Nieuws vier medewerkers Radboudumc en hun betrokkenheid bij de vierdaagse van nijmegen
19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.

Aflevering 4: Voormalig hoofd Mortuarium, Jos Wessels, zet als DJ Jos nog steeds de boel op stelten voor patiënten en wandelaars op ons Radboudterras tijdens de intocht.

1. Wat betekent de Vierdaagse voor jou?

'Daar is maar één woord voor, saamhorigheid. Dit geldt voor mij voor  “de vierdaagse” maar ook voor “de zomerfeesten”. Bijna een hele week gezelligheid In Nijmegen en omliggende dorpen.'

'Als het om mijn eigen bijdrage gaat dan vind ik het altijd weer een feest; zo'n mooi gezicht hoe patiënten en gasten van het Radboudumc, in bed of zittend, zo kunnen genieten van de intocht. Aan het einde van de middag - als de laatste wandelaars binnenkomen en het weer bijna afgelopen is voor dat jaar - liggen de bedden vol met gladiolen van wandelaars uit Nederland maar ook uit het buitenland. Ze geven die graag aan onze patiënten om hen een hart onder de riem te steken.'

 

2. Hoe ben je ertoe gekomen dit te doen?

'Ik werd gevraagd door mijn hoofd Erik Wannet (die zelf volgens mij al 25 jaar dit evenement organiseert vanuit het Radboudumc). Hij wist namelijk dat ik in mijn vrije tijd 'iets' met muziek deed (doe). Dit was in 2014.'

Jos in action.

3. Hoeveel plaatjes draai je op een dag?

'Ik draai, denk ik, zo'n 20 nummers per uur. Tussendoor speelt ook nog het dweilorkest Ut Kapelleke. Zij verzorgen ook al jaren de intocht voor de gasten van het Radboudumc. Wij wisselen elkaar ook steeds af.
Favoriete muziek is uit de jaren ’80-’90.

Favorieten muziek van patiënten en gasten is toch wel nederlandstalig en zomerse gezellige nummers. Maar ik draai met veel plezier alle soorten muziek, hoor.'

4. Wat is je het meest bijgebleven en waarom?

'Wat mij speciaal bijblijft is het eerste jaar dat ik draaide, in 2014.
We hadden al heel vroeg onze spullen opgebouwd - dat moet al heel vroeg (rond 8.00 uur), omdat je anders de Via Gladiola niet meer op kunt - toen Jan Jaap Schmitz, onze hospitality manager naar me toe kwam. Ik had geloof ik net mijn tweede plaatje gedraaid en het was pas 10.00 uur; of ik wat aangepaste muziek zou willen draaien op verzoek van de gemeente. Er was iets ernstigs gebeurd: het neerstorten van de MH17.

Uiteindelijk werd, na een paar aangepaste nummers gedraaid te hebben, er verzocht om toch liever maar helemaal te stoppen met de muziek. Dat betekende ook voor dweilorkest Ut Kapelleke uit Wijchen dat zij hun optreden moesten staken. Dit was natuurlijk wel heel jammer, maar uit piëteit voor de slachtoffers en hun nabestaanden wel heel begrijpelijk.'

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Film 'Papa's bloed' in première

21 oktober 2019

Een prachtige film over de zoektocht van Dennis Verweijen naar een stamceldonor. Zijn vrouw Anke maakte deze film af na zijn overlijden.

lees meer

Grotere kans op zwangerschaps­complicaties na beroerte

18 oktober 2019

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte krijgen en daarna zwanger worden, krijgen vaker zwangerschapscomplicaties, zoals een verhoogde bloeddruk, het HELLP-syndroom en vroeggeboortes dan vrouwen zonder een eerder herseninfarct.

lees meer

Programma InScience bekend, kaartverkoop gestart

17 oktober 2019

De vijfde editie van het wetenschappelijke filmfestival InScience vindt dit jaar plaats van 6-10 november. Ook deze keer is Radboudumc weer partner, en kun je enkele van onze onderzoekers op het festival bewonderen.

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer

Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril

12 oktober 2019

Het Radboudumc besteedt jaarlijks extra aandacht aan leefstijl en gezondheid voor medewerkers, en voor patiënten, bezoekers en andere belangstellenden. Dit jaar kunt u hiervoor terecht op 16 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

lees meer