Nieuws Radboudumc test noodstroomvoorziening
17 juni 2019

Op woensdag 19 juni om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

Veiligheid staat voorop

Uw veiligheid en onze patiëntenzorg staan altijd voorop. Daarom testen we onze noodstroomvoorziening gecontroleerd. Dit betekent dat alle afdelingen zijn voorbereid op de noodstroomtest. Essentiële apparatuur, zoals beademingsmachines of infuuspompen, is voorzien van een accu of is aangesloten op noodstroom. De noodstroom voorziet deze apparaten binnen 15 seconden weer van stroom.

Wat kunt u verwachten?

Om 16.00 uur wordt de stroom uitgeschakeld. Mogelijk merkt u dat verlichting, automatische deuren, liften en computers tijdelijk niet werken. Ook een bezoek aan uw polikliniek kan langer duren dan normaal. Medewerkers staan klaar om u te helpen of vragen te beantwoorden. De test duurt maximaal 45 minuten.

Waarom testen we?

Met een algehele noodstroomtest bootsen we de situatie van een stroomuitval na, die het hele terrein van het Radboudumc treft. Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de belangrijkste apparatuur binnen 15 seconden weer stroom heeft. Bovendien raken ziekenhuismedewerkers door een gecontroleerde noodstroomtest vertrouwd met hun taak als de stroom plotseling wegvalt.

Heeft u een vraag?

Als u een vraag heeft over de noodstroomtest dan kan u het beste contact opnemen met de afdeling waar u onder behandeling bent. Indien u geen patiënt bent van het Radboudumc, kunt u uw vraag stellen aan projectleider André Filippini, 06-30039058.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Mutaties in het SPOP gen veroorzaken twee verschillende syndromen met verstandelijke beperking Onderzoekers Radboudumc vinden gen met twee gezichten

28 februari 2020

Na een jarenlange medische speurtocht hebben onderzoekers van het Radboudumc en hun Zwitserse collega’s de oorzaak gevonden van twee zeldzame aandoeningen die een verstandelijke beperking met bijzondere gelaatskenmerken veroorzaakt.

lees meer

Coronavirus maatregelen Radboudumc

27 februari 2020

Het Radboudumc is goed voorbereid op patiënten met het nieuwe coronavirus (COVD-19). We hebben alle protocollen klaar mochten mensen met een verdenking op besmetting zich aandienen.

lees meer

Arnt Schellekens benoemd tot hoogleraar Verslaving en Psychiatrie

26 februari 2020

Arnt Schellekens is met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot hoogleraar Verslaving en Psychiatrie aan het Radboudumc.

lees meer

ImmUniverse wil meer individuele en ziekteoverstijgende aanpak immuun-gemedieerde ontstekingsziekten Europees project speurt naar gemeenschappelijke biomarkers voor colitis ulcerosa en atopische dermatitis

25 februari 2020

Het Radboudumc gaat met 25 Europese partners de onderliggende ziektemechanismen van Colitis ulcerosa en Atopische dermatitis onderzoeken om de diagnose en behandeling van patiënten met deze aandoeningen te verbeteren.

lees meer

Jurgen Fütterer benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies

25 februari 2020

Jurgen Fütterer is met ingang van 1 december 2019 benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is expert op het gebied van beeldvormingstechnieken bij kanker, beeldgestuurde interventies en robotica.

lees meer