Nieuws Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie
10 december 2019

Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Haiko Bloemendal is sinds 1 mei in dienst van het Radboudumc als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Het grootste gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het voorzitterschap. Wat betreft inhoud zal de focus voornamelijk komen te liggen op de vorming van Comprehensive Cancer Networks waarin het Radboudumc samen met regiopartners tot een intensievere samenwerking wil komen, op zowel gebied van patiëntenzorg als onderzoek. Niet alleen het faciliteren van deze samenwerking, maar ook het onderzoek naar oplossingen voor verbetering van knelpunten in de netwerkvorming vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht. Uit liefde voor het vak en de zorg voor patiënten is hij daarnaast ook nog een aantal uren in de week actief als medisch oncoloog.

Centrum voor Oncologie

De leerstoel Netwerken in Oncologie sluit naadloos aan op de rol die Haiko Bloemendal heeft als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Met het Centrum voor Oncologie heeft hij een coördinerende rol in de oncologische zorg binnen het Radboudumc. Een belangrijke doelstelling van het centrum is om de behandeling door de 13 oncologische zorgketens beter te laten aansluiten op de patiënt. Binnen deze zorgketens werken medewerkers van verschillende afdelingen multidisciplinair samen om de zorg rondom patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. Daarnaast werkt het Radboudumc veel samen met ziekenhuizen uit de regio en vervult het de rol van kenniscentrum.

Internist-oncoloog

Haiko Bloemendal (1964) is opgeleid tot internist-oncoloog en gepromoveerd in Utrecht. Voor zijn aanstelling in het Radboudumc werkte hij 14 jaar in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, waar hij tevens voorzitter was van de medische staf. Ook werkte hij voor zijn komst naar het Radboudumc één dag in de week bij het UMC Utrecht voor wetenschappelijk onderzoek. Haiko Bloemendal is voorzitter van de NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie) en lid van dagelijks bestuur van SONCOS (Stichting Oncologische Samenwerking).
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Anne Speckens bij de Boeddhistische Blik NCRV Zondag 19 januari Boeddha's in het Westen deel 2, NCRV, NPO2, 15.25 uur

16 januari 2020

Zondag 19 januari is deel 2 te zien van de Boeddhistische Blik, Boeddha's in het Westen. Anne Speckens wordt daarin ook geïnterviewd o.a. over Mindfulness.

lees meer

Promotie: hoe snel kun je zien als je ouder wordt?

15 januari 2020

De snelheid waarmee we zien is niet iets waar we vaak over nadenken. Het is iets dat we veelal voor lief nemen, en ook de meeste oogtests gaan eraan voorbij. Karlijn Woutersen deed wel onderzoek naar dit onderwerp en promoveerde er 15 januari op.

lees meer

Intensivist Farid Abdo bij Op1 over donorregistratie

14 januari 2020

Nierstichting en Patiëntenvereniging starten campagne 'Doneer 1 minuut' over registratie donorschap

lees meer

Meld je nu aan! Nieuwe editie Radboud Talks Pak je kans om jouw onderzoek met de wereld te delen

13 januari 2020

Ben je onderzoeker en wil jij je onderzoek uitleggen aan het grote publiek? Meld je dan nu aan voor de nieuwste editie van de pitchwedstrijd Radboud Talks. Vertel jouw verhaal in drie minuten voor een live publiek en jury.

lees meer

Rubicon-subsidie voor 2 jonge Radboudumc-onderzoekers Beurzen voor Marieke Klein en Sami Mohammed

13 januari 2020

De prestigieuze Rubicon-beurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer