Nieuws Eerste met coronavirus besmette patient in het Radboudumc
12 maart 2020

11 maart 2020
Totaal aantal opgenomen besmette patiënten: 4

De afgelopen week zijn nog eens drie patiënten opgenomen met bewezen coronabesmetting. Alle patiënten zijn in het Radboudumc getest en vanaf het moment van binnenkomst met isolatiemaatregelen verpleegd. Alle patiënten liggen in strikte isolatie+ en maken het naar omstandigheden redelijk.

Medewerkers van het Radboudumc zijn niet onbeschermd in contact geweest met deze patiënten.


5 maart 2020
In het Radboudumc is een patiënt opgenomen met een bewezen coronabesmetting. De patiënt is vanaf het moment van binnenkomst in het Radboudumc met isolatiemaatregelen verpleegd. Momenteel ligt deze patiënt in isolatie op de afdeling Longziekten.

Betrokken personeel is geïnformeerd. GGD Gelderland-Zuid start direct met het bron-en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënt contact heeft gehad. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Medewerkers van het Radboudumc hebben geen onbeschermd contact gehad met de patiënt.  
 

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Coronavirus

Het Radboudumc is goed voorbereid op de komst van patiënten met het nieuwe coronavirus. Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351. lees meer