Nieuws Nieuwe vragenlijst patientervaringen
27 augustus 2019

Het Radboudumc verbetert voortdurend de zorg. Daarvoor zijn ervaringen van patiënten onmisbaar. Met vragenlijsten meten we wat patiënten belangrijk vinden en wat hun ervaringen zijn met onze zorg. Dit geeft ons inzicht in wat patiënten goed vinden gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren.

Nieuwe vragenlijst PEM

In het Radboudumc hebben we de afgelopen jaren patiëntervaringen gemeten met de CQ-index. Vanaf dit jaar doen we dat met een nieuwe kortere vragenlijst, de zogenaamde PEM: PatiëntErvaringsMeting.
Begin september 2019 worden patiënten uitgenodigd voor deze nieuwe ziekenhuisbrede patiëntervaringsmeting. Als patiënt ontvangt u mogelijk via uw e-mailadres een uitnodiging van meetbureau Expoints om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met onze zorg.

Betrouwbaar meten

Het is belangrijk dat patiëntervaringen betrouwbaar worden gemeten. De PEM is een landelijk vastgestelde vragenlijst die door alle universitaire ziekenhuizen uitgezet wordt. De PEM is afgeleid van de internationale PICKER-vragenlijst en is ontwikkeld samen met patiënten en patiëntenorganisaties.

Vertrouwelijk en vrijwillig

Deelname aan de PEM is geheel vrijwillig. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het Radboudumc weet niet of u de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Ook kunnen we niet achterhalen welke antwoorden u heeft gegeven.

Wat doet het Radboudumc met de resultaten?

Uw ervaringen geven inzicht in wat u goed vindt gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren. We zetten verbeteracties uit op de onderdelen die volgens patiënten verbeterd kunnen worden.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek

13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer

Ig Nobelprijs voor Nijmeegs onderzoek naar Dirty Money Prestigieuze Amerikaanse prijs voor publicatie met een knipoog

13 september 2019

Voor onderzoek naar dirty money ontvingen Andreas Voss, arts-microbioloog in het Radboudumc en het CWZ, en zijn collega-onderzoekers in de Verenigde Staten een Ig Nobel prijs.

lees meer

Alertheid op voorschrijven verslavende pijnstillers blijft nodig Opioïdengebruik in Nederland; nog geen Amerikaanse toestanden

13 september 2019

Hoewel ook in Nederland het gebruik van opioïde-pijnstillers de afgelopen tien jaar is gestegen, is er geen sprake van Amerikaanse toestanden schrijven Arnt Schellekens en collega’s in The Lancet Public Health.

lees meer

Yvonne Engels benoemd tot hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg

10 september 2019

Yvonne Engels is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc

lees meer

Onderzoek ontvlechting Radboud Universiteit en Radboudumc

9 september 2019

De Stichting Katholieke Universiteit (SKU) gaat de mogelijkheid onderzoeken om de Radboud Universiteit en Radboudumc bestuurlijk te ontvlechten. Doel is beide organisaties slagvaardiger te maken in een steeds dynamischer en complexere omgeving.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor neonatoloog dr. K.D. Liem

6 september 2019

Dr. K.D. Liem van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis krijgt bij zijn afscheid op vrijdag 6 sept. een koninklijke onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje Nassau door burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar voor zijn bijzondere verdiensten als neonatoloog, hoofddocent en onderzoeker.

lees meer