Nieuws Hoe verloopt de zorg als uw naaste op de corona afdeling van de IC ligt
15 april 2020

Hoe verloopt een opname op onze IC als uw naaste met corona opgenomen wordt? Het Radboudumc maakte een video voor familieleden van patiënten waarin ze dit laten zien en toelichten. Ook ziet u op welke manieren u contact kunt hebben met uw naaste.

In de video nemen IC-verpleegkundige Anne Derks (zie foto) en intensivist Charlotte Hofhuizen u mee langs de Intensive Care-afdeling van ons ziekenhuis. Zo kunt u de patiëntenkamer zien, en leggen Anne en Charlotte uit hoe de zorg voor uw naaste verloopt en wat u allemaal kunt verwachten.

Contact met uw naaste

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is op de Intensive Care maar beperkt bezoek mogelijk. Wel kunt u altijd bellen met de IC om te vragen hoe het met uw naaste gaat. In de video ziet u hoe uw eventuele bezoek verloopt, en hoort u ook wanneer dit helaas niet mogelijk is. Dan zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden voor contact. Zo is er een tablet beschikbaar voor videobellen om zo toch dichtbij uw naaste te zijn.

Het team van de Intensive Care doet er alles aan om u en uw naaste in deze tijd goede zorg te verlenen. Bekijk de video waarin ze dit toelichten:
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Onderzoek: Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektrische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer

Ontstekingsremmer Anakinra lijkt ademhalingsfunctie te verbeteren in specifieke groep covid-19 patiënten

19 mei 2020

Een Grieks-Nijmeegs onderzoek naar het effect van anakinra bij 8 ernstig zieke covid-19 patiënten laat een verbetering van de ademhalingsfunctie zien. Ondanks de bemoedigende gegevens is het aantal patiënten in dit onderzoek nog te klein om harde conclusies te trekken.

lees meer