Nieuws Rob Jetten en Pieter Derks ambassadeurs voor All4small
15 november 2019

Sinds vandaag zijn D66-fractievoorzitter Rob Jetten en cabaretier Pieter Derks ambassadeurs van All4small, de stichting die zich inzet voor extra gespecialiseerde zorg voor kwetsbare en te vroeg geboren kinderen. Met dit ambassadeurschap ondersteunen zij het werk van All4small, dat nauw samenwerkt met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Doel is om de allerkwetsbaarsten een betere kans te geven op een mooie start in hun leven.

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is gespecialiseerd in zorg voor de allerkleinsten. Met specialistische kennis en apparatuur wordt er met veel extra aandacht en toewijding gezorgd voor baby’s die kwetsbaar en te vroeg geboren zijn. Bij deze baby’s kunnen allerlei complicaties optreden; sommige zijn herkenbaar en kunnen snel worden behandeld, andere vragen om meer onderzoek. En meer onderzoek kost geld, meer dan er vaak beschikbaar is.

Onderzoek naar bloedsomloop van pasgeboren kinderen

Het doel van All4small is beter onderzoek te kunnen doen naar de bloedsomloop van pasgeboren kinderen. Omdat een kindje zo klein en kwetsbaar is, kunnen de gewone onderzoeken die bij volwassenen geen probleem zijn, niet uitgevoerd worden bij te vroeg geboren en pasgeboren baby's. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen zouden deze kinderen veel beter kunnen behandelen als er meer informatie is over de bloedsomloop, omdat deze bepaalt of de organen goed kunnen werken. All4small helpt mee onderzoek mogelijk te maken voor de ontwikkeling van een heel nauwkeurig meetinstrument dat gebruikt kan worden bij deze kinderen en voor hen niet ongemakkelijk of pijnlijk is.

Ambassadeurs voor de allerkleinsten

Rob Jetten, fractievoorzitter D66: “Toen ik op bezoek was in het Amalia kinderziekenhuis, zag ik hoe kwetsbaar deze allerkleinsten zijn, en de enorme toewijding van de artsen en verpleegkundigen die er werken. Hoe mooi is het dat ik als volksvertegenwoordiger een steentje kan bijdragen aan kansen voor kinderen en aandacht voor het Radboudumc in Nijmegen als plek voor baanbrekend onderzoek.”

Pieter Derks, cabaretier: “Ik heb rond de geboorte van mijn jongste dochtertje zelf gezien hoe complex zorg voor (premature) baby’s is. En ben ontzettend blij met alle medische kennis die haar heeft geholpen het gezonde, vrolijke kind te worden dat ze nu is. Het is ontzettend precair allemaal; de kleinste details kunnen de grootste gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk onderzoek te kunnen blijven doen. Te snappen hoe bloedsomloop en andere functies werken bij zulke kleine kindjes.”

Op de foto (vlnr): Rob Jetten, neonatoloog René Matthijsse, Pieter Derks en zorgmanager Herman Hendriks.

kijk voor meer informatie op https://www.all4small.nl/.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Prof dr Bart-Jan Kullberg nieuwe voorzitter Gezondheidsraad

6 december 2019

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg wordt per 1 januari 2020 voorzitter van de Gezondheidsraad. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

lees meer

Grote gevolgen voor kwaliteit van leven bij kinderen met psoriasis nu bewezen Dermatologen Marieke Seyger en Finola Bruins in het Jeugdjournaal, 19.00u, NPO3

6 december 2019

Onderzoek wijst uit dat bij kinderen met psoriasis de meeste verbetering in kwaliteit van leven optreedt als hun huidafwijkingen door behandeling met minimaal 90% afnemen.

lees meer

Cardiologe Angela Maas meest invloedrijke vrouw in Nederland Angela Maas uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in Nederland door Opzij Top100

3 december 2019

Prof. dr. Angela Maas is op 2 december uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in Nederland tijdens het jaarlijkse Opzij Top 100-event, waarin invloedrijke vrouwen in tien verschillende categorieën worden verkozen.

lees meer

Geen brancard, maar stoel op Spoedeisende Hulp HAN-studenten onderzoeken gebruik behandelstoel voor opname

3 december 2019

Patiënten die in het Radboudumc worden opgenomen op de Spoedeisende Hulp krijgen tijdelijk - waar mogelijk - de keuze tussen behandelstoel of reguliere brancard.

lees meer

Community Psoriasis live

3 december 2019

Op 1 december is de online community Psoriasis live gegaan. In deze community kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen met psoriasis en hun ouders met elkaar in contact komen.

lees meer