Nieuws Zet een tattoo voor Hart voor Vrouwen
14 mei 2019

Speciaal voor Hart voor Vrouwen is een tattoo ontworpen. Je kunt de (plak)tattoo kopen voor 1 euro en daarmee onderzoek naar het vrouwenhart steunen. De actie start dinsdag 14 mei.

Dagelijks overlijden 56 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart nog onvoldoende worden herkend.

Tattoo

Koop en zet een tattoo zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar het vrouwenhart en gerelateerde  ziektes kunnen worden opgespoord en – natuurlijk het liefst – voorkomen. Dit kan met de actie die dinsdag 14 mei start. Speciaal voor Hart voor Vrouwen heeft Morrison Schiffmacher, dochter van bekende tattookunstenaar Henk Schiffmacher, een tattoo ontworpen.

Kom dinsdag 14 mei tussen 11.30 en 13.30 uur naar de ruimte vóór het Restaurant in het A-gebouw. Voor 1 euro krijg je zo’n mooie (plak)tattoo en steun je Hart voor Vrouwen. Doe mee en laat zien hoe belangrijk jij het vrouwenhart vindt; van jezelf, je vrouw, je moeder, je dochter, je buurvrouw enzovoorts.

#HartVoorVrouwen

Maak een foto van jou en je Hart voor Vrouwen-tattoo en deel deze op social media (Facebook, twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts), dan gaan we kijken of we het voor elkaar krijgen om deze actie (inter)nationaal bekendheid te geven. Gebruik #HartVoorVrouwen bij deze actie.

Andere actie voor Hart voor Vrouwen

Op 9 mei was de officiële presentatie van het boek Hart voor Vrouwen van Angela Maas, cardioloog. In heldere taal geeft Angela een beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied, mét praktijkvoorbeelden. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Hart voor Vrouwen.

 

 

Meer nieuws


Hoogleraar Bart Kiemeney in De Avondetappe op 24 juli We volgen Bart op zíjn Tour; hoe vergaat het hem in de derde en laatste week?

22 juli 2019

De Avondetappe NPO 1 volgt Bart bij een van de moeilijkste etappes van de Tour. Hoe vergaat het Bart, tijdens zijn Tour de France om méér geld op te halen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc?

lees meer

Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer