Nieuws Naleven basisregels coronamaatregelen
7 september 2020

Sinds vorige week zijn er in het Radboudumc medewerkers in gele hesjes die personeel, patiënten en bezoekers helpen scherp te blijven op het naleven van de coronamaatregelen.

Het overkomt iedereen wel eens dat het lastig is anderhalve meter afstand te houden. Toch blijft het belangrijk om ons te houden aan de basisregels om het coronavirus te bestrijden. Voor de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en het (zorg)personeel.

Een van de manieren om daar in het Radboudumc voor te zorgen is dat medewerkers in gele hesjes u helpen herinneren aan deze afspraak, zogenoemde ‘wandelende geheugensteuntjes’. Zij lopen rond op het Radboudumc-terrein en zullen u en andere bezoekers van ons terrein aanspreken als de afstand wat te klein wordt of juist als u zich goed aan de regels houdt. Zo houden we elkaar bij de les.
 

Meer nieuws


Artificiële Intelligentie voor betere preventie van dementie AI-Mind project ontwikkelt platform voor snelle, vroege diagnostiek

23 februari 2021

Het internationale AI-Mind project, waaraan ook het Radboudumc deelneemt, gaat slimme digitale instrumenten ontwikkelen om hersenverbindingen te screenen en het risico op dementie in te schatten bij mensen met milde cognitieve problemen.

lees meer

Het kan, direct contact met iemand die droomt Publicatie in Current Biology

18 februari 2021

Kan iemand in een droom vragen oppikken en ze beantwoorden? Een onderzoeksgroep met wetenschappers van het Radboudumc/Donders Instituut laat zien dat het kan.

lees meer

Radboudumc geeft Leidse Waaghoofdbrug tweede leven in binnentuin Nieuwe tuinen stimuleren welbevinden patiënten en medewerkers

18 februari 2021

Herinrichtingsplannen geven ruimte voor meer parklandschap en hergebruik voetgangersbrug uit Leiden in binnentuinen Radboudumc. Hiermee werken we aan een 'healing environment' voor patiënten en medewerkers.

lees meer

We bewegen nóg minder door corona

16 februari 2021

"Als je beweging in pilvorm had, zou dat het meest voorgeschreven medicijn ter wereld zijn"

lees meer

Helft voormalig IC-patiënten ervaart een jaar na opname nog klachten

15 februari 2021

Publicatie van het onderzoek in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine

lees meer