Nieuws Tandheelkunde van het Radboudumc topopleiding én beste bachelor

2 december 2019

De bachelor Tandheelkunde van het Radboudumc is ‘topopleiding’ en behoort daarmee ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs’. Dat vermeldt de Keuzegids Universiteiten 2020, die vorige week verscheen. Ook is de bachelor Tandheelkunde de beste van Nederland in haar vakgebied.

De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt op basis van een eigen methodiek. Punten waarop gemeten wordt, zijn onder meer de vakkennis van docenten, de studielast en de kwaliteit van de faciliteiten. De Keuzegids baseert zich grotendeels op de oordelen van studenten in de Nationale Studenten Enquête.

Topopleiding

De bacheloropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is een van de twee bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit die vanwege hun hoge score (meer dan 76 punten) het predicaat ‘topopleiding’ kregen. De andere is Computing Science. Dit betekent volgens de Keuzegids dat ze ‘tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren’. De bachelor Tandheelkunde is voor de zevende keer in acht jaar tijd ‘topopleiding’ geworden.

Beste in vakgebied

Uit de Keuzegids komt ook naar voren dat de bacheloropleiding Tandheelkunde in Nederland de beste is in haar vakgebied. In totaal geldt dit voor negen bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit.

Succesfactoren

‘We zijn erg blij dat onze inspanning om goed onderwijs aan te bieden, onder andere door de inzet van zeer ervaren praktijkdocenten, ook wordt erkend’, reageert Wil van der Sanden, opleidingsdirecteur Tandheelkunde.

Wat zijn volgens hem succesfactoren van de opleiding Tandheelkunde? Wil van der Sanden: ‘De opleiding biedt innovatief onderwijs dat studenten goed voorbereidt op de praktijk: de interdisciplinaire masterklinieken zijn een voorbeeld voor de andere opleidingen Tandheelkunde, zowel binnen als buiten Nederland. In deze masterklinieken runnen studenten Tandheelkunde van het Radboudumc samen met studenten Mondzorgkunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, een eigen kliniek voor tandheelkundige zorg. Een andere succesfactor is dat de student als partner meedenkt in de organisatie, inhoud en uitvoering van het onderwijs.’

Beste brede, klassieke universiteit

Net als vorig jaar  - en voor de achtste keer in negen jaar tijd - is de Radboud Universiteit de beste brede, klassieke universiteit van Nederland volgens de Keuzegids. Nederland telt veertien universiteiten. Daarvan worden er zes aangeduid als 'brede, klassieke universiteiten', omdat daar zowel alfa- als bètawetenschappen (inclusief medisch) en sociale wetenschappen vertegenwoordigd zijn.

 

 

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar Gert Jan Scheffer

24 november 2023

De hoogleraar Anesthesiologie is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

lees meer

Mysterieuze vetten herprogrammeren geheugen van aangeboren afweercellen

24 november 2023

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een fascinerend verband blootgelegd tussen sphingolipiden, mysterieuze vetten vernoemd naar de 'Sphinx', en het geheugen van cellen van het aangeboren afweersysteem.

lees meer

AI programma levert hoog aantal goede Covid-19 diagnoses in lage inkomenslanden Interessant alternatief voor Afrikaanse regio’s met tekort aan medici

23 november 2023

In regio’s waar hightech laboratoriumtesten niet beschikbaar zijn, kunnen goede Covid-19 diagnoses door een AI-programma worden vastgesteld, schrijven onderzoekers van het Radboudumc en collega’s in Scientific Reports

lees meer

Hoogleraren Hans van der Hoeven en Gert Jan Scheffer nemen afscheid Terugblik op hun carrière

22 november 2023

'Hoe anesthesiologie en intensive care persoonlijk werd' is de titel van het afscheidssymposium van hoogleraren Hans van der Hoeven en Gert Jan Scheffer op vrijdag 24 november 2023. Een interview met beide hoogleraren. Eerder gepubliceerd in de Radbode.

lees meer

Radboudumc in wereldwijd consortium van leiders in klinisch genoom onderzoek HiFi Solves wil begrip van genetische ziekten vergroten en best practices delen

22 november 2023

HiFi Solves, een wereldwijd consortium van leiders in klinisch genoom onderzoek waartoe ook het Radboudumc behoort, gaat van start

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet