Nieuws Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril
12 oktober 2019

Dat je stijl van leven belangrijk is voor je gezondheid weten we allemaal. Daarom besteden we hier bij het Radboudumc ook jaarlijks extra aandacht aan. Voor medewerkers, maar ook voor patiënten en andere belangstellenden. In het kader van Restart a Heart Day combineren we deze dag ook met aandacht voor reanimatie.

De leefstijlcheck en reanimatie-oefening via een VR-bril zijn op woensdag 16 oktober tussen 10 en 14 uur.

Leefstijlcheck

In de ontvangsthal kunt u zich gratis laten meten voor bloedsuiker- en cholesterol-gehalte en bloeddruk. Ook is er een verpleegkundig specialist aanwezig voor eventuele vragen van patiënten/medewerkers over de uitslag van de testen. Er is een sportinstructeur aanwezig die tips kan geven voor een gezonde leefstijl.

Reanimatie

Deze dag wordt gehouden in combinatie met de Restart a Heart Day: een internationale dag met aandacht voor reanimatie, waarbij de nadruk ligt op de grote rol die je als burger kunt hebben in het redden van een leven.
Er is de mogelijkheid om een reanimatie te oefenen met een VR-bril. Dit is eerder dit jaar in een groot onderzoek tijdens Lowlands geïntroduceerd als nieuwe leermethode.

Burgerinitiatieven

Ook kunt u kennis maken met belangrijke burgerinitiatieven in de regio Nijmegen om gezamenlijk in uw buurt de kans op een succesvolle reanimatie te vergroten. De burgers van Stichting AED Dukenburg zullen u met plezier te woord staan.

Taskforce QRS

Tenslotte zijn er studenten van Taskforce QRS: zij hebben als doel de kennis en vaardigheid op het gebied van reanimatie te verspreiden onder studenten en zoeken geïnteresseerden om hier aan mee te helpen.

Gezonde voeding

Ook aan gezonde voeding is gedacht. In het restaurant staat Oregional met heerlijk fruit uit eigen regio. Onze cateringpartner Vermaat heeft een recept gemaakt voor een pompoensoep. Dit is te koop als pakket. Ook staan er stands met gezonde voeding.

Opgeven van te voren is niet nodig.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Indira Tendolkar benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry

22 november 2019

Neuroloog, psychiater en psychotherapeut Indira Tendolkar is met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Innovatieproject is Beste Onderwijs­innovatie 2019 volgens Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs Studenten ontwikkelen zelfbedachte zorginnovaties

22 november 2019

Het Innovatieproject is een unieke onderwijsvorm waarin studenten in teamverband werken aan een zelfgekozen probleem in de gezondheidszorg, en een innovatie hiervoor bedenken.

lees meer

Nederlandse hoogleraren dementie ontmoetten minister Hugo de Jonge

21 november 2019

Nederlandse hoogleraren op bezoek bij Minister Hugo de Jonge. Radboudumc was erbij. Meer geld voor preventie van dementie.

lees meer

Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers

21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

lees meer

Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer