Nieuws Milou van Ingen Gezondheidspionier Albert Schweitzer Fonds
16 juni 2020

Het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds heeft Milou van Ingen, Physician Assistant op de Intensive Care voor pasgeborenen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, benoemd tot de volgende Albert Schweitzer Gezondheidspionier. Het Fonds steunt kleine lokale initiatieven in de gezondheidszorg in Afrika. Met deze benoeming steunt de Foundation Milou in haar passie voor het Sengerema Hospital in Tanzania.

De passie van Milou

De passie van Milou  is het Sengerema Hospital in Tanzania. Wegens de hoge babysterfte vatten haar collega’s de wens op om hier een Neonatal Intensive Care Unit (NICU) op te zetten. Geraakt door dit hartverwarmende en ambitieuze initiatief, reisde Milou in 2015 voor het eerst naar Sengerema, de plek die zij tegenwoordig beschouwt als haar tweede thuis. Zij realiseerde er samen met haar Tanzaniaanse collega’s binnen enkele maanden de eerste Intensive Care Unit voor baby’s. Het resultaat van haar passie en liefde voor het leven en de zorg.

Frans Hiddema, voorzitter van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en zelf tropenarts: “Wij zijn blij Milou te mogen benoemen tot de volgende Albert Schweitzer Gezondheidspionier. Het Albert Schweitzer Fonds vindt het belangrijk dat er meer kleine, lokaal verankerde initiatieven zijn die de gezondheidszorg in Afrika effectief en duurzaam verbeteren. Daarom wil het Albert Schweitzer Fonds Milou graag steunen in haar passie en haar helpen met het werven van fondsen.“ 

Meer over het Albert Schweitzer Fonds en de actie van Milou.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


‘Door onze ogen gezien’ - het verhaal van onze IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis in beelden vastgelegd

3 december 2020

Marcel Rekers, ic-verpleegkundige en fotograaf fotografeerde de IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis. Een indrukwekkend tijdsbeeld van een indrukwekkende tijd.

lees meer

Getrainde immuniteit duikt ook op na malaria-infectie

3 december 2020

Het is de eerste keer dat getrainde immuniteit wordt aangetoond na een parasitaire infectie

lees meer

Saïda – van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger Een bijzonder boek over een bijzonder vrouw

2 december 2020

Een boek over het leven en het werk van een islamitische vrouw, geschreven door drie predikanten. Een vrouw - Saïda - die zich al jaren positief inzet voor mee begrip tussen arts en patiënten met een niet-westerse achtergrond en voor de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims.

lees meer

Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer