Nieuws Naleven basisregels coronamaatregelen
7 september 2020

Sinds vorige week zijn er in het Radboudumc medewerkers in gele hesjes die personeel, patiënten en bezoekers helpen scherp te blijven op het naleven van de coronamaatregelen.

Het overkomt iedereen wel eens dat het lastig is anderhalve meter afstand te houden. Toch blijft het belangrijk om ons te houden aan de basisregels om het coronavirus te bestrijden. Voor de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en het (zorg)personeel.

Een van de manieren om daar in het Radboudumc voor te zorgen is dat medewerkers in gele hesjes u helpen herinneren aan deze afspraak, zogenoemde ‘wandelende geheugensteuntjes’. Zij lopen rond op het Radboudumc-terrein en zullen u en andere bezoekers van ons terrein aanspreken als de afstand wat te klein wordt of juist als u zich goed aan de regels houdt. Zo houden we elkaar bij de les.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Natural Killer versus de Silent Lady Killer Janneke Hoogstad-van Evert promoveert op nieuwe behandeling voor eierstokkanker

25 september 2020

In Nederland overlijden jaarlijks 1100 vrouwen aan de gevolgen van eierstokkanker. Zeker als de ziekte terugkeert, is genezing nauwelijks meer mogelijk. Het Radboudumc doet onderzoek naar een mogelijk nieuwe immunotherapie-behandeling door middel van Natural Killer cellen.

lees meer

30 miljoen euro subsidie voor onderzoek immuuntherapie bij lymfeklierkanker Radboudumc participeert in studie

24 september 2020

Zorginstituut Nederland en ZonMw hebben 30 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een veelbelovende immuuntherapie bij lymfeklierkanker. Initiator van dit onderzoek is het UMC Groningen. Het Radboudumc participeert in deze studie.

lees meer

Inzicht in kwaliteit fysiobehandeling grote stap dichterbij

24 september 2020

Hoe meet je de kwaliteit van een fysiotherapiebehandeling? Voor het eerst is een brede coalitie van fysiotherapeuten, patiënten en zorgverzekeraars onder leiding van IQ healthcare, onderzoeksafdeling van het Radboudumc, erin geslaagd om afspraken te maken over het meten van de kwaliteit.

lees meer

Magnesium lijkt vaatverkalking bij nierfalen te remmen Eindelijk effectief middel tegen verkalking van vaten?

18 september 2020

Magnesium voorkomt vaatverkalking in cellen, muizen en zeer waarschijnlijk ook in mensen. Onderzoek bij patiënten met chronisch nierfalen zal die vraag definitief gaan beantwoorden. Fysioloog Anique ter Braake promoveert 18 september op het magnesiumonderzoek,

lees meer