Nieuws Twee medewerkers Radboudumc positief getest op coronavirus
15 maart 2020

15 maart 2020
Achttien medewerkers zijn positief getest. Medewerkers zijn getest naar aanleiding van onze aangescherpte maatregelen. Allen zijn in thuisisolatie. Eventueel betrokken patiënten en medewerkers zijn ingelicht. Deze moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

Totaal aantal besmette medewerkers is 27. 

Kijk hier voor meer informatie over het coronavirus.

13 maart 2020
Drie medewerkers zijn positief getest op het coronavirus naar aanleiding van ons aangescherpte beleid voor medewerkers. Een medewerker heeft carnaval gevierd in Noord Brabant, is getest en niet meer naar de werkvloer teruggekeerd. Een medewerker ontwikkelde klachten na de dienst, is getest en daarna niet meer teruggekeerd naar de werkvloer. Een medewerker heeft kortstondig laag-risico contact gehad met patiënten en medewerkers. Patiënten en medewerkers zijn ingelicht, De betrokkenen moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. 

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

Het totaal aantal medewerkers is negen.

12 maart 2020
Twee medewerkers zijn positief getest op het coronavirus naar aanleiding van onze aangescherpte maatregelen voor medewerkers. Beide medewerkers hebben carnaval gevierd in Noord Brabant en kregen klachten. Daarop zijn ze getest. Na het testen gaan medewerkers naar huis in afwachting van de uitslag.
Bij een positieve test worden medewerkers in thuisisolatie gezet. Is de test negatief dan mogen medewerkers weer aan het werk.

Een van de medewerkers is na terugkomst van vakantie niet meer terugekeerd naar de werkvloer. De andere medewerker, die niet in de patiëntenzorg zit, heeft kortstondig laagrisicio-contact gehad met collega's. De betrokken collega's moeten de komende 14 dagen in de gaten houden of ze luchtwegklachten ontwikkelen en tweemaal per dag temperatuur meten. Ze worden gevolgd door onze arbodienst. Beide medewerkers hebben geen patiëntcontact gehad en maken het naar omstandigheden redelijk.

Het totaal aantal besmette medewerkers is zes.

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

11 maart 2020
Er zijn twee medewerkers positief getest. Beide medewerkers werden getest nadat aangescherpte screeningsmaatregelen werden ingevoerd voor medewerkers. Een medewerker heeft niet gewerkt na terugkomst van vakantie uit Italië. De ander is getest na milde klachten en na de test naar huis gestuurd. Beide medewerkers hebben geen contact gehad met patiënten, zitten in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden goed.

Medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 72 uur klachtenvrij zijn.

9 maart 2020
Twee verpleegkundigen van het Radboudumc zijn positief getest op het coronavirus. Een medewerker werd getest nadat aangescherpte screeningsmaatregelen werden ingevoerd voor medewerkers uit Noord-Brabant met luchtwegklachten. Na de uitslag is meteen contactonderzoek gestart. De betrokkenen die uit het contactonderzoek naar voren kwamen, zijn ingelicht. Deze betrokkenen moeten de komende twee weken in de gaten houden of zij klachten ontwikkelen. De betrokken medewerker zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

De tweede medewerker is getest na terugkomst van vakantie in Italië. De medewerker heeft niet gewerkt in het Radboudumc tussen de vakantie en de test. Ook deze medewerker maakt het naar omstandigheden goed en zit in thuisisolatie.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


‘Door onze ogen gezien’ - het verhaal van onze IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis in beelden vastgelegd

3 december 2020

Marcel Rekers, ic-verpleegkundige en fotograaf fotografeerde de IC-afdeling tijdens de eerste coronacrisis. Een indrukwekkend tijdsbeeld van een indrukwekkende tijd.

lees meer

Getrainde immuniteit duikt ook op na malaria-infectie

3 december 2020

Het is de eerste keer dat getrainde immuniteit wordt aangetoond na een parasitaire infectie

lees meer

Saïda – van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger Een bijzonder boek over een bijzonder vrouw

2 december 2020

Een boek over het leven en het werk van een islamitische vrouw, geschreven door drie predikanten. Een vrouw - Saïda - die zich al jaren positief inzet voor mee begrip tussen arts en patiënten met een niet-westerse achtergrond en voor de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims.

lees meer

Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer