Nieuws Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie
10 december 2019

Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Haiko Bloemendal is sinds 1 mei in dienst van het Radboudumc als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Het grootste gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het voorzitterschap. Wat betreft inhoud zal de focus voornamelijk komen te liggen op de vorming van Comprehensive Cancer Networks waarin het Radboudumc samen met regiopartners tot een intensievere samenwerking wil komen, op zowel gebied van patiëntenzorg als onderzoek. Niet alleen het faciliteren van deze samenwerking, maar ook het onderzoek naar oplossingen voor verbetering van knelpunten in de netwerkvorming vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht. Uit liefde voor het vak en de zorg voor patiënten is hij daarnaast ook nog een aantal uren in de week actief als medisch oncoloog.

Centrum voor Oncologie

De leerstoel Netwerken in Oncologie sluit naadloos aan op de rol die Haiko Bloemendal heeft als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Met het Centrum voor Oncologie heeft hij een coördinerende rol in de oncologische zorg binnen het Radboudumc. Een belangrijke doelstelling van het centrum is om de behandeling door de 13 oncologische zorgketens beter te laten aansluiten op de patiënt. Binnen deze zorgketens werken medewerkers van verschillende afdelingen multidisciplinair samen om de zorg rondom patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. Daarnaast werkt het Radboudumc veel samen met ziekenhuizen uit de regio en vervult het de rol van kenniscentrum.

Internist-oncoloog

Haiko Bloemendal (1964) is opgeleid tot internist-oncoloog en gepromoveerd in Utrecht. Voor zijn aanstelling in het Radboudumc werkte hij 14 jaar in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, waar hij tevens voorzitter was van de medische staf. Ook werkte hij voor zijn komst naar het Radboudumc één dag in de week bij het UMC Utrecht voor wetenschappelijk onderzoek. Haiko Bloemendal is voorzitter van de NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie) en lid van dagelijks bestuur van SONCOS (Stichting Oncologische Samenwerking).
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer

Langdurige onzekerheid over gehoorverlies bij 12 Nederlandse families opgehelderd

29 juni 2020

De schuldige is één genetische afwijking, die met deze ontdekking meteen een van de meest voorkomende oorzaken van erfelijk gehoorverlies bij Nederlanders is.

lees meer

Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc Alleen samen voorkomen we verspreiding van het coronavirus

26 juni 2020

Na de eerste weken met het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers in het Radboudumc, is er nu ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat er meer uitzonderingen zijn toegevoegd voor begeleiders en bezoekers. Hier leest u hoe u ons kunt bezoeken.

lees meer

Nieuwe manier van werken ziekenhuizen leidt tot doelmatiger zorg zonder kwaliteitsverlies

25 juni 2020

Door nieuwe manieren van werken in Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Bernhoven in Uden is de doelmatigheid van de zorg verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van IQ Healthcare.

lees meer