Nieuws Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek
13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Roes was tot zijn benoeming ruim tien jaar hoogleraar Biostatistiek en Methodologie van klinische studies in het UMC Utrecht.
 
Kit Roes is biostatisticus met brede ervaring in toepassing, onderzoek en onderwijs in statistiek. Hij is bij uitstek deskundig op het gebied van klinische studies, methodologie en kwaliteit van klinisch onderzoek. Zijn onderzoek richt zich met name op innovatieve designs en analyse van klinisch onderzoek voor zeldzame aandoeningen, een focus die goed aansluit op de meer  individuele patiëntgerichte behandeling.
 
Radboudumc
In het Radboudumc zal prof. Roes met zijn team de bijdrage van biostatistiek aan onderzoek verder uitbouwen. De combinatie van innovatieve designs voor (klinisch) onderzoek en de toenemende mogelijkheden van predictie en modellering biedt de kans nieuwe behandelingen en technieken efficiënter te evalueren en dus sneller naar de patiënt te brengen.
Het belang van onderwijs in de (bio-) statistiek voor de diverse opleidingen is groot. Kit Roes zal daarin participeren, waarbij de vernieuwingen die op het vakgebied gaande zijn, onder andere in design en de toenemende beschikbaarheid van grote datasets, hun weg zullen vinden.
 
Over Kit Roes
Kit Roes (Nijmegen, 1961) studeerde wiskunde aan de Radboud Universiteit. Na zijn afstuderen begon hij als adviseur bij Philips. Hij deed ruim tien jaar ervaring op in kwaliteitsverbetering in diverse bedrijven en instellingen en promoveerde in die context op nieuwe statistische methoden voor procesbeheersing.
Met de overstap naar Organon is de biostatistiek zijn focus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in klinisch en niet-klinisch onderzoek in de ontwikkeling van geneesmiddelen en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en registratie van nieuwe geneesmiddelen in diverse therapeutische gebieden. De afgelopen tien jaar was hij hoogleraar in UMC Utrecht, waar hij onder meer het EU-project Asterix, methodologie voor klinische studies in zeldzame ziekten, initieerde en heeft geleid.
Prof. Roes is voorzitter van de werkgroep Methodologie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en lid van de Biostatistics Working Party van de European Medicines Agency. Hij is adviseur bij diverse landelijke initiatieven, waaronder het Regulatory Science Netwerk Nederland en Regie op registers voor dure geneesmiddelen. Hij is lid/ voorzitter van meerdere Data Safety en Monitoring Boards.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Ook na vijf jaar blijken bot-verankerde prothesen een goede ingreep

5 augustus 2020

Ondanks stomaproblemen een flinke verbetering in mobiliteit en kwaliteit van leven

lees meer

Slechtere prognose bloedkanker bij dubbele mutatie gen

5 augustus 2020

De rol van TP53 bij myelodysplastisch syndroom

lees meer

Radboudumc-onderzoek leidt tot vereenvoudigde dosis hiv-medicijn voor kinderen

5 augustus 2020

Resultaten zijn opgenomen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO

lees meer

Oncologische zorg minder goed bereikbaar voor mensen met een verstandelijke beperking

3 augustus 2020

Mensen met een verstandelijke beperking blijken minder vaak voor oncologische zorg in het ziekenhuis te komen dan mensen zonder een verstandelijke beperking. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van onderzoekers uit het Radboudumc.

lees meer

Hartrevalidatie heeft positief effect op levensverwachting hartpatiënten

30 juli 2020

Studie toont aan dat hartrevalidatie voor veel hartaandoeningen en op elke leeftijd effect heeft

lees meer

Internationaal BCG-vaccin onderzoek tegen COVID-19 bij zorgmedewerkers ook van start in Nederland

30 juli 2020

2000 zorgmedewerkers gezocht voor deelname aan studie naar effect tuberculosevaccin op COVID-19

lees meer