Nieuws Twee medewerkers Radboudumc positief getest op coronavirus
15 maart 2020

15 maart 2020
Achttien medewerkers zijn positief getest. Medewerkers zijn getest naar aanleiding van onze aangescherpte maatregelen. Allen zijn in thuisisolatie. Eventueel betrokken patiënten en medewerkers zijn ingelicht. Deze moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

Totaal aantal besmette medewerkers is 27. 

Kijk hier voor meer informatie over het coronavirus.

13 maart 2020
Drie medewerkers zijn positief getest op het coronavirus naar aanleiding van ons aangescherpte beleid voor medewerkers. Een medewerker heeft carnaval gevierd in Noord Brabant, is getest en niet meer naar de werkvloer teruggekeerd. Een medewerker ontwikkelde klachten na de dienst, is getest en daarna niet meer teruggekeerd naar de werkvloer. Een medewerker heeft kortstondig laag-risico contact gehad met patiënten en medewerkers. Patiënten en medewerkers zijn ingelicht, De betrokkenen moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. 

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

Het totaal aantal medewerkers is negen.

12 maart 2020
Twee medewerkers zijn positief getest op het coronavirus naar aanleiding van onze aangescherpte maatregelen voor medewerkers. Beide medewerkers hebben carnaval gevierd in Noord Brabant en kregen klachten. Daarop zijn ze getest. Na het testen gaan medewerkers naar huis in afwachting van de uitslag.
Bij een positieve test worden medewerkers in thuisisolatie gezet. Is de test negatief dan mogen medewerkers weer aan het werk.

Een van de medewerkers is na terugkomst van vakantie niet meer terugekeerd naar de werkvloer. De andere medewerker, die niet in de patiëntenzorg zit, heeft kortstondig laagrisicio-contact gehad met collega's. De betrokken collega's moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. Ze worden gevolgd door onze arbodienst. Beide medewerkers hebben geen patiëntcontact gehad en maken het naar omstandigheden redelijk.

Het totaal aantal besmette medewerkers is zes.

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

11 maart 2020
Er zijn twee medewerkers positief getest. Beide medewerkers werden getest nadat aangescherpte screeningsmaatregelen werden ingevoerd voor medewerkers. Een medewerker heeft niet gewerkt na terugkomst van vakantie uit Italië. De ander is getest na milde klachten en na de test naar huis gestuurd. Beide medewerkers hebben geen contact gehad met patiënten, zitten in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden goed.

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

9 maart 2020
Twee verpleegkundigen van het Radboudumc zijn positief getest op het coronavirus. Een medewerker werd getest nadat aangescherpte screeningsmaatregelen werden ingevoerd voor medewerkers uit Noord-Brabant met luchtwegklachten. Na de uitslag is meteen contactonderzoek gestart. De betrokkenen die uit het contactonderzoek naar voren kwamen, zijn ingelicht. Deze betrokkenen moeten de komende twee weken in de gaten houden of zij klachten ontwikkelen. De betrokken medewerker zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

De tweede medewerker is getest na terugkomst van vakantie in Italië. De medewerker heeft niet gewerkt in het Radboudumc tussen de vakantie en de test. Ook deze medewerker maakt het naar omstandigheden goed en zit in thuisisolatie.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Eerste promotie in de Aula volgens nieuwe richtlijnen Woensdag 3 juni, 14.30 uur, Aula Radboud Universiteit

2 juni 2020

Woensdag 3 juni vindt de eerste Radboudumc-promotie in de Aula van de Radboud Universiteit plaats volgens de nieuwe RIVM-richtlijnen. Floor Ploos van Amstel promoveert op haar onderzoek naar een methode om de last en problemen die vrouwen met kanker ervaren te meten.

lees meer

Welke competenties moet de arts van de toekomst hebben? ‘Aandacht voor preventie en kwaliteit van leven’

2 juni 2020

Voorzitter Raamplan Artsopleiding 2020 en directeur Radboudumc Health Academy Roland Laan: ‘De “Nijmeegse” focus op persoonsgerichtheid en innovatie is in dit landelijke plan terug te zien.’

lees meer

Het belang van gender en geslacht bij het bestrijden van COVID-19 Hoogleraar Radboudumc schrijft rapport voor Europese Commissie

2 juni 2020

Sabine Oertelt-Prigione van het Radboudumc, laat in een rapport voor de Europese Commissie zien dat geslacht en gender een belangrijke rol spelen bij de uitbraak en bestrijding van het coronavirus.

lees meer

Biomarkers in COVID-19 patiënten ondersteunen bradykinine hypothese

29 mei 2020

Onderzoek naar ontstekingsstoffen in bloed van COVID-19 patiënten ondersteunt de hypothese dat kinines een rol kunnen spelen bij de ernstige ademhalingsproblemen, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in MedRxiv

lees meer

Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer