Nieuws Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek
13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Roes was tot zijn benoeming ruim tien jaar hoogleraar Biostatistiek en Methodologie van klinische studies in het UMC Utrecht.
 
Kit Roes is biostatisticus met brede ervaring in toepassing, onderzoek en onderwijs in statistiek. Hij is bij uitstek deskundig op het gebied van klinische studies, methodologie en kwaliteit van klinisch onderzoek. Zijn onderzoek richt zich met name op innovatieve designs en analyse van klinisch onderzoek voor zeldzame aandoeningen, een focus die goed aansluit op de meer  individuele patiëntgerichte behandeling.
 
Radboudumc
In het Radboudumc zal prof. Roes met zijn team de bijdrage van biostatistiek aan onderzoek verder uitbouwen. De combinatie van innovatieve designs voor (klinisch) onderzoek en de toenemende mogelijkheden van predictie en modellering biedt de kans nieuwe behandelingen en technieken efficiënter te evalueren en dus sneller naar de patiënt te brengen.
Het belang van onderwijs in de (bio-) statistiek voor de diverse opleidingen is groot. Kit Roes zal daarin participeren, waarbij de vernieuwingen die op het vakgebied gaande zijn, onder andere in design en de toenemende beschikbaarheid van grote datasets, hun weg zullen vinden.
 
Over Kit Roes
Kit Roes (Nijmegen, 1961) studeerde wiskunde aan de Radboud Universiteit. Na zijn afstuderen begon hij als adviseur bij Philips. Hij deed ruim tien jaar ervaring op in kwaliteitsverbetering in diverse bedrijven en instellingen en promoveerde in die context op nieuwe statistische methoden voor procesbeheersing.
Met de overstap naar Organon is de biostatistiek zijn focus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in klinisch en niet-klinisch onderzoek in de ontwikkeling van geneesmiddelen en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en registratie van nieuwe geneesmiddelen in diverse therapeutische gebieden. De afgelopen tien jaar was hij hoogleraar in UMC Utrecht, waar hij onder meer het EU-project Asterix, methodologie voor klinische studies in zeldzame ziekten, initieerde en heeft geleid.
Prof. Roes is voorzitter van de werkgroep Methodologie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en lid van de Biostatistics Working Party van de European Medicines Agency. Hij is adviseur bij diverse landelijke initiatieven, waaronder het Regulatory Science Netwerk Nederland en Regie op registers voor dure geneesmiddelen. Hij is lid/ voorzitter van meerdere Data Safety en Monitoring Boards.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


‘Door onze ogen gezien’ - het verhaal van onze IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis in beelden vastgelegd

3 december 2020

Marcel Rekers, ic-verpleegkundige en fotograaf fotografeerde de IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis. Een indrukwekkend tijdsbeeld van een indrukwekkende tijd.

lees meer

Getrainde immuniteit duikt ook op na malaria-infectie

3 december 2020

Het is de eerste keer dat getrainde immuniteit wordt aangetoond na een parasitaire infectie

lees meer

Saïda – van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger Een bijzonder boek over een bijzonder vrouw

2 december 2020

Een boek over het leven en het werk van een islamitische vrouw, geschreven door drie predikanten. Een vrouw - Saïda - die zich al jaren positief inzet voor mee begrip tussen arts en patiënten met een niet-westerse achtergrond en voor de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims.

lees meer

Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer