Nieuws Nieuwe vragenlijst patientervaringen
27 augustus 2019

Het Radboudumc verbetert voortdurend de zorg. Daarvoor zijn ervaringen van patiënten onmisbaar. Met vragenlijsten meten we wat patiënten belangrijk vinden en wat hun ervaringen zijn met onze zorg. Dit geeft ons inzicht in wat patiënten goed vinden gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren.

Nieuwe vragenlijst PEM

In het Radboudumc hebben we de afgelopen jaren patiëntervaringen gemeten met de CQ-index. Vanaf dit jaar doen we dat met een nieuwe kortere vragenlijst, de zogenaamde PEM: PatiëntErvaringsMeting.
Begin september 2019 worden patiënten uitgenodigd voor deze nieuwe ziekenhuisbrede patiëntervaringsmeting. Als patiënt ontvangt u mogelijk via uw e-mailadres een uitnodiging van meetbureau Expoints om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met onze zorg.

Betrouwbaar meten

Het is belangrijk dat patiëntervaringen betrouwbaar worden gemeten. De PEM is een landelijk vastgestelde vragenlijst die door alle universitaire ziekenhuizen uitgezet wordt. De PEM is afgeleid van de internationale PICKER-vragenlijst en is ontwikkeld samen met patiënten en patiëntenorganisaties.

Vertrouwelijk en vrijwillig

Deelname aan de PEM is geheel vrijwillig. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het Radboudumc weet niet of u de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Ook kunnen we niet achterhalen welke antwoorden u heeft gegeven.

Wat doet het Radboudumc met de resultaten?

Uw ervaringen geven inzicht in wat u goed vindt gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren. We zetten verbeteracties uit op de onderdelen die volgens patiënten verbeterd kunnen worden.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer