Nieuws Saskia Middeldorp per 1 januari 2021 afdelingshoofd Interne Geneeskunde
3 november 2020

Prof. dr. Saskia Middeldorp is per 1 januari 2021 benoemd tot afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc. Saskia Middeldorp is nu internist vasculaire geneeskunde en hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder Trombose en Hemostase in het Amsterdam UMC. Zij is bij het Radboudumc ook beoogd hoogleraar Inwendige Geneeskunde.

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de komst van Saskia Middeldorp: ‘Zij  is een toonaangevend expert op het gebied van vasculaire geneeskunde en staat bekend als een dynamische hoogleraar die met haar inspiratie en energie zowel voor de Afdeling Interne Geneeskunde alsook het Radboudumc veel kan betekenen, niet alleen op inhoudelijke terreinen, maar ook op het gebied van de veranderingen waar wij voor staan.’

Bijzondere expertise

Saskia Middeldorp (54) is opgeleid tot arts en internist in Amsterdam, en is daar ook gepromoveerd op trombose en trombofilie. Hoewel ze vasculaire geneeskunde in de volle breedte beoefent, in zowel onderzoek, onderwijs en zorg, ligt haar bijzondere expertise op het gebied van trombose en trombofilie, met speciale aandacht voor vrouwen. Zij is bekend met het leiden van een afdeling: van 2010 tot 2018 was ze co-afdelingshoofd van de afdeling Vasculaire Geneeskunde in het AMC. Ze bekleedt diverse bestuursfuncties, waaronder voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Trombose en Hemostase (NVTH).

Over haar benoeming

Saskia Middeldorp over haar benoeming: ‘Het is voor mij een prachtige kans om een nieuwe stap te zetten én mijn mooie vak te blijven uitoefenen. De afdeling Interne Geneeskunde is een prachtige, succesvolle afdeling en ik kijk ernaar uit om met mijn collega’s aan de afdeling en aan het Radboudumc te blijven bouwen.’

Samen met bedrijfsleider Simon Broecheler vormt Middeldorp vanaf 1 januari 2021 de afdelingsleiding van Interne Geneeskunde. Ze volgt prof. dr. Niels Riksen op, ad interim afdelingshoofd van augustus 2019 tot 1 januari aanstaande.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer

Niet uitgerijpte bloedcellen wijzen al vroeg op ernstig beloop COVID-19

30 november 2020

De aanwezigheid van bepaalde niet uitgerijpte celtypen in bloed geven al vroeg aan dat COVID-19 zich gaat ontwikkelen tot een ernstige ziekte. Dat schrijft een Duits-Nederlands team met onderzoekers van de afdeling Intensive Care (IC) van het Radboudumc in het wetenschapsblad Immunity.

lees meer

Onderzoek Radboudumc: longen na COVID-19 herstellen in meeste gevallen goed Uitgebreide gezondheids­evaluatie drie maanden na herstel van COVID-19

25 november 2020

Bij ernstige COVID-19-patiënten herstelt het longweefsel in de meeste gevallen goed. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases. Opvallende conclusie: patiënten die door de huisarts werden doorverwezen, herstellen slechter dan IC-patiënten.

lees meer

Nieuw inzicht in werking hydroxychloroquine ondergraaft het gebruik ervan bij COVID-19

23 november 2020

Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. De bevindingen van Radboudumc-onderzoekers, al eerder gedeeld via MedRxiv, zijn nu gepubliceerd in Cell Reports Medicine.

lees meer

Patrick Jeurissen lid Wetenschappelijke Adviesraad voor Europese commissie over gezondheidszorgbeleid bij pandemieën

20 november 2020

De hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg is benoemd als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad voor de pan-Europese commissie ‘Gezondheid en duurzame ontwikkeling’. Deze commissie verdiept zich in gezondheidszorgbeleid in het licht van pandemieën.

lees meer