Nieuws Milou van Ingen Gezondheidspionier Albert Schweitzer Fonds
16 juni 2020

Het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds heeft Milou van Ingen, Physician Assistant op de Intensive Care voor pasgeborenen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, benoemd tot de volgende Albert Schweitzer Gezondheidspionier. Het Fonds steunt kleine lokale initiatieven in de gezondheidszorg in Afrika. Met deze benoeming steunt de Foundation Milou in haar passie voor het Sengerema Hospital in Tanzania.

De passie van Milou

De passie van Milou  is het Sengerema Hospital in Tanzania. Wegens de hoge babysterfte vatten haar collega’s de wens op om hier een Neonatal Intensive Care Unit (NICU) op te zetten. Geraakt door dit hartverwarmende en ambitieuze initiatief, reisde Milou in 2015 voor het eerst naar Sengerema, de plek die zij tegenwoordig beschouwt als haar tweede thuis. Zij realiseerde er samen met haar Tanzaniaanse collega’s binnen enkele maanden de eerste Intensive Care Unit voor baby’s. Het resultaat van haar passie en liefde voor het leven en de zorg.

Frans Hiddema, voorzitter van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en zelf tropenarts: “Wij zijn blij Milou te mogen benoemen tot de volgende Albert Schweitzer Gezondheidspionier. Het Albert Schweitzer Fonds vindt het belangrijk dat er meer kleine, lokaal verankerde initiatieven zijn die de gezondheidszorg in Afrika effectief en duurzaam verbeteren. Daarom wil het Albert Schweitzer Fonds Milou graag steunen in haar passie en haar helpen met het werven van fondsen.“ 

Meer over het Albert Schweitzer Fonds en de actie van Milou.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer