Nieuws Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek
13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Roes was tot zijn benoeming ruim tien jaar hoogleraar Biostatistiek en Methodologie van klinische studies in het UMC Utrecht.
 
Kit Roes is biostatisticus met brede ervaring in toepassing, onderzoek en onderwijs in statistiek. Hij is bij uitstek deskundig op het gebied van klinische studies, methodologie en kwaliteit van klinisch onderzoek. Zijn onderzoek richt zich met name op innovatieve designs en analyse van klinisch onderzoek voor zeldzame aandoeningen, een focus die goed aansluit op de meer  individuele patiëntgerichte behandeling.
 
Radboudumc
In het Radboudumc zal prof. Roes met zijn team de bijdrage van biostatistiek aan onderzoek verder uitbouwen. De combinatie van innovatieve designs voor (klinisch) onderzoek en de toenemende mogelijkheden van predictie en modellering biedt de kans nieuwe behandelingen en technieken efficiënter te evalueren en dus sneller naar de patiënt te brengen.
Het belang van onderwijs in de (bio-) statistiek voor de diverse opleidingen is groot. Kit Roes zal daarin participeren, waarbij de vernieuwingen die op het vakgebied gaande zijn, onder andere in design en de toenemende beschikbaarheid van grote datasets, hun weg zullen vinden.
 
Over Kit Roes
Kit Roes (Nijmegen, 1961) studeerde wiskunde aan de Radboud Universiteit. Na zijn afstuderen begon hij als adviseur bij Philips. Hij deed ruim tien jaar ervaring op in kwaliteitsverbetering in diverse bedrijven en instellingen en promoveerde in die context op nieuwe statistische methoden voor procesbeheersing.
Met de overstap naar Organon is de biostatistiek zijn focus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in klinisch en niet-klinisch onderzoek in de ontwikkeling van geneesmiddelen en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en registratie van nieuwe geneesmiddelen in diverse therapeutische gebieden. De afgelopen tien jaar was hij hoogleraar in UMC Utrecht, waar hij onder meer het EU-project Asterix, methodologie voor klinische studies in zeldzame ziekten, initieerde en heeft geleid.
Prof. Roes is voorzitter van de werkgroep Methodologie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en lid van de Biostatistics Working Party van de European Medicines Agency. Hij is adviseur bij diverse landelijke initiatieven, waaronder het Regulatory Science Netwerk Nederland en Regie op registers voor dure geneesmiddelen. Hij is lid/ voorzitter van meerdere Data Safety en Monitoring Boards.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Meekijken met een hersenoperatie? Parkinsonpatiënt ondergaat deep brain stimulation

12 december 2019

Neurochirurg Saman Vinke en neuroloog Rianne Esselink nemen je mee in de operatiekamer van het Radboudumc.

lees meer

Turbo grants voor onderzoekers Radboudumc en Universiteit Twente

11 december 2019

Het TURBO-programma van het Radboudumc en de Universiteit Twente heeft vier subsidies toegekend voor nieuw technisch-medisch onderzoek. De onderzoeksgroepen kunnen met de subsidie een innovatief idee uitwerken dat moet leiden tot een vervolgaanvraag bij een externe subsidieverstrekker.

lees meer

Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie

10 december 2019

Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Young Stroke toolbox Kennisbron voor jonge mensen met een hersenbloeding of -infarct

10 december 2019

Op 10 december is de website YoungStroketoolbox.nl live gegaan. Deze website is er speciaal voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of een afwijking van de hersenvaten. Vanavond ook te zien op RTL Nieuws (19.30 uur RTL 4).

lees meer

Twee ERC beurzen voor het Radboudumc

10 december 2019

Radboudumc-onderzoekers Teun Bousema en Ioannis Sechopoulos ontvangen ieder een ERC Consolidator Grant. De subsidies bedragen rond de twee miljoen euro per stuk. Met deze Europese onderzoekssubsidie kunnen de wetenschappers de komende vijf jaar onderzoek doen.

lees meer

Er is nog meer uit het exoom te halen Twee chromosomen van vader óf moeder

10 december 2019

Soms krijgt iemand zijn chromosoompaar niet van vader en moeder, maar zijn beide chromosomen van één ouder afkomstig. Die erfelijke afwijking, die tot gezondheidsproblemen kan leiden, is nu ook met exoom sequencing op te sporen, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in Genetics in Medicine.

lees meer