Nieuws Zet een tattoo voor Hart voor Vrouwen
14 mei 2019

Speciaal voor Hart voor Vrouwen is een tattoo ontworpen. Je kunt de (plak)tattoo kopen voor 1 euro en daarmee onderzoek naar het vrouwenhart steunen. De actie start dinsdag 14 mei.

Dagelijks overlijden 56 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart nog onvoldoende worden herkend.

Tattoo

Koop en zet een tattoo zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar het vrouwenhart en gerelateerde  ziektes kunnen worden opgespoord en – natuurlijk het liefst – voorkomen. Dit kan met de actie die dinsdag 14 mei start. Speciaal voor Hart voor Vrouwen heeft Morrison Schiffmacher, dochter van bekende tattookunstenaar Henk Schiffmacher, een tattoo ontworpen.

Kom dinsdag 14 mei tussen 11.30 en 13.30 uur naar de ruimte vóór het Restaurant in het A-gebouw. Voor 1 euro krijg je zo’n mooie (plak)tattoo en steun je Hart voor Vrouwen. Doe mee en laat zien hoe belangrijk jij het vrouwenhart vindt; van jezelf, je vrouw, je moeder, je dochter, je buurvrouw enzovoorts.

#HartVoorVrouwen

Maak een foto van jou en je Hart voor Vrouwen-tattoo en deel deze op social media (Facebook, twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts), dan gaan we kijken of we het voor elkaar krijgen om deze actie (inter)nationaal bekendheid te geven. Gebruik #HartVoorVrouwen bij deze actie.

Andere actie voor Hart voor Vrouwen

Op 9 mei was de officiële presentatie van het boek Hart voor Vrouwen van Angela Maas, cardioloog. In heldere taal geeft Angela een beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied, mét praktijkvoorbeelden. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Hart voor Vrouwen.

 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Hart en vaatcentrum

Meer nieuws


Verloop van dementie beter in kaart gebracht

12 november 2019

Dementie is een ziekte met vele gezichten. Het kan diverse oorzaken hebben, maar hoe de ziekte verloopt wordt ook door veel factoren beïnvloedt. Miriam Haaksma onderzocht deze invloeden en promoveert daarop aan het Radboudumc op 12 november 2019.

lees meer

Hoe gezond bent u? Test het nu! Gratis leefstijlchecks op dag van de chronisch zieken

12 november 2019

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. De afdeling Neurologie van het Radboudumc organiseert daarom een publiekevenement op 12 november. Iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (is welkom.

lees meer

1,9 miljoen euro voor landelijk onderzoek naar schildklierhormonen

11 november 2019

Internist-endocrinoloog Marco Medici heeft met een landelijk samenwerkingsverband 1,9 miljoen euro toegekend gekregen voor een klinische studie naar schildklierhormonen.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. Merel Ritskes-Hoitinga Officier in de Orde van Oranje-Nassau

7 november 2019

Prof. Merel Ritskes-Hoitinga ontving bij haar oratie op 6 november een Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau van burgemeester Marriët Mittendorff van de gemeente Heumen voor haar werk op het gebied van verantwoord proefdieronderzoek. (foto: Paul Lagro)

lees meer

Keuzehulp ondersteunt ouders én artsen bij dreigende extreme vroeggeboorte

6 november 2019

Een extreme vroeggeboorte kan bij ouders zorgen voor angst, onzekerheid en vragen, en voor artsen is het uitdagend hiermee om te gaan. Om beide partijen optimaal te ondersteunen is er een keuzehulp ontwikkeld.

lees meer

Early Career Award van KNAW voor Geert Litjens

5 november 2019

Geert Litjens heeft met zijn originele onderzoek naar kunstmatige intelligentie een Early Career Award van de KNAW gewonnen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 15.000 euro.

lees meer