Nieuws Prof dr Jan WA Smit per 1 augustus 2019 benoemd tot decaan vicevoorzitter Radboudumc
27 juni 2019

Prof. dr. Jan Smit is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 augustus 2019 benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Tegelijkertijd benoemde het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Jan Smit tot decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen. In de Raad van Bestuur van het Radboudumc wordt Jan Smit in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek. Jan Smit volgt Paul Smits op, die in maart tot voorzitter van de Raad van Bestuur werd benoemd.

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. ‘Jan Smit  is een bevlogen Radboudiaan met een enorme kennis van zaken en met een strategische visie op de drie kerntaken van het Radboudumc en relevante actuele bestuurlijke thema’s in het academisch zorglandschap.’

Paul Smits, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘mijn collega’s en ik zien er naar uit met Jan Smit samen te werken in de Raad van Bestuur. We kennen hem als een uitstekend afdelingshoofd, clinicus, docent en wetenschapper en zijn onder de indruk van zijn brede kennis over en inzicht in het brede spectrum van molecuul tot mens tot maatschappij. Jan Smit is een samenbindend leider die steeds vanuit een inspirerende visie te werk gaat.’

Daniël Wigboldus, voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit: ‘we zijn zeer verheugd dat Jan Smit het team van decanen gaat versterken. Juist zijn visie op grensoverschrijdend onderzoek en onderwijs vanuit een sterke basis past perfect bij de koers van de Radboud Universiteit. Zijn verbindende gaven zullen daarbij ongetwijfeld tot hun recht komen.’

Jan Smit (1962)  is sinds 2012 verbonden aan het Radboudumc, als hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Interne Geneeskunde. Daarvoor was hij werkzaam in het LUMC, waar hij in 2007 tot hoogleraar Interne Geneeskunde en Klinische Endocrinologie werd benoemd. Hij is opgeleid tot arts in Utrecht. In 2002 en 2003 verbleef Jan Smit voor onderzoek aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. In 2017 en in 2019 vervulde hij al enige tijd ad interim het decaanschap in het Radboudumc.

Per 1 augustus 2019 bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: prof. dr. Paul Smits, voorzitter, prof. dr. Jan Smit, decaan/vicevoorzitter, dr. Bertine Lahuis en Cees Buren MBA RC.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Viola Peulen

hoofd corporate communicatie

(024) 36 67378

Meer nieuws


Plasproblemen horen er niet bij Je kunt er wat aan doen

19 september 2019

Vandaag, 19 september, is het nationale plasdag. Veel mensen hebben last van plasproblemen. ‘Ze denken vaak dat het erbij hoort, maar je kunt er veel aan doen’, vertelt Erna Hermeling, verpleegkundig specialist van het Bekkenbodemcentrum Radboudumc.

lees meer

Nijmeegse samenwerking levert innovatief kandidaat-medicijn tegen malariaparasiet op

19 september 2019

Een molecuul dat ooit is ontworpen voor het genezen van de huidziekte psoriasis, blijkt bijzonder effectief tegen malaria. Voor deze infectieziekte heeft het kandidaat-medicijn veel potentie.

lees meer

RIHS pakt groots uit tijdens Weekend van de Wetenschap

18 september 2019

Het Radboud Institute for Health Sciences pakt op 6 oktober flink uit tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers kunnen voor één dag in de huid kruipen van een gezondheidswetenschapper en zien, voelen en horen hoe spannend het Radboudumc is.

lees meer

Elektrische neus kan voorspellen of longkankerpatient baat heeft bij dure immuuntherapie

18 september 2019

Een ademanalyse die voorspelt of een patiënt met uitgezaaide (niet-kleincellige) longtumor baat heeft bij immuuntherapie? De e-nose kan het, zo blijkt uit onderzoek van Mirte Muller (AVL) en Rianne de Vries (Amsterdam UMC) en hoogleraar longziekten Michel van den Heuvel (Radboudumc).

lees meer

Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek

13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer