Nieuws Medewerkers Radboudumc en hun betrokkenheid bij de Vierdaagse van Nijmegen
17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.
Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.


Aflevering 2: Beveiliger Ricardo Eeren. Het dagelijks werk van Ricardo stopt waar zijn hobby begint… een jongensdroom. Met de Vierdaagse komen werk en hobby samen! Ook nu staat veiligheid voorop.

1. Hoe ben je hiertoe gekomen? Wat drijft je?

Ik ben werkzaam bij de vrijwillige brandweer in Mook & Middelaar. Ik ben bij de brandweer gegaan om iets te kunnen bijdragen aan de samenleving en omdat ik het zie als een uitdaging. Die spanning en de adrenaline die dan gaat stromen. Het moment dat de pieper (oproepsysteem) gaat krijg je een adrenalineshot en dan ga je ervoor ondanks dat de melding iets vervelends aangeeft.
'Tijdens de Vierdaagse zorg ik ervoor dat lopers en niet-lopers veilig kunnen genieten van het vuurwerk dat op woensdag de sluiting van het ponton in Cuijk markeert. Het ponton wordt gebuikt door de wandelaars op vrijdag, op weg naar de laatste kilometers van de Vierdaagse.'

2. Hoe lang doe je dat al?

Ik zit nu 2,5 jaar bij de vrijwillige brandweer en heb er nog geen moment spijt van gehad.’

3. Wat is jouw relatie met de Vierdaagse?

In Cuijk wordt ieder jaar vuurwerk afgestoken bij de pontonbrug waar de Vierdaagse-lopers overheen lopen op vrijdag. De brandweer Mook & Middelaar zorgt er ieder jaar voor dat dit veilig kan plaatsvinden. Onze taak is dat het vuurwerk dat brandend op de grond terecht komt wordt gedoofd. Wij zijn als brandweer Mook & Middelaar ook aanwezig met onze brandweerboot. Dit klusje doen we in samenwerking met de brandweer Cuijk. Ieder zorgt ervoor dat ‘zijn’ kant veilig is … en blijft.’

4. Hoe linkt dit aan jouw dagelijks werk?

De brandweer gaat naar brandmeldingen, auto-ongelukken, reanimaties, waterongevallen, meldingen met gevaarlijke stoffen. Mijn functie als beveiliger in het Radboudumc staat bijna gelijk aan de taken van een brandweerman. Alleen daar waar ik stop bij een brand als beveiliger, gaat de brandweer verder het brandend pand in. Zij hebben de middelen en kleren voor deze taken.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer

DELA, Radboudumc en Games for Health starten project om eenzaamheid bij ouderen te verminderen met spellen

2 augustus 2019

Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich weleens eenzaam. Een samenwerking tussen DELA, Radboudumc en Games for Health gaat onderzoeken of spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

lees meer

Grote beurs van de Hartstichting voor Floris Schreuder

2 augustus 2019

Floris Schreuder heeft een van de tien Dekkerbeurzen van de Hartstichting ontvangen. Het is een persoonsgebonden beurs van 369.000 euro.

lees meer