Nieuws Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril
12 oktober 2019

Dat je stijl van leven belangrijk is voor je gezondheid weten we allemaal. Daarom besteden we hier bij het Radboudumc ook jaarlijks extra aandacht aan. Voor medewerkers, maar ook voor patiënten en andere belangstellenden. In het kader van Restart a Heart Day combineren we deze dag ook met aandacht voor reanimatie.

De leefstijlcheck en reanimatie-oefening via een VR-bril zijn op woensdag 16 oktober tussen 10 en 14 uur.

Leefstijlcheck

In de ontvangsthal kunt u zich gratis laten meten voor bloedsuiker- en cholesterol-gehalte en bloeddruk. Ook is er een verpleegkundig specialist aanwezig voor eventuele vragen van patiënten/medewerkers over de uitslag van de testen. Er is een sportinstructeur aanwezig die tips kan geven voor een gezonde leefstijl.

Reanimatie

Deze dag wordt gehouden in combinatie met de Restart a Heart Day: een internationale dag met aandacht voor reanimatie, waarbij de nadruk ligt op de grote rol die je als burger kunt hebben in het redden van een leven.
Er is de mogelijkheid om een reanimatie te oefenen met een VR-bril. Dit is eerder dit jaar in een groot onderzoek tijdens Lowlands geïntroduceerd als nieuwe leermethode.

Burgerinitiatieven

Ook kunt u kennis maken met belangrijke burgerinitiatieven in de regio Nijmegen om gezamenlijk in uw buurt de kans op een succesvolle reanimatie te vergroten. De burgers van Stichting AED Dukenburg zullen u met plezier te woord staan.

Taskforce QRS

Tenslotte zijn er studenten van Taskforce QRS: zij hebben als doel de kennis en vaardigheid op het gebied van reanimatie te verspreiden onder studenten en zoeken geïnteresseerden om hier aan mee te helpen.

Gezonde voeding

Ook aan gezonde voeding is gedacht. In het restaurant staat Oregional met heerlijk fruit uit eigen regio. Onze cateringpartner Vermaat heeft een recept gemaakt voor een pompoensoep. Dit is te koop als pakket. Ook staan er stands met gezonde voeding.

Opgeven van te voren is niet nodig.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer

Langdurige onzekerheid over gehoorverlies bij 12 Nederlandse families opgehelderd

29 juni 2020

De schuldige is één genetische afwijking, die met deze ontdekking meteen een van de meest voorkomende oorzaken van erfelijk gehoorverlies bij Nederlanders is.

lees meer

Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc Alleen samen voorkomen we verspreiding van het coronavirus

26 juni 2020

Na de eerste weken met het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers in het Radboudumc, is er nu ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat er meer uitzonderingen zijn toegevoegd voor begeleiders en bezoekers. Hier leest u hoe u ons kunt bezoeken.

lees meer

Nieuwe manier van werken ziekenhuizen leidt tot doelmatiger zorg zonder kwaliteitsverlies

25 juni 2020

Door nieuwe manieren van werken in Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Bernhoven in Uden is de doelmatigheid van de zorg verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van IQ Healthcare.

lees meer

(Thuis) werken tijdens de hittegolf Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft 4 tips

25 juni 2020

Nu veel mensen thuis werken, en op de thuiswerkplek meestal geen airco is geïnstalleerd, vragen we ons af: hoe kunnen we tijdens de hittegolf toch goed werken? Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft tips waar u écht wat aan hebt. Zoals: ‘Stel jezelf juist bloot aan de warmte’.

lees meer