Nieuws Medewerkers Radboudumc en hun betrokkenheid bij de Vierdaagse van Nijmegen
17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.
Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.


Aflevering 2: Beveiliger Ricardo Eeren. Het dagelijks werk van Ricardo stopt waar zijn hobby begint… een jongensdroom. Met de Vierdaagse komen werk en hobby samen! Ook nu staat veiligheid voorop.

1. Hoe ben je hiertoe gekomen? Wat drijft je?

Ik ben werkzaam bij de vrijwillige brandweer in Mook & Middelaar. Ik ben bij de brandweer gegaan om iets te kunnen bijdragen aan de samenleving en omdat ik het zie als een uitdaging. Die spanning en de adrenaline die dan gaat stromen. Het moment dat de pieper (oproepsysteem) gaat krijg je een adrenalineshot en dan ga je ervoor ondanks dat de melding iets vervelends aangeeft.
'Tijdens de Vierdaagse zorg ik ervoor dat lopers en niet-lopers veilig kunnen genieten van het vuurwerk dat op woensdag de sluiting van het ponton in Cuijk markeert. Het ponton wordt gebuikt door de wandelaars op vrijdag, op weg naar de laatste kilometers van de Vierdaagse.'

2. Hoe lang doe je dat al?

Ik zit nu 2,5 jaar bij de vrijwillige brandweer en heb er nog geen moment spijt van gehad.’

3. Wat is jouw relatie met de Vierdaagse?

In Cuijk wordt ieder jaar vuurwerk afgestoken bij de pontonbrug waar de Vierdaagse-lopers overheen lopen op vrijdag. De brandweer Mook & Middelaar zorgt er ieder jaar voor dat dit veilig kan plaatsvinden. Onze taak is dat het vuurwerk dat brandend op de grond terecht komt wordt gedoofd. Wij zijn als brandweer Mook & Middelaar ook aanwezig met onze brandweerboot. Dit klusje doen we in samenwerking met de brandweer Cuijk. Ieder zorgt ervoor dat ‘zijn’ kant veilig is … en blijft.’

4. Hoe linkt dit aan jouw dagelijks werk?

De brandweer gaat naar brandmeldingen, auto-ongelukken, reanimaties, waterongevallen, meldingen met gevaarlijke stoffen. Mijn functie als beveiliger in het Radboudumc staat bijna gelijk aan de taken van een brandweerman. Alleen daar waar ik stop bij een brand als beveiliger, gaat de brandweer verder het brandend pand in. Zij hebben de middelen en kleren voor deze taken.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Eerste podcast ‘AI for Life’ over Artificiële Intelligentie in Nijmegen Podcast over medische beeldverwerking met Bram van Ginneken, Ritse Mann en Eva van Rikxoort

10 juli 2020

De eerste podcast over Artificiële Intelligentie (AI) in Nijmegen is vandaag verschenen. In deze podcast op spotify en anchor spreken Bram van Ginneken, Ritse Mann en Eva van Rikxoort over AI en medische beeldverwerking.

lees meer

ATRO Medical, Radboudumc en Samaplast ontwikkelen nieuwe meniscusprothese Consortium ontvangt EUROSTARS-subsidie voor innovatief project

10 juli 2020

Een internationaal consortium onder leiding van ATRO Medical, een spin-off van Radboudumc en DSM, ontvangt € 800.000 Europese financiering voor een innovatie gericht op patiënten met knie-artrose.

lees meer

Minder registreren leidt tot meer tijd voor de patiënt

9 juli 2020

Zorgverleners zijn per dienst ruim 50 minuten kwijt aan het registreren van gegevens.

lees meer

'Idea Generator' beurs voor Nijmeegse virologen

9 juli 2020

Kunnen door muggen overgebrachte ziekten milieuvriendelijker bestreden worden?

lees meer

Verpleegkundigen rouleren tussen Regionale Ambulancevoorziening en Spoedeisende Hulp ‘Je hoeft niet te kiezen voor het een of het ander’

7 juli 2020

In een pilot werken SEH-verpleegkundigen en ambulanceverpleegkundigen afwisselend op de ambulance en de Spoedeisende Hulp. Boeien en binden van verpleegkundigen, dát is het doel van de raamovereenkomst die RAV en Radboudumc in mei afgesloten hebben. Maar het verbetert ook de kwaliteit van zorg.

lees meer

Radboudumc behandelt coronapatiënten die ontwennen van beademing

6 juli 2020

Een deel van de coronapatiënten op de Intensive Care wordt kunstmatig beademd. Van de beademing afkomen, kan voor deze groep lastig zijn. Het Radboudumc beschikt als enige in Nederland over een expertisecentrum waar IC-patiënten ontwennen van de beademing.

lees meer