Nieuws IC transporthelikopter Lifeliner 5 verhuist tijdelijk van Volkel naar Leeuwarden
24 december 2020

Vanaf zondag 27 december zal het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Radboudumc en de Lifeliner 5 ingezet worden vanaf Vliegbasis Leeuwarden om COVID-19 IC-patiënten te vervoeren binnen Nederland en naar het buitenland. Deze verhuizing is noodzakelijk in verband met het eerder geplande groot onderhoud van een van de twee Waddenhelikopters. Op deze manier blijft een ambulancehelikopter, de zogenaamde ANWB MAA Medic01, ook beschikbaar voor de Friese Waddeneilanden. Op dit moment is het MMT druk bezig met de voorbereiding van de verhuizing.

Het MMT Radboudumc zal vanuit Leeuwarden de Lifeliner 5 bemensen en hierin samenwerken met RAV Fryslân, ANWB-MAA en de crews van de Medic01 en Lifeliner 3. Zij zullen, zoals gebruikelijk, vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten (LCSP) opgeroepen worden voor het vervoeren van IC-patiënten binnen Nederland en naar het buitenland. De inzetten zullen alleen overdag plaatsvinden en op tijdig aangeven van het LCPS. Voor spoedvervoer voor de Waddeneilanden is dan traumahelikopter Lifeliner 4 beschikbaar.

Voor meer informatie over de regeling rondom spoedvervoer voor de Waddeneilanden in deze periode zie de website van het RAV Fryslân.
 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer