Nieuws Alternatieve Alpe dHuzes doet Radboudumc aan
4 juni 2020

Omdat de Alpe d’HuZes dit jaar geen doorgang kan vinden in Frankrijk heeft de organisatie besloten om vandaag, 4 juni 2020, een alternatieve tocht op te zetten. Hiermee willen ze laten weten dat ondanks de coronacrisis kankerpatiënten niet vergeten zijn.
 
Zanger Maarten Peters, die zich al jaren belangeloos inzet voor Alpe d’HuZes, doet 6 plaatsen aan in de omgeving Arnhem/Nijmegen. Op deze plaatsen zingt hij een lied voor mensen die de grote groep Alpe d’HuZessers vertegenwoordigen. 
 
Een van de plaatsen die de alternatieve Alpe d'HuZes-karavaan aandoet om 12.00 uur is het Radboudumc in Nijmegen. In Nijmegen vertegenwoordigen Sandra Heskamp en haar collega-onderzoekers de grote groep van alle onderzoekers in Nederland die hun werk kunnen doen met geld ingezameld door de deelnemers en sympathisanten van de Alpe d’HuZes.

Maarten Peters zong voor ca. 20 (op gepaste afstand) bijeengekomen onderzoekers in de Radboudumc Health Academy een eigen interpretatie van 'Fragile' van Sting en het eigen geschreven prachtige nummer 'Hoop'. Om de onderzoekers extra in het zonnetje te zetten sloot hij af met het nummer 'Here comes the sun' van the Beatles.

De onderzoekers en onderzoeksdirecteur van het Radboud Institute for Health Sciences Judith Prins, niet gewend om dagelijks toegezongen te worden, werden er verlegen van.

Iets vóór 13.00 uur werd de apparatuur weer ingepakt en vertrok de club naar Culemborg voor het laatste deel van de 'rit'.

'Wat een mooi initiatief. Het laat je de waarde zien van ons werk. Dat patiënten, familie, vrienden en anderen zo'n inspanning leveren en daarmee hun verdriet, pijn, woede en angst om kunnen zetten in actie, iets kunnen dóen, is toch mooi. En dat wij als onderzoekers op onze manier inspanning leveren, 'hoop' kunnen geven op een oplossing - zoals Maarten dat net zo mooi zong - dat is zo waardevol. Je vóelt waar je het voor doet.'

De Gelderlander was aanwezig en interviewde Sandra Heskamp. Eerder op de dag was Maarten Peters en begeleiders op de Posbank. Omroep Gelderland was daarbij 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer