Nieuws Zet een tattoo voor Hart voor Vrouwen

14 mei 2019

Speciaal voor Hart voor Vrouwen is een tattoo ontworpen. Je kunt de (plak)tattoo kopen voor 1 euro en daarmee onderzoek naar het vrouwenhart steunen. De actie start dinsdag 14 mei.

Dagelijks overlijden 56 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart nog onvoldoende worden herkend.

Tattoo

Koop en zet een tattoo zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar het vrouwenhart en gerelateerde  ziektes kunnen worden opgespoord en – natuurlijk het liefst – voorkomen. Dit kan met de actie die dinsdag 14 mei start. Speciaal voor Hart voor Vrouwen heeft Morrison Schiffmacher, dochter van bekende tattookunstenaar Henk Schiffmacher, een tattoo ontworpen.

Kom dinsdag 14 mei tussen 11.30 en 13.30 uur naar de ruimte vóór het Restaurant in het A-gebouw. Voor 1 euro krijg je zo’n mooie (plak)tattoo en steun je Hart voor Vrouwen. Doe mee en laat zien hoe belangrijk jij het vrouwenhart vindt; van jezelf, je vrouw, je moeder, je dochter, je buurvrouw enzovoorts.

#HartVoorVrouwen

Maak een foto van jou en je Hart voor Vrouwen-tattoo en deel deze op social media (Facebook, twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts), dan gaan we kijken of we het voor elkaar krijgen om deze actie (inter)nationaal bekendheid te geven. Gebruik #HartVoorVrouwen bij deze actie.

Andere actie voor Hart voor Vrouwen

Op 9 mei was de officiële presentatie van het boek Hart voor Vrouwen van Angela Maas, cardioloog. In heldere taal geeft Angela een beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied, mét praktijkvoorbeelden. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Hart voor Vrouwen.

 

 

Meer nieuws


Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Van 20 tot en met 31 mei voeren studenten onderzoek uit in het kader van onze ambitie om het Radboudumc-terrein rookvrij te maken.

lees meer

Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer