Nieuws Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie

10 december 2019

Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Haiko Bloemendal is sinds 1 mei in dienst van het Radboudumc als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Het grootste gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het voorzitterschap. Wat betreft inhoud zal de focus voornamelijk komen te liggen op de vorming van Comprehensive Cancer Networks waarin het Radboudumc samen met regiopartners tot een intensievere samenwerking wil komen, op zowel gebied van patiëntenzorg als onderzoek. Niet alleen het faciliteren van deze samenwerking, maar ook het onderzoek naar oplossingen voor verbetering van knelpunten in de netwerkvorming vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht. Uit liefde voor het vak en de zorg voor patiënten is hij daarnaast ook nog een aantal uren in de week actief als medisch oncoloog.

Centrum voor Oncologie

De leerstoel Netwerken in Oncologie sluit naadloos aan op de rol die Haiko Bloemendal heeft als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Met het Centrum voor Oncologie heeft hij een coördinerende rol in de oncologische zorg binnen het Radboudumc. Een belangrijke doelstelling van het centrum is om de behandeling door de 13 oncologische zorgketens beter te laten aansluiten op de patiënt. Binnen deze zorgketens werken medewerkers van verschillende afdelingen multidisciplinair samen om de zorg rondom patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. Daarnaast werkt het Radboudumc veel samen met ziekenhuizen uit de regio en vervult het de rol van kenniscentrum.

Internist-oncoloog

Haiko Bloemendal (1964) is opgeleid tot internist-oncoloog en gepromoveerd in Utrecht. Voor zijn aanstelling in het Radboudumc werkte hij 14 jaar in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, waar hij tevens voorzitter was van de medische staf. Ook werkte hij voor zijn komst naar het Radboudumc één dag in de week bij het UMC Utrecht voor wetenschappelijk onderzoek. Haiko Bloemendal is voorzitter van de NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie) en lid van dagelijks bestuur van SONCOS (Stichting Oncologische Samenwerking).
 

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws


Aanpassing primaire eindpunten in onderzoek immuuntherapie komt vaak voor Onderzoekers roepen op tot meer transparantie

9 juni 2023

Bijna tweederde van 38 onderzochte gerandomiseerde studies met immuuntherapie bij blaas-, long- en nierkanker bevat een aanpassing aan primaire eindpunten. Hierover werd vaak niet transparant gerapporteerd. 

lees meer

Focussed Ultrasound nog geen volwaardig alternatief voor parkinsonpatiënt Neurochirurg Saman Vinke nu nog terughoudend over nieuwe techniek

6 juni 2023

Volgens neurochirurg Saman Vinke is het nog te vroeg voor teveel optimisme over de Focussed Ultrasound voor parkinsonpatiënten: “De techniek moet zijn waarde in het totale pakket van behandelingen nog bewijzen.”

lees meer

Werking hersenen wordt beïnvloed door de vorm Nieuwe benadering van hersenactiviteit geeft opmerkelijk resultaat

5 juni 2023

Onderzoekers van Monash University en Radboudumc beschrijven in Nature dat de algemene vorm van iemands hersenen een grotere invloed heeft op hoe wij denken, voelen en ons gedragen dan eerder werd aangenomen.

lees meer

Wat kan een verpleegkundige beter laten of beter doen?

1 juni 2023

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet