Nieuws Zet een tattoo voor Hart voor Vrouwen
14 mei 2019

Speciaal voor Hart voor Vrouwen is een tattoo ontworpen. Je kunt de (plak)tattoo kopen voor 1 euro en daarmee onderzoek naar het vrouwenhart steunen. De actie start dinsdag 14 mei.

Dagelijks overlijden 56 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart nog onvoldoende worden herkend.

Tattoo

Koop en zet een tattoo zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar het vrouwenhart en gerelateerde  ziektes kunnen worden opgespoord en – natuurlijk het liefst – voorkomen. Dit kan met de actie die dinsdag 14 mei start. Speciaal voor Hart voor Vrouwen heeft Morrison Schiffmacher, dochter van bekende tattookunstenaar Henk Schiffmacher, een tattoo ontworpen.

Kom dinsdag 14 mei tussen 11.30 en 13.30 uur naar de ruimte vóór het Restaurant in het A-gebouw. Voor 1 euro krijg je zo’n mooie (plak)tattoo en steun je Hart voor Vrouwen. Doe mee en laat zien hoe belangrijk jij het vrouwenhart vindt; van jezelf, je vrouw, je moeder, je dochter, je buurvrouw enzovoorts.

#HartVoorVrouwen

Maak een foto van jou en je Hart voor Vrouwen-tattoo en deel deze op social media (Facebook, twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts), dan gaan we kijken of we het voor elkaar krijgen om deze actie (inter)nationaal bekendheid te geven. Gebruik #HartVoorVrouwen bij deze actie.

Andere actie voor Hart voor Vrouwen

Op 9 mei was de officiële presentatie van het boek Hart voor Vrouwen van Angela Maas, cardioloog. In heldere taal geeft Angela een beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied, mét praktijkvoorbeelden. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Hart voor Vrouwen.

 

 

Meer nieuws


Anne Speckens bij de Boeddhistische Blik NCRV Zondag 19 januari Boeddha's in het Westen deel 2, NCRV, NPO2, 15.25 uur

16 januari 2020

Zondag 19 januari is deel 2 te zien van de Boeddhistische Blik, Boeddha's in het Westen. Anne Speckens wordt daarin ook geïnterviewd o.a. over Mindfulness.

lees meer

Promotie: hoe snel kun je zien als je ouder wordt?

15 januari 2020

De snelheid waarmee we zien is niet iets waar we vaak over nadenken. Het is iets dat we veelal voor lief nemen, en ook de meeste oogtests gaan eraan voorbij. Karlijn Woutersen deed wel onderzoek naar dit onderwerp en promoveerde er 15 januari op.

lees meer

Intensivist Farid Abdo bij Op1 over donorregistratie

14 januari 2020

Nierstichting en Patiëntenvereniging starten campagne 'Doneer 1 minuut' over registratie donorschap

lees meer

Meld je nu aan! Nieuwe editie Radboud Talks Pak je kans om jouw onderzoek met de wereld te delen

13 januari 2020

Ben je onderzoeker en wil jij je onderzoek uitleggen aan het grote publiek? Meld je dan nu aan voor de nieuwste editie van de pitchwedstrijd Radboud Talks. Vertel jouw verhaal in drie minuten voor een live publiek en jury.

lees meer

Rubicon-subsidie voor 2 jonge Radboudumc-onderzoekers Beurzen voor Marieke Klein en Sami Mohammed

13 januari 2020

De prestigieuze Rubicon-beurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer