Nieuws Mark Janssen per 15 maart 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc
16 december 2019

Drs. Mark Janssen is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 15 maart 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc met de aandachtsgebieden financiën en financiële bedrijfsvoering, ICT en bouw. Hij volgt Cees Buren MBA RC op, wiens benoemingstermijn per die datum verstrijkt.

Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit: ‘Het stichtingsbestuur is zeer verheugd met Mark Janssen een bestuurder te mogen verwelkomen die als CFO van een topklinisch ziekenhuis goed bekend is met academische centra en vertrouwd is met netwerksamenwerking.’

Over zijn benoeming zegt Mark Janssen: ‘Ik kijk er enorm naar uit om een bijdrage te mogen leveren aan de ambities van het Radboudumc. De inzet van onderzoek, onderwijs en zorg in het Radboudumc, de ambitie om daadwerkelijk het meest persoonsgerichte en innovatieve umc te zijn en het belang van netwerken: het spreekt mij zeer aan en het sluit aan bij mijn visie op een toekomstbestendige zorg.’

Ook de Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de komst van Mark Janssen. Bertine Lahuis, lid van de Raad van Bestuur en met ingang van 1 januari aanstaande voorzitter: ‘Wij kijken uit naar de komst van Mark Janssen. Zijn brede ervaring in zorg, financiën, regionale samenwerkingen en zijn brede netwerk zijn zeer welkom. Verder denken wij met Mark een heel prettige collega te hebben gevonden die ons team goed aanvult om de toekomstige uitdagingen en onze plannen als toonaangevend umc, aan te pakken.’

Mark Janssen (1967) is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, een topklinisch ziekenhuis in de regio Rijnmond. Hij is CFO en heeft onder andere ICT, zorgverkoop en een deel van de zorg in zijn portefeuille. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zonnehuisgroep Vlaardingen en voorzitter/lid van het bestuur van de landelijke Zonnehuisgroep. Hij studeerde Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde.

De Raad van Bestuur bestaat per 15 maart 2020 uit dr. Bertine Lahuis (voorzitter), prof. dr. Jan Smit (decaan/vicevoorzitter) en Mark Janssen (CFO). De procedure voor een vierde lid van de Raad van Bestuur wordt direct na de jaarwisseling gestart.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektronische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer