Nieuws Tandheelkunde Radboudumc topopleiding en beste bachelor
2 december 2019

De bachelor Tandheelkunde van het Radboudumc is ‘topopleiding’ en behoort daarmee ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs’. Dat vermeldt de Keuzegids Universiteiten 2020, die vorige week verscheen. Ook is de bachelor Tandheelkunde de beste van Nederland in haar vakgebied.

De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt op basis van een eigen methodiek. Punten waarop gemeten wordt, zijn onder meer de vakkennis van docenten, de studielast en de kwaliteit van de faciliteiten. De Keuzegids baseert zich grotendeels op de oordelen van studenten in de Nationale Studenten Enquête.

Topopleiding

De bacheloropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is een van de twee bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit die vanwege hun hoge score (meer dan 76 punten) het predicaat ‘topopleiding’ kregen. De andere is Computing Science. Dit betekent volgens de Keuzegids dat ze ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren’. De bachelor Tandheelkunde is voor de zevende keer in acht jaar tijd ‘topopleiding’ geworden.

Beste in vakgebied

Uit de Keuzegids komt ook naar voren dat de bacheloropleiding Tandheelkunde in Nederland de beste is in haar vakgebied. In totaal geldt dit voor negen bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit.

Succesfactoren

‘We zijn erg blij dat onze inspanning om goed onderwijs aan te bieden, onder andere door de inzet van zeer ervaren praktijkdocenten, ook wordt erkend’, reageert Wil van der Sanden, opleidingsdirecteur Tandheelkunde.

Wat zijn volgens hem succesfactoren van de opleiding Tandheelkunde? Wil van der Sanden: ‘De opleiding biedt innovatief onderwijs dat studenten goed voorbereidt op de praktijk: de interdisciplinaire masterklinieken zijn een voorbeeld voor de andere opleidingen Tandheelkunde, zowel binnen als buiten Nederland. In deze masterklinieken runnen studenten Tandheelkunde van het Radboudumc samen met studenten Mondzorgkunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, een eigen kliniek voor tandheelkundige zorg. Een andere succesfactor is dat de student als partner meedenkt in de organisatie, inhoud en uitvoering van het onderwijs.’

Beste brede, klassieke universiteit

Net als vorig jaar  - en voor de achtste keer in negen jaar tijd - is de Radboud Universiteit de beste brede, klassieke universiteit van Nederland volgens de Keuzegids. Nederland telt veertien universiteiten. Daarvan worden er zes aangeduid als 'brede, klassieke universiteiten', omdat daar zowel alfa- als bètawetenschappen (inclusief medisch) en sociale wetenschappen vertegenwoordigd zijn.

 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer