Nieuws Rob Jetten en Pieter Derks ambassadeurs voor All4small
15 november 2019

Sinds vandaag zijn D66-fractievoorzitter Rob Jetten en cabaretier Pieter Derks ambassadeurs van All4small, de stichting die zich inzet voor extra gespecialiseerde zorg voor kwetsbare en te vroeg geboren kinderen. Met dit ambassadeurschap ondersteunen zij het werk van All4small, dat nauw samenwerkt met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Doel is om de allerkwetsbaarsten een betere kans te geven op een mooie start in hun leven.

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is gespecialiseerd in zorg voor de allerkleinsten. Met specialistische kennis en apparatuur wordt er met veel extra aandacht en toewijding gezorgd voor baby’s die kwetsbaar en te vroeg geboren zijn. Bij deze baby’s kunnen allerlei complicaties optreden; sommige zijn herkenbaar en kunnen snel worden behandeld, andere vragen om meer onderzoek. En meer onderzoek kost geld, meer dan er vaak beschikbaar is.

Onderzoek naar bloedsomloop van pasgeboren kinderen

Het doel van All4small is beter onderzoek te kunnen doen naar de bloedsomloop van pasgeboren kinderen. Omdat een kindje zo klein en kwetsbaar is, kunnen de gewone onderzoeken die bij volwassenen geen probleem zijn, niet uitgevoerd worden bij te vroeg geboren en pasgeboren baby's. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen zouden deze kinderen veel beter kunnen behandelen als er meer informatie is over de bloedsomloop, omdat deze bepaalt of de organen goed kunnen werken. All4small helpt mee onderzoek mogelijk te maken voor de ontwikkeling van een heel nauwkeurig meetinstrument dat gebruikt kan worden bij deze kinderen en voor hen niet ongemakkelijk of pijnlijk is.

Ambassadeurs voor de allerkleinsten

Rob Jetten, fractievoorzitter D66: “Toen ik op bezoek was in het Amalia kinderziekenhuis, zag ik hoe kwetsbaar deze allerkleinsten zijn, en de enorme toewijding van de artsen en verpleegkundigen die er werken. Hoe mooi is het dat ik als volksvertegenwoordiger een steentje kan bijdragen aan kansen voor kinderen en aandacht voor het Radboudumc in Nijmegen als plek voor baanbrekend onderzoek.”

Pieter Derks, cabaretier: “Ik heb rond de geboorte van mijn jongste dochtertje zelf gezien hoe complex zorg voor (premature) baby’s is. En ben ontzettend blij met alle medische kennis die haar heeft geholpen het gezonde, vrolijke kind te worden dat ze nu is. Het is ontzettend precair allemaal; de kleinste details kunnen de grootste gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk onderzoek te kunnen blijven doen. Te snappen hoe bloedsomloop en andere functies werken bij zulke kleine kindjes.”

Op de foto (vlnr): Rob Jetten, neonatoloog René Matthijsse, Pieter Derks en zorgmanager Herman Hendriks.

kijk voor meer informatie op https://www.all4small.nl/.


 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer