Nieuws Eerste exemplaar fotodocumentaire Door onze ogen gezien Radboudumc gepresenteerd aan burgemeester
3 december 2020

Op donderdag 3 december overhandigde IC-verpleegkundige en fotograaf Marcel Rekers het eerste exemplaar van de fotodocumentaire ‘Door onze ogen gezien’ aan Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 'Door onze ogen gezien' is een eerbetoon aan alle zorgverleners tijdens de covid-19-pandemie. Deze fotoreportage vormt een indringend beeldverslag van de periode waarin covid-19 een nieuwe werkelijkheid werd.

Het verslag werd gemaakt tijdens de eerste coronacrisis in het Radboudumc. Het boek laat de combinatie zien van medische professionaliteit en menselijke betrokkenheid in een ongekende crisissituatie. 'Door onze ogen gezien' geeft een intieme inkijk op de zorgvloer van het universiteitsziekenhuis.

Eerbetoon

Dit fotoverslag is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers die met volle overgave zich hebben ingezet voor de patiënten en hun naasten. Het waren en zijn nog steeds zware tijden in het ziekenhuis en in andere zorginstellingen.

Het boek ligt binnenkort bij Dekker van de Vegt in Nijmegen.

Media-aandacht

Omroep Gelderland besteedde aandacht aan dit boek dat een mooie inkijk geeft op de IC-afdeling van het Radboudumc: Kijk hier naar de nieuwsuitzending. Marcel was ook te gast in Op de koffie (2de uur, op ca. 18 minuten).

Lees het (Premium) artikel over Marcel en 'Door onze ogen gezien' in De Gelderlander.

Het boek is te bestellen via de webshop van Dekker v/d Vegt en kost 28.50 euro.

 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email
lees meer

Meer nieuws


FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 januari 2022

Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende interventie waarin onderzocht wordt wat het effect is van een combinatie van leefstijlaanpassingen op het denkvermogen van ouderen.

lees meer

Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL

24 januari 2022

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet