Nieuws Radboudumc ontvangt ministers van Volksgezondheid Hugo de Jonge en Jens Spahn
15 mei 2020

Het Radboudumc kreeg vrijdag 15 mei bezoek van de Nederlandse minister van Volksgezondheid en zijn Duitse collega Jens Spahn. Zij lieten zich bijpraten over verschillende lopende onderzoeken rondom het coronavirus. Volgens Hugo de Jonge belangrijk onderzoek waarvan de resultaten met veel belangstelling worden afgewacht.

Er waren presentaties over het onderzoek naar de effecten van het BCG-vaccin, van onder andere Mihai Netea en Simone Moorlag. Daarnaast vertelde Guillén Fernandez over het DynaMore project, waarbij, in grote internationale samenwerking, de psychologische gevolgen van de coronacrisis onderzocht worden.

Tijdens een rondleiding door het ziekenhuis kregen de bezoekers, onder wie ook voorzitter van de Gezondheidsraad Bart-Jan Kullberg, uitleg over de MuCo en InLoCo studie. Daarna praatte Hans van der Hoeven de groep bij over de situatie op de Intensive Care en was er ruimte voor Frank van de Veerdonk, Leo Joosten en Chantal Bleeker.

De ministers sloten af met een 1-op-1-gesprek in Huize Heyendael en een aantal interviews met journalisten, waarin Hugo de Jonge aangaf veel waarde te hechten aan de onderzoeken die worden uitgevoerd in het Radboudumc en de resultaten ervan met veel interesse af te wachten.

Op de foto: Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann, voorzitter Raad van Bestuur Bertine Lahuis, decaan Jan Smit en Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeResearch

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer

Langdurige onzekerheid over gehoorverlies bij 12 Nederlandse families opgehelderd

29 juni 2020

De schuldige is één genetische afwijking, die met deze ontdekking meteen een van de meest voorkomende oorzaken van erfelijk gehoorverlies bij Nederlanders is.

lees meer

Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc Alleen samen voorkomen we verspreiding van het coronavirus

26 juni 2020

Na de eerste weken met het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers in het Radboudumc, is er nu ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat er meer uitzonderingen zijn toegevoegd voor begeleiders en bezoekers. Hier leest u hoe u ons kunt bezoeken.

lees meer

Nieuwe manier van werken ziekenhuizen leidt tot doelmatiger zorg zonder kwaliteitsverlies

25 juni 2020

Door nieuwe manieren van werken in Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Bernhoven in Uden is de doelmatigheid van de zorg verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van IQ Healthcare.

lees meer

(Thuis) werken tijdens de hittegolf Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft 4 tips

25 juni 2020

Nu veel mensen thuis werken, en op de thuiswerkplek meestal geen airco is geïnstalleerd, vragen we ons af: hoe kunnen we tijdens de hittegolf toch goed werken? Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft tips waar u écht wat aan hebt. Zoals: ‘Stel jezelf juist bloot aan de warmte’.

lees meer