Nieuws Bestuur Stichting Katholieke Universiteit benoemt vier nieuwe bestuursleden
16 oktober 2020

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit (SKU), het toezichthoudend orgaan van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, heeft met ingang van 17 oktober 2020 vier nieuwe leden benoemd.

Drs. Wim. A. van der Meeren, oud-voorzitter van de raad van bestuur van CZ, is benoemd tot voorzitter.

Prof. dr. Dymph C. van den Boom, emeritus rector magnificus van de UvA, vervult een reeds lang bestaande vacature Onderwijs & Onderzoek.

Prof. dr. Valerie A.J. Frissen, directeur SIDN-fonds en bijzonder hoogleraar Digital Technologies & Social Change aan de Universiteit van Leiden, portefeuille Innovatie, Valorisatie & Digitalisering.

Mr. Frederieke Leeflang, managing partner bij Deloitte Legal, bezet de portefeuille Juridisch Domein & Governance.

Samen met de al zittende leden prof. dr. Hans C. Stoof, drs. Paul A. Morshuis RC en prof. dr. Carina G.J.M. Hilders vormen zij het bestuur van de SKU.

Drie bestuursleden van wie de zittingstermijn is verstreken, mr. Lilian Y. Gonçalves-Ho Kang You,  drs. Maria L. Henneman en drs. Loek M.L.H.A. Hermans zullen per diezelfde datum aftreden.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Viola Peulen

hoofd corporate communicatie

(024) 36 67378

Meer nieuws


Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer

Niet uitgerijpte bloedcellen wijzen al vroeg op ernstig beloop COVID-19

30 november 2020

De aanwezigheid van bepaalde niet uitgerijpte celtypen in bloed geven al vroeg aan dat COVID-19 zich gaat ontwikkelen tot een ernstige ziekte. Dat schrijft een Duits-Nederlands team met onderzoekers van de afdeling Intensive Care (IC) van het Radboudumc in het wetenschapsblad Immunity.

lees meer

Onderzoek Radboudumc: longen na COVID-19 herstellen in meeste gevallen goed Uitgebreide gezondheids­evaluatie drie maanden na herstel van COVID-19

25 november 2020

Bij ernstige COVID-19-patiënten herstelt het longweefsel in de meeste gevallen goed. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases. Opvallende conclusie: patiënten die door de huisarts werden doorverwezen, herstellen slechter dan IC-patiënten.

lees meer

Nieuw inzicht in werking hydroxychloroquine ondergraaft het gebruik ervan bij COVID-19

23 november 2020

Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. De bevindingen van Radboudumc-onderzoekers, al eerder gedeeld via MedRxiv, zijn nu gepubliceerd in Cell Reports Medicine.

lees meer

Patrick Jeurissen lid Wetenschappelijke Adviesraad voor Europese commissie over gezondheidszorgbeleid bij pandemieën

20 november 2020

De hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg is benoemd als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad voor de pan-Europese commissie ‘Gezondheid en duurzame ontwikkeling’. Deze commissie verdiept zich in gezondheidszorgbeleid in het licht van pandemieën.

lees meer