Nieuws Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek
13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Roes was tot zijn benoeming ruim tien jaar hoogleraar Biostatistiek en Methodologie van klinische studies in het UMC Utrecht.
 
Kit Roes is biostatisticus met brede ervaring in toepassing, onderzoek en onderwijs in statistiek. Hij is bij uitstek deskundig op het gebied van klinische studies, methodologie en kwaliteit van klinisch onderzoek. Zijn onderzoek richt zich met name op innovatieve designs en analyse van klinisch onderzoek voor zeldzame aandoeningen, een focus die goed aansluit op de meer  individuele patiëntgerichte behandeling.
 
Radboudumc
In het Radboudumc zal prof. Roes met zijn team de bijdrage van biostatistiek aan onderzoek verder uitbouwen. De combinatie van innovatieve designs voor (klinisch) onderzoek en de toenemende mogelijkheden van predictie en modellering biedt de kans nieuwe behandelingen en technieken efficiënter te evalueren en dus sneller naar de patiënt te brengen.
Het belang van onderwijs in de (bio-) statistiek voor de diverse opleidingen is groot. Kit Roes zal daarin participeren, waarbij de vernieuwingen die op het vakgebied gaande zijn, onder andere in design en de toenemende beschikbaarheid van grote datasets, hun weg zullen vinden.
 
Over Kit Roes
Kit Roes (Nijmegen, 1961) studeerde wiskunde aan de Radboud Universiteit. Na zijn afstuderen begon hij als adviseur bij Philips. Hij deed ruim tien jaar ervaring op in kwaliteitsverbetering in diverse bedrijven en instellingen en promoveerde in die context op nieuwe statistische methoden voor procesbeheersing.
Met de overstap naar Organon is de biostatistiek zijn focus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in klinisch en niet-klinisch onderzoek in de ontwikkeling van geneesmiddelen en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en registratie van nieuwe geneesmiddelen in diverse therapeutische gebieden. De afgelopen tien jaar was hij hoogleraar in UMC Utrecht, waar hij onder meer het EU-project Asterix, methodologie voor klinische studies in zeldzame ziekten, initieerde en heeft geleid.
Prof. Roes is voorzitter van de werkgroep Methodologie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en lid van de Biostatistics Working Party van de European Medicines Agency. Hij is adviseur bij diverse landelijke initiatieven, waaronder het Regulatory Science Netwerk Nederland en Regie op registers voor dure geneesmiddelen. Hij is lid/ voorzitter van meerdere Data Safety en Monitoring Boards.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Jeroen Meijerink is Duurzame Zorgprofessional 2019 Verduurzamen OK-processen met ‘De Groene OK’

11 oktober 2019

Het programma richt zich op 4 grote thema's: (1) gezondheidsbevordering van patiënten en medewerkers, (2) milieubelasting, (3) circulair werken, en (4) meten van resultaten.

lees meer

Publiek bij Marathon Eindhoven kan helpen met onderzoek

11 oktober 2019

Publiek bij de Marathon Eindhoven kan zondag helpen bij wetenschappelijk onderzoek. De TU Delft en het Radboudumc willen namelijk de lichaamstemperatuur van hardlopers meten, onder andere met videobeelden. Het publiek kan voor dit doel filmpjes insturen.

lees meer

Prinses Margriet op werkbezoek bij oogonderzoeksprogramma Ter gelegenheid van World Sight Day

11 oktober 2019

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden bracht op donderdagmiddag 10 oktober een werkbezoek aan het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo in Ermelo.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor neurochirurg prof. dr. J.A. Grotenhuis Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

10 oktober 2019

André Grotenhuis ontving bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober een lintje voor zijn buitengewone verdiensten in de Neurochirurgie.

lees meer

Rol van zuurstoftekort in auto-immuunziekte sclerodermie ontrafeld

10 oktober 2019

Dankzij het onderzoek dat afgelopen maandag leidde tot de Nobelprijs voor de Geneeskunde kan Laurent Paardekooper vandaag promoveren op het ontstaan van de auto-immuunziekte sclerodermie. Bij de ziekte speelt zuurstoftekort ook een rol.

lees meer

Oude verpleegstersflat Transitorium krijgt nieuw leven ingeblazen Nieuwe bestemming voor oude verpleegstersflat

10 oktober 2019

De oude verpleegstersflat op het Radboudumc-terrein krijgt nieuwe bestemming. De verbouwing geeft ruimte voor een groot aantal duurzame oplossingen. Radboudumc gaat deze ontwikkelen met eigenaar SSH&.

lees meer