Nieuws Radboudumc ontvangt ministers van Volksgezondheid Hugo de Jonge en Jens Spahn
15 mei 2020

Het Radboudumc kreeg vrijdag 15 mei bezoek van de Nederlandse minister van Volksgezondheid en zijn Duitse collega Jens Spahn. Zij lieten zich bijpraten over verschillende lopende onderzoeken rondom het coronavirus. Volgens Hugo de Jonge belangrijk onderzoek waarvan de resultaten met veel belangstelling worden afgewacht.

Er waren presentaties over het onderzoek naar de effecten van het BCG-vaccin, van onder andere Mihai Netea en Simone Moorlag. Daarnaast vertelde Guillén Fernandez over het DynaMore project, waarbij, in grote internationale samenwerking, de psychologische gevolgen van de coronacrisis onderzocht worden.

Tijdens een rondleiding door het ziekenhuis kregen de bezoekers, onder wie ook voorzitter van de Gezondheidsraad Bart-Jan Kullberg, uitleg over de MuCo en InLoCo studie. Daarna praatte Hans van der Hoeven de groep bij over de situatie op de Intensive Care en was er ruimte voor Frank van de Veerdonk, Leo Joosten en Chantal Bleeker.

De ministers sloten af met een 1-op-1-gesprek in Huize Heyendael en een aantal interviews met journalisten, waarin Hugo de Jonge aangaf veel waarde te hechten aan de onderzoeken die worden uitgevoerd in het Radboudumc en de resultaten ervan met veel interesse af te wachten.

Op de foto: Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann, voorzitter Raad van Bestuur Bertine Lahuis, decaan Jan Smit en Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Research

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

+31621105433
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer