Tokyo

18 februari 2020

Op dinsdag Radio EenVandaag en op donderdag in de tv-uitzending van EenVandaag.

lees meer

Prijs voor model dat leven 1 jaar na IC-opname voorspelt Nina Wubben krijgt prijs van beroepsvereniging IC

18 februari 2020

Promovenda Nina Wubben van het Radboudumc heeft op 7 februari tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de best abstract prijs gewonnen voor haar onderzoek naar het voorspellen van leven na een IC-opname.

lees meer