Nieuws Alternatieve Alpe dHuzes doet Radboudumc aan
4 juni 2020

Omdat de Alpe d’HuZes dit jaar geen doorgang kan vinden in Frankrijk heeft de organisatie besloten om vandaag, 4 juni 2020, een alternatieve tocht op te zetten. Hiermee willen ze laten weten dat ondanks de coronacrisis kankerpatiënten niet vergeten zijn.
 
Zanger Maarten Peters, die zich al jaren belangeloos inzet voor Alpe d’HuZes, doet 6 plaatsen aan in de omgeving Arnhem/Nijmegen. Op deze plaatsen zingt hij een lied voor mensen die de grote groep Alpe d’HuZessers vertegenwoordigen. 
 
Een van de plaatsen die de alternatieve Alpe d'HuZes-karavaan aandoet om 12.00 uur is het Radboudumc in Nijmegen. In Nijmegen vertegenwoordigen Sandra Heskamp en haar collega-onderzoekers de grote groep van alle onderzoekers in Nederland die hun werk kunnen doen met geld ingezameld door de deelnemers en sympathisanten van de Alpe d’HuZes.

Maarten Peters zong voor ca. 20 (op gepaste afstand) bijeengekomen onderzoekers in de Radboudumc Health Academy een eigen interpretatie van 'Fragile' van Sting en het eigen geschreven prachtige nummer 'Hoop'. Om de onderzoekers extra in het zonnetje te zetten sloot hij af met het nummer 'Here comes the sun' van the Beatles.

De onderzoekers en onderzoeksdirecteur van het Radboud Institute for Health Sciences Judith Prins, niet gewend om dagelijks toegezongen te worden, werden er verlegen van.

Iets vóór 13.00 uur werd de apparatuur weer ingepakt en vertrok de club naar Culemborg voor het laatste deel van de 'rit'.

'Wat een mooi initiatief. Het laat je de waarde zien van ons werk. Dat patiënten, familie, vrienden en anderen zo'n inspanning leveren en daarmee hun verdriet, pijn, woede en angst om kunnen zetten in actie, iets kunnen dóen, is toch mooi. En dat wij als onderzoekers op onze manier inspanning leveren, 'hoop' kunnen geven op een oplossing - zoals Maarten dat net zo mooi zong - dat is zo waardevol. Je vóelt waar je het voor doet.'

De Gelderlander was aanwezig en interviewde Sandra Heskamp. Eerder op de dag was Maarten Peters en begeleiders op de Posbank. Omroep Gelderland was daarbij 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer