Nieuws Nieuwe vragenlijst patientervaringen
27 augustus 2019

Het Radboudumc verbetert voortdurend de zorg. Daarvoor zijn ervaringen van patiënten onmisbaar. Met vragenlijsten meten we wat patiënten belangrijk vinden en wat hun ervaringen zijn met onze zorg. Dit geeft ons inzicht in wat patiënten goed vinden gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren.

Nieuwe vragenlijst PEM

In het Radboudumc hebben we de afgelopen jaren patiëntervaringen gemeten met de CQ-index. Vanaf dit jaar doen we dat met een nieuwe kortere vragenlijst, de zogenaamde PEM: PatiëntErvaringsMeting.
Begin september 2019 worden patiënten uitgenodigd voor deze nieuwe ziekenhuisbrede patiëntervaringsmeting. Als patiënt ontvangt u mogelijk via uw e-mailadres een uitnodiging van meetbureau Expoints om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met onze zorg.

Betrouwbaar meten

Het is belangrijk dat patiëntervaringen betrouwbaar worden gemeten. De PEM is een landelijk vastgestelde vragenlijst die door alle universitaire ziekenhuizen uitgezet wordt. De PEM is afgeleid van de internationale PICKER-vragenlijst en is ontwikkeld samen met patiënten en patiëntenorganisaties.

Vertrouwelijk en vrijwillig

Deelname aan de PEM is geheel vrijwillig. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het Radboudumc weet niet of u de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Ook kunnen we niet achterhalen welke antwoorden u heeft gegeven.

Wat doet het Radboudumc met de resultaten?

Uw ervaringen geven inzicht in wat u goed vindt gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren. We zetten verbeteracties uit op de onderdelen die volgens patiënten verbeterd kunnen worden.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Magnesium lijkt vaatverkalking bij nierfalen te remmen Eindelijk effectief middel tegen verkalking van vaten?

18 september 2020

Magnesium voorkomt vaatverkalking in cellen, muizen en zeer waarschijnlijk ook in mensen. Onderzoek bij patiënten met chronisch nierfalen zal die vraag definitief gaan beantwoorden. Fysioloog Anique ter Braake promoveert 18 september op het magnesiumonderzoek,

lees meer

Annette Schenck benoemd tot hoogleraar op de afdeling Genetica

16 september 2020

Annette Schenck is met ingang van 1 augustus benoemd tot hoogleraar Translational Genomics of Neurodevelopmental Disorders.

lees meer

Promotie leidt tot nieuwe techniek om vaatontwikkeling te volgen

16 september 2020

Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de kliniek hiervan kan profiteren

lees meer

Tjitske Kleefstra benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het Radboudumc

15 september 2020

Tjitske Kleefstra is per 1 september 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het Radboudumc met als leeropdracht Klinische genetica en psychopathologie van zeldzame syndromen.

lees meer

Lowlandsbezoekers best tevreden met het uiterlijk van hun eigen geslachtsdeel, maar nóg meer tevreden met dat van hun laatste sekspartner

15 september 2020

De festivalgangers namen in 2019 deel aan Radboudumc-onderzoek ‘Wat heb jij in je broek?’ tijdens Lowlands Science

lees meer