Nieuws Eerste exemplaar fotodocumentaire Door onze ogen gezien Radboudumc gepresenteerd aan burgemeester
3 december 2020

Op donderdag 3 december overhandigde IC-verpleegkundige en fotograaf Marcel Rekers het eerste exemplaar van de fotodocumentaire ‘Door onze ogen gezien’ aan Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 'Door onze ogen gezien' is een eerbetoon aan alle zorgverleners tijdens de covid-19-pandemie. Deze fotoreportage vormt een indringend beeldverslag van de periode waarin covid-19 een nieuwe werkelijkheid werd.

Het verslag werd gemaakt tijdens de eerste coronacrisis in het Radboudumc. Het boek laat de combinatie zien van medische professionaliteit en menselijke betrokkenheid in een ongekende crisissituatie. 'Door onze ogen gezien' geeft een intieme inkijk op de zorgvloer van het universiteitsziekenhuis.

Eerbetoon

Dit fotoverslag is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers die met volle overgave zich hebben ingezet voor de patiënten en hun naasten. Het waren en zijn nog steeds zware tijden in het ziekenhuis en in andere zorginstellingen.

Het boek ligt binnenkort bij Dekker van de Vegt in Nijmegen.

Media-aandacht

Omroep Gelderland besteedde aandacht aan dit boek dat een mooie inkijk geeft op de IC-afdeling van het Radboudumc: Kijk hier naar de nieuwsuitzending. Marcel was ook te gast in Op de koffie (2de uur, op ca. 18 minuten).

Lees het (Premium) artikel over Marcel en 'Door onze ogen gezien' in De Gelderlander.

Het boek is te bestellen via de webshop van Dekker v/d Vegt en kost 28.50 euro.

 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19 Eerste resultaten BCG-PRIME studie

18 januari 2021

Het BCG-vaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen ziekteverschijnselen door COVID-19. Dat zijn de eerste resultaten van de BCG-PRIME studie onder 6132 kwetsbare patiënten van 60 jaar en ouder.

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer

Grote regionale verschillen bij euthanasie

15 januari 2021

In sommige Nederlandse gemeenten komt euthanasie soms tot zeven keer vaker voor dan in andere gemeenten blijkt uit onderzoek.

lees meer

Films van LUX kijken vanuit je ziekenhuisbed in het Radboudumc

14 januari 2021

Een bezoek aan het filmtheater brengen vanuit het ziekenhuisbed? LUX en Blue Zone van het Radboudumc maken het mogelijk. Patiënten kunnen vanaf donderdag 14 januari arthouse-films van LUX via filmplatform Picl bekijken.

lees meer