Nieuws Grote brandoefening woensdagmiddag helidek
30 april 2019

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit of brand oefent het Radboudumc regelmatig samen met de brandweer en andere hulpdiensten. Op 1 mei oefenen we met de brandweer op ons helidek.

Woensdagmiddag 1 mei, houdt het Radboudumc samen met de brandweer een grote brandoefening. Hiervoor wordt een brand in scène gezet op ons helidek en zullen een hoogwerker en twee brandweervoertuigen aanwezig zijn bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Om deze oefening goed uit te kunnen voeren is rook onmisbaar. Dit zal goed zichtbaar zijn voor medewerkers, patiënten en omwonenden.

Deze oefening start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het gaat hier om een oefening. Het is dus niet nodig om hiervoor alarmnummers te bellen (intern 5x5, extern 112).
 
We oefenen groot- en kleinschalige branden regelmatig met de brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), zodat we goed voorbereid zijn op calamiteiten en de samenwerking soepel verloopt. Hiervoor hebben het calamiteitenteam van het Radboudumc en de VRGZ goed en regelmatig contact. 

Voor meer informatie over Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kijk hier
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer