Nieuws Radboudumc test noodstroomvoorziening
17 juni 2019

Op woensdag 19 juni om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

Veiligheid staat voorop

Uw veiligheid en onze patiëntenzorg staan altijd voorop. Daarom testen we onze noodstroomvoorziening gecontroleerd. Dit betekent dat alle afdelingen zijn voorbereid op de noodstroomtest. Essentiële apparatuur, zoals beademingsmachines of infuuspompen, is voorzien van een accu of is aangesloten op noodstroom. De noodstroom voorziet deze apparaten binnen 15 seconden weer van stroom.

Wat kunt u verwachten?

Om 16.00 uur wordt de stroom uitgeschakeld. Mogelijk merkt u dat verlichting, automatische deuren, liften en computers tijdelijk niet werken. Ook een bezoek aan uw polikliniek kan langer duren dan normaal. Medewerkers staan klaar om u te helpen of vragen te beantwoorden. De test duurt maximaal 45 minuten.

Waarom testen we?

Met een algehele noodstroomtest bootsen we de situatie van een stroomuitval na, die het hele terrein van het Radboudumc treft. Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de belangrijkste apparatuur binnen 15 seconden weer stroom heeft. Bovendien raken ziekenhuismedewerkers door een gecontroleerde noodstroomtest vertrouwd met hun taak als de stroom plotseling wegvalt.

Heeft u een vraag?

Als u een vraag heeft over de noodstroomtest dan kan u het beste contact opnemen met de afdeling waar u onder behandeling bent. Indien u geen patiënt bent van het Radboudumc, kunt u uw vraag stellen aan projectleider André Filippini, 06-30039058.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Plasproblemen horen er niet bij Je kunt er wat aan doen

19 september 2019

Vandaag, 19 september, is het nationale plasdag. Veel mensen hebben last van plasproblemen. ‘Ze denken vaak dat het erbij hoort, maar je kunt er veel aan doen’, vertelt Erna Hermeling, verpleegkundig specialist van het Bekkenbodemcentrum Radboudumc.

lees meer

Nijmeegse samenwerking levert innovatief kandidaat-medicijn tegen malariaparasiet op

19 september 2019

Een molecuul dat ooit is ontworpen voor het genezen van de huidziekte psoriasis, blijkt bijzonder effectief tegen malaria. Voor deze infectieziekte heeft het kandidaat-medicijn veel potentie.

lees meer

RIHS pakt groots uit tijdens Weekend van de Wetenschap

18 september 2019

Het Radboud Institute for Health Sciences pakt op 6 oktober flink uit tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers kunnen voor één dag in de huid kruipen van een gezondheidswetenschapper en zien, voelen en horen hoe spannend het Radboudumc is.

lees meer

Elektrische neus kan voorspellen of longkankerpatient baat heeft bij dure immuuntherapie

18 september 2019

Een ademanalyse die voorspelt of een patiënt met uitgezaaide (niet-kleincellige) longtumor baat heeft bij immuuntherapie? De e-nose kan het, zo blijkt uit onderzoek van Mirte Muller (AVL) en Rianne de Vries (Amsterdam UMC) en hoogleraar longziekten Michel van den Heuvel (Radboudumc).

lees meer

Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek

13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer