Nieuws Tandheelkunde Radboudumc topopleiding en beste bachelor
2 december 2019

De bachelor Tandheelkunde van het Radboudumc is ‘topopleiding’ en behoort daarmee ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs’. Dat vermeldt de Keuzegids Universiteiten 2020, die vorige week verscheen. Ook is de bachelor Tandheelkunde de beste van Nederland in haar vakgebied.

De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt op basis van een eigen methodiek. Punten waarop gemeten wordt, zijn onder meer de vakkennis van docenten, de studielast en de kwaliteit van de faciliteiten. De Keuzegids baseert zich grotendeels op de oordelen van studenten in de Nationale Studenten Enquête.

Topopleiding

De bacheloropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is een van de twee bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit die vanwege hun hoge score (meer dan 76 punten) het predicaat ‘topopleiding’ kregen. De andere is Computing Science. Dit betekent volgens de Keuzegids dat ze ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren’. De bachelor Tandheelkunde is voor de zevende keer in acht jaar tijd ‘topopleiding’ geworden.

Beste in vakgebied

Uit de Keuzegids komt ook naar voren dat de bacheloropleiding Tandheelkunde in Nederland de beste is in haar vakgebied. In totaal geldt dit voor negen bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit.

Succesfactoren

‘We zijn erg blij dat onze inspanning om goed onderwijs aan te bieden, onder andere door de inzet van zeer ervaren praktijkdocenten, ook wordt erkend’, reageert Wil van der Sanden, opleidingsdirecteur Tandheelkunde.

Wat zijn volgens hem succesfactoren van de opleiding Tandheelkunde? Wil van der Sanden: ‘De opleiding biedt innovatief onderwijs dat studenten goed voorbereidt op de praktijk: de interdisciplinaire masterklinieken zijn een voorbeeld voor de andere opleidingen Tandheelkunde, zowel binnen als buiten Nederland. In deze masterklinieken runnen studenten Tandheelkunde van het Radboudumc samen met studenten Mondzorgkunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, een eigen kliniek voor tandheelkundige zorg. Een andere succesfactor is dat de student als partner meedenkt in de organisatie, inhoud en uitvoering van het onderwijs.’

Beste brede, klassieke universiteit

Net als vorig jaar  - en voor de achtste keer in negen jaar tijd - is de Radboud Universiteit de beste brede, klassieke universiteit van Nederland volgens de Keuzegids. Nederland telt veertien universiteiten. Daarvan worden er zes aangeduid als 'brede, klassieke universiteiten', omdat daar zowel alfa- als bètawetenschappen (inclusief medisch) en sociale wetenschappen vertegenwoordigd zijn.

 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Anne Speckens bij de Boeddhistische Blik NCRV Zondag 19 januari Boeddha's in het Westen deel 2, NCRV, NPO2, 15.25 uur

16 januari 2020

Zondag 19 januari is deel 2 te zien van de Boeddhistische Blik, Boeddha's in het Westen. Anne Speckens wordt daarin ook geïnterviewd o.a. over Mindfulness.

lees meer

Promotie: hoe snel kun je zien als je ouder wordt?

15 januari 2020

De snelheid waarmee we zien is niet iets waar we vaak over nadenken. Het is iets dat we veelal voor lief nemen, en ook de meeste oogtests gaan eraan voorbij. Karlijn Woutersen deed wel onderzoek naar dit onderwerp en promoveerde er 15 januari op.

lees meer

Intensivist Farid Abdo bij Op1 over donorregistratie

14 januari 2020

Nierstichting en Patiëntenvereniging starten campagne 'Doneer 1 minuut' over registratie donorschap

lees meer

Meld je nu aan! Nieuwe editie Radboud Talks Pak je kans om jouw onderzoek met de wereld te delen

13 januari 2020

Ben je onderzoeker en wil jij je onderzoek uitleggen aan het grote publiek? Meld je dan nu aan voor de nieuwste editie van de pitchwedstrijd Radboud Talks. Vertel jouw verhaal in drie minuten voor een live publiek en jury.

lees meer

Rubicon-subsidie voor 2 jonge Radboudumc-onderzoekers Beurzen voor Marieke Klein en Sami Mohammed

13 januari 2020

De prestigieuze Rubicon-beurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer