Nieuws Medewerkers Radboudumc en hun betrokkenheid bij de Vierdaagse van Nijmegen
17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.
Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.


Aflevering 2: Beveiliger Ricardo Eeren. Het dagelijks werk van Ricardo stopt waar zijn hobby begint… een jongensdroom. Met de Vierdaagse komen werk en hobby samen! Ook nu staat veiligheid voorop.

1. Hoe ben je hiertoe gekomen? Wat drijft je?

Ik ben werkzaam bij de vrijwillige brandweer in Mook & Middelaar. Ik ben bij de brandweer gegaan om iets te kunnen bijdragen aan de samenleving en omdat ik het zie als een uitdaging. Die spanning en de adrenaline die dan gaat stromen. Het moment dat de pieper (oproepsysteem) gaat krijg je een adrenalineshot en dan ga je ervoor ondanks dat de melding iets vervelends aangeeft.
'Tijdens de Vierdaagse zorg ik ervoor dat lopers en niet-lopers veilig kunnen genieten van het vuurwerk dat op woensdag de sluiting van het ponton in Cuijk markeert. Het ponton wordt gebuikt door de wandelaars op vrijdag, op weg naar de laatste kilometers van de Vierdaagse.'

2. Hoe lang doe je dat al?

Ik zit nu 2,5 jaar bij de vrijwillige brandweer en heb er nog geen moment spijt van gehad.’

3. Wat is jouw relatie met de Vierdaagse?

In Cuijk wordt ieder jaar vuurwerk afgestoken bij de pontonbrug waar de Vierdaagse-lopers overheen lopen op vrijdag. De brandweer Mook & Middelaar zorgt er ieder jaar voor dat dit veilig kan plaatsvinden. Onze taak is dat het vuurwerk dat brandend op de grond terecht komt wordt gedoofd. Wij zijn als brandweer Mook & Middelaar ook aanwezig met onze brandweerboot. Dit klusje doen we in samenwerking met de brandweer Cuijk. Ieder zorgt ervoor dat ‘zijn’ kant veilig is … en blijft.’

4. Hoe linkt dit aan jouw dagelijks werk?

De brandweer gaat naar brandmeldingen, auto-ongelukken, reanimaties, waterongevallen, meldingen met gevaarlijke stoffen. Mijn functie als beveiliger in het Radboudumc staat bijna gelijk aan de taken van een brandweerman. Alleen daar waar ik stop bij een brand als beveiliger, gaat de brandweer verder het brandend pand in. Zij hebben de middelen en kleren voor deze taken.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Film 'Papa's bloed' in première

21 oktober 2019

Een prachtige film over de zoektocht van Dennis Verweijen naar een stamceldonor. Zijn vrouw Anke maakte deze film af na zijn overlijden.

lees meer

Grotere kans op zwangerschaps­complicaties na beroerte

18 oktober 2019

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte krijgen en daarna zwanger worden, krijgen vaker zwangerschapscomplicaties, zoals een verhoogde bloeddruk, het HELLP-syndroom en vroeggeboortes dan vrouwen zonder een eerder herseninfarct.

lees meer

Programma InScience bekend, kaartverkoop gestart

17 oktober 2019

De vijfde editie van het wetenschappelijke filmfestival InScience vindt dit jaar plaats van 6-10 november. Ook deze keer is Radboudumc weer partner, en kun je enkele van onze onderzoekers op het festival bewonderen.

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer

Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril

12 oktober 2019

Het Radboudumc besteedt jaarlijks extra aandacht aan leefstijl en gezondheid voor medewerkers, en voor patiënten, bezoekers en andere belangstellenden. Dit jaar kunt u hiervoor terecht op 16 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

lees meer