Nieuws Rubiconbeurs voor Thomas Wolfers

14 april 2020

De Rubiconbeurs van NWO maakt het voor jonge onderzoekers mogelijk om onderzoek te doen aan topinstituten in het buitenland. Neurowetenschapper Thomas Wolfers mag voor zijn beurs naar Boston in de VS.

Met een Rubicon-financiering kunnen wetenschappers tot 24 maanden onderzoek doen aan een buitenlandse onderzoeksinstelling. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon.

Thomas gaat naar Boston, om onderzoek te doen aan de prestigieuze Harvard University Medical School. Hij gaat proberen om de mechanismen te begrijpen die ten grondslag liggen aan een psychisch probleem, met een methode om die mechanismes voor iedere afzonderlijke patiƫnt in kaart te brengen. Dit is een vereiste om in toekomst behandelingen te kunnen verbeteren.

Overigens vertrekt Thomas niet meteen. De huidige omstandigheden met betrekking tot het Coronavirus betekenen dat alle onderzoekers die Rubicon-financiering ontvangen pas aan de slag gaan met hun onderzoek wanneer de situatie voor hen veilig is.
 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet