Nieuws Saskia Middeldorp per 1 januari 2021 afdelingshoofd Interne Geneeskunde

3 november 2020

Prof. dr. Saskia Middeldorp is per 1 januari 2021 benoemd tot afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc. Saskia Middeldorp is nu internist vasculaire geneeskunde en hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder Trombose en Hemostase in het Amsterdam UMC. Zij is bij het Radboudumc ook beoogd hoogleraar Inwendige Geneeskunde.

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de komst van Saskia Middeldorp: ‘Zij  is een toonaangevend expert op het gebied van vasculaire geneeskunde en staat bekend als een dynamische hoogleraar die met haar inspiratie en energie zowel voor de Afdeling Interne Geneeskunde alsook het Radboudumc veel kan betekenen, niet alleen op inhoudelijke terreinen, maar ook op het gebied van de veranderingen waar wij voor staan.’

Bijzondere expertise

Saskia Middeldorp (54) is opgeleid tot arts en internist in Amsterdam, en is daar ook gepromoveerd op trombose en trombofilie. Hoewel ze vasculaire geneeskunde in de volle breedte beoefent, in zowel onderzoek, onderwijs en zorg, ligt haar bijzondere expertise op het gebied van trombose en trombofilie, met speciale aandacht voor vrouwen. Zij is bekend met het leiden van een afdeling: van 2010 tot 2018 was ze co-afdelingshoofd van de afdeling Vasculaire Geneeskunde in het AMC. Ze bekleedt diverse bestuursfuncties, waaronder voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Trombose en Hemostase (NVTH).

Over haar benoeming

Saskia Middeldorp over haar benoeming: ‘Het is voor mij een prachtige kans om een nieuwe stap te zetten én mijn mooie vak te blijven uitoefenen. De afdeling Interne Geneeskunde is een prachtige, succesvolle afdeling en ik kijk ernaar uit om met mijn collega’s aan de afdeling en aan het Radboudumc te blijven bouwen.’

Samen met bedrijfsleider Simon Broecheler vormt Middeldorp vanaf 1 januari 2021 de afdelingsleiding van Interne Geneeskunde. Ze volgt prof. dr. Niels Riksen op, ad interim afdelingshoofd van augustus 2019 tot 1 januari aanstaande.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet