Nieuws Prof dr Jan WA Smit per 1 augustus 2019 benoemd tot decaan vicevoorzitter Radboudumc
27 juni 2019

Prof. dr. Jan Smit is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 augustus 2019 benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Tegelijkertijd benoemde het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Jan Smit tot decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen. In de Raad van Bestuur van het Radboudumc wordt Jan Smit in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek. Jan Smit volgt Paul Smits op, die in maart tot voorzitter van de Raad van Bestuur werd benoemd.

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. ‘Jan Smit  is een bevlogen Radboudiaan met een enorme kennis van zaken en met een strategische visie op de drie kerntaken van het Radboudumc en relevante actuele bestuurlijke thema’s in het academisch zorglandschap.’

Paul Smits, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘mijn collega’s en ik zien er naar uit met Jan Smit samen te werken in de Raad van Bestuur. We kennen hem als een uitstekend afdelingshoofd, clinicus, docent en wetenschapper en zijn onder de indruk van zijn brede kennis over en inzicht in het brede spectrum van molecuul tot mens tot maatschappij. Jan Smit is een samenbindend leider die steeds vanuit een inspirerende visie te werk gaat.’

Daniël Wigboldus, voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit: ‘we zijn zeer verheugd dat Jan Smit het team van decanen gaat versterken. Juist zijn visie op grensoverschrijdend onderzoek en onderwijs vanuit een sterke basis past perfect bij de koers van de Radboud Universiteit. Zijn verbindende gaven zullen daarbij ongetwijfeld tot hun recht komen.’

Jan Smit (1962)  is sinds 2012 verbonden aan het Radboudumc, als hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Interne Geneeskunde. Daarvoor was hij werkzaam in het LUMC, waar hij in 2007 tot hoogleraar Interne Geneeskunde en Klinische Endocrinologie werd benoemd. Hij is opgeleid tot arts in Utrecht. In 2002 en 2003 verbleef Jan Smit voor onderzoek aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. In 2017 en in 2019 vervulde hij al enige tijd ad interim het decaanschap in het Radboudumc.

Per 1 augustus 2019 bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: prof. dr. Paul Smits, voorzitter, prof. dr. Jan Smit, decaan/vicevoorzitter, dr. Bertine Lahuis en Cees Buren MBA RC.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Viola Peulen

hoofd corporate communicatie

(024) 36 67378

Meer nieuws


Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer

Hoge bloeddruk te behandelen bij patienten met Alzheimer

17 juli 2019

Het idee dat een hoge bloeddruk bij oudere mensen met dementie beter niet kan worden behandeld, vanwege het risico van een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen klopt niet. Dat schrijven onderzoekers van het Radboudumc in een artikel in het vakblad Hypertension.

lees meer

Variaties in hersenstructuur gelinkt aan functie en gedrag

16 juli 2019

Mensen kunnen aanzienlijk verschillen in hersenstructuur, in de manier waarop hun hersenen zijn opgebouwd. Onderzoekers van het Radboudumc wisten globale variaties in de hersenstructuur te koppelen aan verschillen in bijvoorbeeld geheugenfunctie, eenzaamheid en intelligentie.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Linda Koster loopt Vierdaagse voor overleden man Henk

16 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Aflevering 1: Nefroloog Linda Koster over 'lopen als vorm van rouwverwerking'

lees meer

Zestien Veni subsidies voor onderzoekers Radboud

16 juli 2019

Zestien onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit krijgen een Veni-subsidie van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

lees meer

Ideeengenerator beloont onderzoek naar immuuntherapie en locked in syndroom Nationale wetenschapsagenda financiert vier Nijmeegse projecten

16 juli 2019

Martin Dresler en Paul de Jonge van het Radboudumc hebben ieder 50.000 euro ontvangen van de Ideeëngenerator; het programma van de Nationale Wetenschapsagenda.

lees meer