Nieuws Nieuwe vragenlijst patientervaringen
27 augustus 2019

Het Radboudumc verbetert voortdurend de zorg. Daarvoor zijn ervaringen van patiënten onmisbaar. Met vragenlijsten meten we wat patiënten belangrijk vinden en wat hun ervaringen zijn met onze zorg. Dit geeft ons inzicht in wat patiënten goed vinden gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren.

Nieuwe vragenlijst PEM

In het Radboudumc hebben we de afgelopen jaren patiëntervaringen gemeten met de CQ-index. Vanaf dit jaar doen we dat met een nieuwe kortere vragenlijst, de zogenaamde PEM: PatiëntErvaringsMeting.
Begin september 2019 worden patiënten uitgenodigd voor deze nieuwe ziekenhuisbrede patiëntervaringsmeting. Als patiënt ontvangt u mogelijk via uw e-mailadres een uitnodiging van meetbureau Expoints om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met onze zorg.

Betrouwbaar meten

Het is belangrijk dat patiëntervaringen betrouwbaar worden gemeten. De PEM is een landelijk vastgestelde vragenlijst die door alle universitaire ziekenhuizen uitgezet wordt. De PEM is afgeleid van de internationale PICKER-vragenlijst en is ontwikkeld samen met patiënten en patiëntenorganisaties.

Vertrouwelijk en vrijwillig

Deelname aan de PEM is geheel vrijwillig. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het Radboudumc weet niet of u de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Ook kunnen we niet achterhalen welke antwoorden u heeft gegeven.

Wat doet het Radboudumc met de resultaten?

Uw ervaringen geven inzicht in wat u goed vindt gaan en wat nog beter kan. De resultaten gebruiken we om onze zorg te verbeteren. We zetten verbeteracties uit op de onderdelen die volgens patiënten verbeterd kunnen worden.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Verloop van dementie beter in kaart gebracht

12 november 2019

Dementie is een ziekte met vele gezichten. Het kan diverse oorzaken hebben, maar hoe de ziekte verloopt wordt ook door veel factoren beïnvloedt. Miriam Haaksma onderzocht deze invloeden en promoveert daarop aan het Radboudumc op 12 november 2019.

lees meer

Hoe gezond bent u? Test het nu! Gratis leefstijlchecks op dag van de chronisch zieken

12 november 2019

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. De afdeling Neurologie van het Radboudumc organiseert daarom een publiekevenement op 12 november. Iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (is welkom.

lees meer

1,9 miljoen euro voor landelijk onderzoek naar schildklierhormonen

11 november 2019

Internist-endocrinoloog Marco Medici heeft met een landelijk samenwerkingsverband 1,9 miljoen euro toegekend gekregen voor een klinische studie naar schildklierhormonen.

lees meer

ENABLE Conferentie in Nijmegen boordevol activiteiten voor het brede publiek

11 november 2019

Deze week zijn er in Nijmegen diverse publieksactiviteiten rondom wetenschap te beleven!

lees meer

Verbouwing Amalia kinderziekenhuis gestart Met sloop en verbouwing van tweede verdieping

7 november 2019

Op de tweede verdieping komen de klinische afdelingen: medium care, short stay, dagbehandeling en het kinderbrandwondencentrum. Het plein inclusief Radboud kinderTV en theater, wordt een fijne plek voor kinderen en hun ouders.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. Merel Ritskes-Hoitinga Officier in de Orde van Oranje-Nassau

7 november 2019

Prof. Merel Ritskes-Hoitinga ontving bij haar oratie op 6 november een Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau van burgemeester Marriët Mittendorff van de gemeente Heumen voor haar werk op het gebied van verantwoord proefdieronderzoek. (foto: Paul Lagro)

lees meer