Nieuws Talkshow Pauw Komt Binnen vanuit Radboudumc
9 november 2020

De eerste uitzending van de nieuwe talkshow 'Pauw Komt Binnen' van Jeroen Pauw kwam vanuit het Radboudumc, en heeft meer dan een miljoen kijkers getrokken. De uitzending van zondag 8 november is terug te kijken op NPO Start.

De uitzending van 'Pauw Komt Binnen' stond in het teken van de impact die de coronacrisis heeft op de ziekenhuiszorg. De uitzending ging over de zorg voor COVID-patiënten en over de gevolgen voor de reguliere zorg. Verschillende zorgverleners van het Radboudumc zaten aan tafel bij presentator Jeroen Pauw. Daarnaast vertelden ook patiënten en familieleden over hun ervaringen.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


Eerste vrijwilligers gevaccineerd in Radboudumc met nieuw Nijmeegs malariavaccin

18 mei 2021

Een nieuw vaccin tegen malaria, grotendeels ontwikkeld in Nijmegen, wordt vandaag voor het eerst getest bij vrijwilligers in het Radboudumc.

lees meer

Gaatjes vullen met handinstrumenten niet slechter dan boren

18 mei 2021

Een kies met een gaatje, met de hand schoongemaakt en gevuld met een biologisch vulmiddel, doet niet onder voor een kies waarvan het gaatje is uitgeboord en voorzien van een conventionele vulling.

lees meer

Actie nodig om toename hart- en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd terug te dringen in 2030

17 mei 2021

Oproep van 17 cardiologen vanuit The Lancet Women and Cardiovascular Disease Commission

lees meer

Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer