Nieuws Bestuur Stichting Katholieke Universiteit benoemt vier nieuwe bestuursleden
16 oktober 2020

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit (SKU), het toezichthoudend orgaan van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, heeft met ingang van 17 oktober 2020 vier nieuwe leden benoemd.

Drs. Wim. A. van der Meeren, oud-voorzitter van de raad van bestuur van CZ, is benoemd tot voorzitter.

Prof. dr. Dymph C. van den Boom, emeritus rector magnificus van de UvA, vervult een reeds lang bestaande vacature Onderwijs & Onderzoek.

Prof. dr. Valerie A.J. Frissen, directeur SIDN-fonds en bijzonder hoogleraar Digital Technologies & Social Change aan de Universiteit van Leiden, portefeuille Innovatie, Valorisatie & Digitalisering.

Mr. Frederieke Leeflang, managing partner bij Deloitte Legal, bezet de portefeuille Juridisch Domein & Governance.

Samen met de al zittende leden prof. dr. Hans C. Stoof, drs. Paul A. Morshuis RC en prof. dr. Carina G.J.M. Hilders vormen zij het bestuur van de SKU.

Drie bestuursleden van wie de zittingstermijn is verstreken, mr. Lilian Y. Gonçalves-Ho Kang You,  drs. Maria L. Henneman en drs. Loek M.L.H.A. Hermans zullen per diezelfde datum aftreden.

Meer nieuws


Eerste vrijwilligers gevaccineerd in Radboudumc met nieuw Nijmeegs malariavaccin

18 mei 2021

Een nieuw vaccin tegen malaria, grotendeels ontwikkeld in Nijmegen, wordt vandaag voor het eerst getest bij vrijwilligers in het Radboudumc.

lees meer

Gaatjes vullen met handinstrumenten niet slechter dan boren

18 mei 2021

Een kies met een gaatje, met de hand schoongemaakt en gevuld met een biologisch vulmiddel, doet niet onder voor een kies waarvan het gaatje is uitgeboord en voorzien van een conventionele vulling.

lees meer

Actie nodig om toename hart- en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd terug te dringen in 2030

17 mei 2021

Oproep van 17 cardiologen vanuit The Lancet Women and Cardiovascular Disease Commission

lees meer

Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer